Celebrity

13. listopadu 2023 09:19

Žaneta Dernerová

Učitelka s ADHD je na hranici geniality. Zpěvem oslnila Jara Slávika i rappera Ega

Učitelka s ADHD – Česko Slovensko má talent XI (11)

Čtyřiadvacetiletá učitelka na základní umělecké škole Anna Slížová nevzpomíná na svá školní léta s poruchou ADHD zrovna v nejlepším. Proto jde sama žákům příkladem. I kvůli nim se přihlásila do talentové show, v níž zcela ohromila. A to natolik, že ji rapper Ego poslal stisknutím Zlatého buzzeru přímo do finále. Podívejte se na extra ukázky.

Anna Slížová zpěv jednoduše miluje. Je pro ni smyslem života. Jak sama říká, zpívá srdcem. I do talentové soutěže to prý přišla zkusit jen tak pro radost. Zálibu a nadšení předává také svým žákům v základní umělecké škole, kde pracuje jako učitelka. Její povolání ji baví a naplňuje, zároveň dává možnost přistupovat k dětem individuálně a každého osobně poznat. Sama moc dobře ví, jak je to cenné.

V dětství to totiž s diagnózou ADHD neměla moc snadné. Proto je teď jejím cílem být lepším člověkem a učitelem, než s jakými se ona na základní škole setkala. „Nechci nikoho odsuzovat, snažím se najít si k žákům cestu,“ svěřila se Anna.

ADHD je vrozená neurovývojová porucha pozornosti, často spojená s hyperaktivitou. Okatá učitelka s ní bojuje i v dospělosti, čehož si všimli v show Česko Slovensko má talent, na kterou se můžete těšit opět v neděli večer na Primě. Zaujala je totiž její zrychlená mluva. „Já to mám taky, ale bojuju s tím,“ povzbudil Annu porotce a čtyřicátník Jakub Prachař.

Porucha ji však u zpěvu nijak neomezuje. Její vystoupení s písní Time to Say Goodbye od Andrea Bocelliho a Sarah Brightman bylo fantastické a ohromilo nejen diváky v bratislavské Incheba Expo aréně, ale i porotu. „To byla taková exploze. Vy jste na hranici geniality,“ vysekl jí poklonu obávaný kat Jaro Slávik poté, co Anně celý sál tleskal vestoje a dohnal ji bouřlivými ovacemi k slzám. Na její perfektní číslo se můžete podívat také zpětně, a to online na prima+. „Konečně talent. Máte dokonale zpracovanou techniku. Bylo to zabijácké,“ chválil soutěžící speciální pátý porotce, slovenský rapper Ego. Právě on stiskl Zlatý buzzer a poslal skromnou Annu přímo do velkého finále talentové soutěže.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.