Celebrity

3. března 2024 06:45

Tomáš Durčák

Nela Boudová pořádá workshopy osobního rozvoje. Je to šance vidět život z dálky, říká

Herečka Nela Boudová se za posledních 40 let proslavila celou řadou divadelních, televizních i filmových rolí. V posledních letech však začala v životě zcela novou etapu – po několikaletém intenzivním studiu koučování se rozhodla začít jej sama naplno provozovat. A zájemci se s ní nyní mohou vydat na Bali, kde jim „pomůže růst a vytvořit kvalitní, naplněný život“.

Cestování či sbírání zážitků s celebritami je dnes poměrně populární a úspěšný koncept, který veřejnosti nabízí řada známých osobností. Když se však rozhodnete vyrazit na dva týdny na Bali s herečkou Nelou Boudovou na její workshop „Přestaň se limitovat a začni žít“, nebude to dle jejích slov rozhodně jen o pláži, koupání, dobrém jídle nebo chození po památkách a turistických atrakcích.

Čtěte také: Z aktivisty koučem. Tahle sranda není zadarmo, ale nikomu to necpu, píše Minář

Právě naopak, Nela Boudová zde figuruje striktně jako profesionální koučka, která si pro vás připraví poměrně intenzivní výukový program zaměřený na workshopy. „V podstatě jde o navýšení energie, uvědomění si limitací a posunutí se k lepšímu pocitu ze sebe a svého života,“ popsala v kostce v rozhovoru pro web Prima Ženy, co se nachází v jádru celého pobytu. A že to s koučinkem myslí opravdu vážně, ilustruje na svém vzdělání v této oblasti.

„Vystudovala jsem trénink Elitních koučů Vladimíra Ekarta a stále se učím a rozvíjím v oblasti psychologie a koučování. Věnuji se této oblasti už čtyři roky a stále mě to nepřestává fascinovat. I proto s naší školou nadále spolupracuji a podílím se na společných akcích. Zároveň už mám za sebou tři roky vlastní koučovací praxe,“ popsala herečka s tím, že na Bali letos nevyráží poprvé a z minulých let se může pochlubit skvělými referencemi účastníků svých workshopů.

Bali si přitom nevybrala náhodou, chce totiž údajně dostat lidi co nejdál od jejich zažitých stereotypů, a to jak psychicky, tak fyzicky. „Asi hlavním důvodem za mě je to, že když člověk opustí život, který žije tady, a dostane se do absolutně jiného prostředí, kde je horko, odlišné jídlo, časový posun, v podstatě vše, co v sobě má, rozbourá. A může se na ten svůj život podívat jiným způsobem. Plus má na sebe samozřejmě spoustu času,“ popsala Nela, proč padla volba na vzdálený tropický ráj v Indonésii.

Známá herečka dále vysvětlila, co účastníky dvoutýdenních zájezdů čeká. „Kurzy probíhají formou workshopů, při nichž je cílem to, aby si lidé sami odpověděli na důležité otázky, které před ně spolu s mým synem stavíme,“ zmínila Nela s tím, že jeden z jejích dvou synů, Dalibor Lekeš, zde rovněž po jejím boku funguje jako kouč a vystudoval stejnou prestižní školu jako ona. Ani moment pak nepřemýšlela nad tím, proč ji tato práce baví.

„Hezké je to v tom, že pracujeme a zároveň je to spojené i s cestovatelskými zážitky. A z pohledu samotného koučování je na tom vzácná právě ta již zmíněná příležitost účastníků podívat se na svůj život z dálky, z nadhledu a z jiné perspektivy. Protože až tady můžeme poodstoupit od svých zažitých vzorců a stereotypů, které každý den automaticky zažíváme a používáme. Můžeme si dovolit objevit, jestli jsou funkční a prospěšné, a pokud ne, jak je změnit v něco jiného a zdravějšího. Účastníci pak zároveň dostanou šanci udělat první zásadní krok ke změně k lepšímu, což je nádherné pozorovat,“ popsala Boudová.

Slovo práce přitom při odpovědích nepoužívá lehkovážně. „Není to rozhodně žádný koníček, pokládám to za svou práci a regulérní zdroj příjmů,“ má Nela jasno o primárním účelu pořádání svých workshopů. „Nesmírně mě to naplňuje a dává mi to pocit smyslu a poslání. A jelikož jsem poměrně dost vytížená i ve své herecké kariéře, je to pro mě velmi příjemná změna i šance dostat se rovněž mimo jakýsi stereotyp,“ dodala na závěr herečka.

Nela Boudová kromě svých dvou synů jako pěstounka vychovává také dceru Sašu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.