Nejočekávanější módní událost roku je tady. Startuje pražský fashion week

Největší módní událost v Česku startuje. Svou tvorbu na týdnu módy představí vybraní renomovaní návrháři a designerští talenti z Česka i Slovenska. Letos se návštěvníci mohou navíc těšit na pozměněný koncept – hlavním lákadlem jsou tři exkluzivní galavečery, které kombinují módní přehlídku a afterparty.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week, zkráceně MBPFW, je jediná módní událost v České republice, která má mezinárodní přesah. Je součástí mezinárodní sítě fashion weeků konajících se například i v New Yorku, Sydney, Moskvě či v Mexico City. V Česku se MBFW koná od 18. do 24. dubna a uskuteční se v areálu České obce sokolské v Tyršově domě.

Čtěte také: Monokl, starší ženy i africké kořeny. London Fashion Week je plný extravagance

Vanda Janda, Michael Kováčik i Liběna Rochová

Módní událost zahájí ve čtvrtek návrháři Liběna Rochová, Martina Špetlová, Michael Kováčik, Miro Sabo, Nehera a On The Boat na galavečeru MBPFW x VISA presents ELLE GALA a Czech & Slovak Runway.

Páteční den začne přehlídkou populární slovenské návrhářky Vandy Jandy, která představí kolekci s názvem Full Time Diva Café. Následuje přehlídka designéra Tomáše Němce, jehož tvorba je stejně jako u Vandy výrazná a zapamatovatelná. Den zakončí galavečer s názvem Czech & Slovak Fashion Design Students in Context, na němž svou tvorbu představí studenti UMPRUM, Technické univerzity v Liberci a Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

V sobotu se všichni milovníci módy mohou jako první těšit na přehlídku v soutěži Van Graaf Junior Talent 2024, v níž talentovaní umělci představí své módní kolekce. Dále se představí mladý návrhář Tobias Schubert se svou značkou Tobias Equipment, jehož tvorba je inspirována fiktivními a virtuálními světy.

Módní událost uzavře galavečer MBPFW x PLOOM presents Harper’s Bazaar Gala a přehlídka European Runway, na které se představí zahraniční designéři Arturo Obegero, Gritsfeldt, Neige, Podyh, Toos Franken či Yiorgos Eleftheriades.

Podívejte se na přehlídku Vandy Jandy na pražském fashion weeku v roce 2023:

Sdílejte článek
Štítky móda módní návrhář módní přehlídka Vanda Janda módní trendy Liběna Rochová Michael Kovačík MBPFW 2024

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.