Martina podává červy se salátkem a vyslechne si urážky. Jarda se jídla skoro nedotkne

Červíci - Prostřeno! S28 (49)

Kuchařská soutěž z východních Čech se ve čtvrtek přesune k hostitelce Martině, jediné ženě tohoto týdne. Pánové mají velká očekávání a někteří tipují, že by mohla uvařit nejlépe a vyhrát. Budou jí vytýkat i maličkosti a Pavel udělá scénu kvůli červíkům na stole, kteří tam mají své opodstatnění.

Čtvrteční hostitelka Martina pozve soupeře do nového domku, kde bydlí teprve pár měsíců s dcerou a přítelem. Je tři roky rozvedená, má dvě děti a úklidovou firmu. Jako typická Panna miluje pořádek a naplňuje ji například řazení knih podle velikosti. Do Prostřeno! ji přihlásila kamarádka, která to nemá v životě lehké. Proto jí chtěla Martina udělat radost. Jelikož mezi soupeři panuje od pondělí napětí kvůli rivalitě mezi Pardubičany a Hradečany, ve čtvrtek toho má Pavel plné zuby. Rozčiluje ho zejména Jarda, jehož narážky jsou už únavné.

Na menu bude domácí paštika s domácím chlebem, česnekový krém se slaninovými krutonky, máslová dýně s levandulovými kuřecími kousky a jako dezert bude panna cotta s malinami. Soutěžícím bude menu připadat složité, zejména dezert považují za náročnou záležitost. Hádají také, jak bude chutnat kuře s levandulí. Majk tipuje, že to bude voňavé a slané. „Když mi někdo řekne levandulové, tak si vzpomenu na aviváž. Opravdu se bojím, aby nám to nepolila aviváží, ale snad by nám něco takovýho neudělala,“ vtipkuje Jaroslav, kterého vaření teprve čeká. Proto je vůči soupeřům ostražitý. „Je jediná ženská. Mohla by nás chtít vyřadit ze hry,“ tipuje.

Podívejte se, jak hostitelka připravuje kuřecí kousky s levandulí. Budou polité aviváží?

Po čtyřicítce nemá hrát žena na schovávanou

Jarda se dnes ukáže jako problémový host. Menu mu nesedí a stále zdůrazňuje, že nejvíc mu chutná od jeho manželky, které se Martina nemůže rovnat. Jakmile dá hostitelka na stůl dvě paštiky, je pro Jardu hráčka a začne se podle toho také chovat. Martina se přitom chtěla zachovat fér. Bála se, že paštika neztuhne, tak měla připravenou jednu dopředu, což není proti pravidlům. Jarda každopádně neocení ani polévku a z hlavního chodu nesní skoro nic. Zato si neodpustí vtipy ohledně věku hostitelky, která se svěří, že je jí jednačtyřicet let. „Tak to už je starý kolo,“ pronese naprosto vážně. Pak se přidá i Pavel, který jí doporučí, aby nehrála na schovávanou. Martinu to mrzí a myslí si, že by mohli být pánové galantní.

Ve středu si hostitelka dělala legraci, že bude k večeři podávat červy. Proto jí Jarda jako dárek přinese cvrčky. A opravdu na hmyz na talíři dojde. V závěru večera položí před každého talířek s listem salátu. Pod ním se ukrývají mouční červíci, které má Martina pro domácího mazlíčka ježka bělobřichého. Pavel kvůli tomu udělá scénu, vyskočí od stolu a bude hlasitě protestovat. Ostatní se dobře pobaví. Jak na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, Michal by dokonce červíka rád ochutnal, ale to mu hostitelka nedoporučí.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.