Vánoce

28. listopadu 2023 14:20

Eliška Reiglová

Jaké jsou nejhorší vánoční dárky? Urazit může osobní váha i kosmetika

Vánoce jsou obdobím, kdy si lidé dávají větší i menší dárky. Většinou kupují takové, které si dotyčný přeje pod stromečkem najít, jindy je ale výběr složitější. Je třeba myslet na to, že každý ocení, když na dárku vidí, že skutečně znáte jeho osobnost a nasloucháte mu. Co se proto nevyplatí darovat?

Určité dárky by se jednoduše měly kupovat jedině v případě, že si je někdo k Vánocům výslovně přeje. Většina lidí totiž při rozbalování u stromečku neuvažuje nad tím, kolik bylo do jejich dárku vloženo peněz. Všichni si ale podvědomě všimnou, nakolik nad nimi kupující uvažoval. Blízcí ocení také originalitu a především myšlenku. Následující dárky byste proto měli ze seznamu vyškrtnout.

Svíčka

Je všeobecně známo, že svíčka je univerzální dárek, který lze dát komukoliv při jakékoliv příležitosti. Rovnou by ale na sobě mohla mít nápis „Nevím, co jiného ti dát“. Nehledě na to, že pokud se kupujícímu nepodaří trefit do oblíbených vůní obdarovaného, svíčka dost pravděpodobně skončí v šuplíku, nebo ji dokonce pošle dál.

Kazeta s kosmetikou

Především v období před Vánoci praskají regály v drogeriích pod náporem všemožných kazet s kosmetikou, ať už s parfémy, nebo sprchovými potřebami. Opět jde o univerzální dárek, který o obdarovaném nic nevypovídá, a navíc z něj může dotyčný získat dojem, že se málo myje nebo že nevoní. Kosmetika ke všemu ani nemusí odpovídat jeho vkusu.

Hrnek

Skutečný milovník teplých nápojů má doma dostatek hrnečků, a to ve všech možných velikostech. Na hrnku jednoduše není nic tak výjimečného, aby se stal dobrým dárkem k Vánocům. Po svátcích přijde do poličky k ostatním a jednou za čas se z něj někdo napije. Leckomu už se do skříňky ani nemusí vejít.

Domácí potřeby

Ať už je obdarovaný tím, kdo se stará o domácnost, nebo ne, dát mu jako dárek třeba žehličku nebo hrnec je špatný nápad. Praktické věci se samozřejmě hodí a člověk je rád, když je dárek od něj využívaný, ale není lepší pod stromeček blízkému zabalit něco, co používá proto, že chce, nikoliv proto, že musí?

Nepadnoucí oblečení

Objednávat oblečení z internetu nebo ho kupovat v kamenných obchodech, aniž by člověk znal přesnou velikost obdarovaného, se zkrátka nehodí. Při rozbalování něčeho většího se může dokonce urazit a nabýt dojmu, že vypadá širší, než je. Výjimkou mohou být snad jen šátky, šály či čepice.

Prostředky k úklidu

Všichni jsou rádi, když mají doma čisto, málokdo ale skutečně rád uklízí. Pokukovat tak při vánočních nákupech například po mopu, věšáku na prádlo nebo vysavači není nejlepší nápad. Panuje stigma, že měkké dárky jsou nejhorší, tento typ je ale v žebříčku může s přehledem překonat.

Osobní váha

Ať už chce obdarovaný zhubnout, nebo přibrat, když si u stromečku rozbalí váhu, okamžitě mu to připomene, co považuje za jeden ze svých největších nedostatků. Zkazit někomu takovým dárkem náladu v den, který má patřit mezi nejveselejší v roce, je vskutku přešlap enormních rozměrů.

Zdroj: First For Women

Samoživitelky čekají náročné Vánoce, některé nemají na dárky:

Sdílejte článek
Štítky hrnek úklid kosmetika Vánoce vánoční dárky oděv Vánoce 2023 osobní váha

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 5. 2024

Dnes máte šťastný den, Berani. Možná dostanete nějakou nečekanou výhru, třeba šek poštou nebo vám zvýší plat či vás povýší v práci. To je přesně to, v co jste doufali, abyste si zlepšili životní styl. Nezblázněte se. Peníze investujte moudře a vyděláte ještě více. Když je utratíte najednou, za pár let toho moc nebudete mít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.