Celebrity

12. prosince 2023 12:40

Zuzana Schneidewind

Vítězné vystoupení Anny Slížové. Sázka na zpěv beze slov a Morriconeho se vyplatila

Vítězná píseň Anny Slížové - Česko Slovensko má talent 2023

Tenkrát v Bratislavě zpívala–nezpívala, dojala a vyhrála nejslavnější klání talentů. I tak by se jednou mohlo ve zkratce vzpomínat na úspěch Anny Slížové, vítězky 11. ročníku populární show. Co přesně za ním kromě píle a osobního kouzla stálo?

V četných diskusích pod příspěvky na sociálních sítích věnovaných vyvrcholení letošního 11. ročníku talentové soutěže rezonuje názor, že podstatný vliv na prvenství Anny Slížové ze Slovenska měla zvolená skladba. Pokud jste u toho nebyli, připomeňte si celé její dechberoucí vystoupení hned v úvodu v článku.

Legendární emotivní song z filmu Tenkrát na Západě (Once Upon a Time in the West, 1968, režie: Sergio Leone) geniálního skladatele Ennia Morriconeho nepotřebuje slova, aby se člověku tajil dech. Citlivějším jedincům tenhle dokonalý a nadčasový hudební kousek přivodí rovnou husí kůži. Přesně toho usměvavá učitelka ze základní umělecké školy svým výkonem dosáhla.

Mimochodem, věděli jste, jak se takovému nonverbálnímu hudebnímu projevu lidského hlasu říká? Žáci Anny Slížové, jež svou účastí v talentové soutěži chtěla inspirovat, by odpověď jistě znali.

Jak se říká zpěvu beze slov?

Jak se říká zpěvu beze slov?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Nejtalentovanější v Česku a na Slovensku

Do velkého finále 11. ročníku Annu poslal prostřednictvím Zlatého buzzeru hostující pátý porotce Ego. „Konečně talent. Máte dokonale zpracovanou techniku. Bylo to zabijácké,“ chválil ji v castingovém kole. „To byla taková exploze. Vy jste na hranici geniality,“ vysekl okaté hnědovlásce poklonu i obávaný kat Jaro Slávik poté, co Anně celý sál tleskal vestoje a dohnal ji bouřlivými ovacemi k slzám.

Pláč štěstí a radosti nechyběl ani poté, co moderátoři David Gránský a Jasmina Alagič Vrbovská vyřkli rozhodnutí diváků. „Vítězem se stává Anna Slížová,“ zaznělo sálem, v němž v tu chvíli nikdo ani nedutal, a překvapená zpěvačka na chvíli oněměla. První reakce porotkyně Marty Jandové musela být přeskočena, protože zpěvačka kvůli dojetí nemohla ani mluvit.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.