Nejzábavnější šílenosti a trapasy v kulinářské soutěži. Pamatujete si všechny?
Požár grilu, při kterém hostitel přijde o několik kilogramů žeber, bizarní Libor, který provokuje soupeře, strašidelný klaun, který vaří žabinec. Připomeňte si s námi ty nejvtipnější hostitele a největší trapasy, které jste mohli letos spatřit na televizní obrazovce. Dojde na smažené kůžičky i jitrnice, které svět neviděl.
Ať jdou soutěžící do boje o nejlepší menu s těmi nejlepšími úmysly, často se nevyhnou nehodám a trapasům. Někteří účastníci si také přišli pro svých patnáct minut slávy, jako Klaun Špína z hororového cirkusu, nebo TikToker Libor servírující bizarní pokrmy.
Kamil zažil během vaření požár. Jídlo musel objednat z restaurace
Soutěžící Kamil z Jihomoravského kraje to v životě nemá lehké. Bydlí v malém domečku s manželkou a desetiletou dcerou Kamilkou. Ta ve dvou letech skončila v nemocnici v kómatu, zůstala částečně ochrnutá a nyní je na vozíčku. Pro své menu vybíral pokrmy podle toho, co mu chutná. Po přípitku došlo k incidentu, po kterém měl Kamil naprosto zkažený večer. Kamilův gril během přípitku náhle vzplanul a situace byla natolik vážná, že musel použít hasicí přístroj. Přišel tak o žebra na hlavní chod. Hosté byli v kritické chvíli poměrně v klidu, někdo si dokonce myslel, že šlo jen o nějakou legrácku. „Proběhlo přivítání, začal hořet gril, šla vidět panika ze strany hostitele,“ líčila se smíchem Denisa. „Martin si myslel, že to je sranda, ale sranda to nebyla,“ popsala situaci Nikola. „Chytlo i maso, hořelo to celé. Byla to docela podívaná,“ komentovala Renata. Kamil propadl beznaději a chtěl natáčení ukončit. Soupeři jej ale přesvědčili, aby nic nevzdával.
Hostitel chtěl u večeře zabodovat exotickým menu. Soutěžící ale neznali ani mango
František neměl lehkou pozici. Zvolil menu, které každého nemusí oslovit – a krutě na to doplatit. Jeho soupeři nebyli zrovna odborníci na gastronomii a někteří neznali ani mango. František vařit umí, často s přítelem pracují z domova, a tak je to i nutnost. Jídla pro své menu si vybral, protože miluje asijskou kuchyni a všem známým toto menu chutnalo. Podával se mangový salát s krevetami, dýňová polévka, Bún bò Nam Bộ a cheesecake. Bohužel už při předkrmu přišly první stížnosti, že je jídlo ostřejší. Jakub, který pikantní chutě nemusí, se dost zpotil. Navíc úplně poprvé ochutnal mango. „Já zase nevím, co to je, to mango,“ přiznal se rozpačitě. „Trošku mě překvapilo, že Jakub nevěděl, co je mango. Opravdu neznám nikoho, kdo nezná mango,“ divila se Kateřina. Jakub přitom nebyl sám. Třeba Lukáš ochutná krevety a mango potřetí v životě. Premiérou pro hosty byl i nudlový salát s hovězím masem Bún bò Nam Bộ. Nejprve se soutěžící odvážně pustili do pokrmu hůlkami, po chvíli ale všichni přiznali, že by se takto nenajedli. Příbor je zkrátka jistota.
Bizarní Libor servíruje podivnosti a dělá si z hostů legraci. Komu ruply nervy?
Další památný podvečer patřil v kulinářské soutěži hostiteli Liborovi, který si nepřišel pro výhru, ale pro patnáct minut slávy. Jeho menu bylo bláznivé stejně jako jeho vystupování. Libor měl o svém večeru dopředu jasno: „Bude to vtipné, trapné, šokující, možná budu vypadat jako blázen.“ Na jídelníčku soutěžící našli smažené nožičky na banánovém špízu, mokrý sen s medvědem, jitrnice, jakou svět neviděl, a odvaha se šťastným koncem. Hosté byli po přečtení menu zmatení a netušili, co je čeká. Po příchodu byli ještě plní elánu a hostitel jim připadal nadmíru sympatický. Když ale pochopili, že bude celý večer jen vtipkovat a pořádného jídla se nedočkají, jejich nálada klesla na bodu mrazu. Nejbizarnější chvíle nastala při zábavě, která se skládala ze dvou částí. Nejprve soutěžící kreslili, jak si představují blázna. Libor doufal, že namalují jeho, takovou radost mu ale nikdo neudělal. Pokusem o humor byla i druhá zábava. Každý se měl postavit do rohu místnosti a začít se smát s plyšovou krysou v ruce. Takzvaný rohový smích moc nadšení nevzbudil.
Láďa Hruška předvedl v kuchařské soutěži tanec u tyče. Jak se mu povedl?
Hlavním hrdinou vychytávkového speciálu Prostřeno! byl pochopitelně Láďa Hruška. Ten si pokrmy soupeřů velmi užíval, dokonce několikrát vylízal talíř. Nejvíc chvály se dostalo Tereze během hlavního chodu – kuřete na paprice. Zajímavým detailem byly kuřecí škvarky z vypečených kůžiček. Láďa byl v sedmém nebi. „Mně se prostě vrátila chuť do dětství, tak já se jako malý kluk zachovám,“ nezklamal moderátor. Vylízaný talíř pak podal hostitelce s tím, že ho nemusí ani umývat. Ještě tu bylo malé překvapení v podobě pole dance u tyče, kterou měla Tereza na zahradě. Blondýnka předvedla opravdu povedené vystoupení. Ale nebyl by to Láďa Hruška, aby se do situace nevložil. Sundal si boty a šel na věc. „Ježíš, já mám každou jinou ponožku,“ zděsil se na chvilku. Pak se chopil tyče a vyzkoušel pár kreací. „Můj tanec u tyče byl dnes poprvé a já pevně věřím, že i naposled,“ zhodnotil Láďa svůj taneček.
Strašidelný klaun uvařil žabinec, žloutenku a létá na tyči. Komu se udělalo zle?
Pro hostitele Matěje byla účast v soutěži amatérských kuchařů výzvou. Nepatří k lidem, co by vařili denně. Matěj raději žije svou prací, kulturou, rád cvičí a má rád party. Své soupeřky pozval do cirkusu, kde má svůj karavan. Osmadvacetiletý bavič, který první tři večery nesundal kostým, připravil pozoruhodné menu laděné do hororového stylu. Podávala se krvavá rybina na talíři, žabinec mé babky, rýžová žloutenka a blaho před smrtí. Po welcome drinku, ve kterém plavaly gumové myši, Matěj pozval dámy do svého karavanu. „Přivítání bylo hezký, i když jsem se ho trošku lekla. Minulý večer se choval normálně, byl hodný a nedělal šaškoviny,“ popsala Denisa. S výzdobou si dal hostitel práci. Před karavanem naaranžoval červené balónky a pavučiny. Uvnitř připravil strašidelné prostírání s lebkami a černými mašlemi, ve vodě určené k pití plavaly oči. Z toho se Ivaně zvedl žaludek a požádala, aby jí hlavně žádné oko nespadlo do skleničky.