Celebrity

11. dubna 2024 08:59

Eliška Reiglová

Nemocná Christina Applegate zažívá i dobré chvíle. Dokázala ujít dlouhý výlet bez hole

Herečce Christině Applegate (52) byla před třemi lety diagnostikována roztroušená skleróza. Od té doby se na veřejnosti objevuje pouze sporadicky, otevřeně ale mluví o tom, jak jí nemoc obrátila život vzhůru nohama. Nyní se výjimečně pochlubila momentem, který jí udělal velkou radost. Během nedávného výletu s rodinou dokázala za den ujít devět tisíc kroků bez hole, bez níž jinak už ani nevychází.

Christinou Applegate se život po zdravotní stránce rozhodně nemazlil. V roce 2021 ji nepříjemné problémy donutily vyhledat lékaře, kteří u ní po řadě testů našli roztroušenou sklerózu. A pak už bylo vše vzhůru nohama. Z posledních sil a s pauzami dotočila svůj poslední projekt, seriál Smrt nás spojí, během něhož pocítila první příznaky, po kterých rychle došlo k rapidnímu zhoršení stavu.

Dnes již bývalá herečka v minulosti například uvedla, že za ní dochází pečovatelka, bez níž už se neobejde, nebo že ji v souvislosti s nemocí trápí také snížená imunita či léze na mozku. Přiznala také, že si nestíhá na záchod dojít včas a proto nosí pleny. I proto nyní měla velkou radost, když mohla místo negativních zpráv ohlásit úspěch.

Velký výlet bez hole

Ve snaze o co nejnormálnější život a kvalitní čas strávený s dcerou se Christina Applegate vydala s rodinou na dovolenou do Nizozemska a Francie. V takových zemích je hodně co k vidění a pravděpodobně nikomu by se nechtělo strávit celý pobyt na hotelovém pokoji. S vypětím všech sil se tak odhodlala k výletům, během kterých zaznamenala obrovský pokrok.

„Nakonec jsem šla po svých. Nemohla jsem tomu uvěřit. Prvních pár dní jsem chodila o holi a pak jsem začala cítit, že mi to vlastně nějakým zvláštním způsobem překáží. Najednou mě ovládla taková zvláštní superschopnost a já jsem nakonec po zbytek dovolené chodila bez hole a byla jsem tím ohromená,“ zaradovala se Applegate v podcastu MeSsy.

Čtěte také: Christina Applegate má roztroušenou sklerózu. Nesejde sama schody a bojí se sprchovat

Od doby, co jí byla diagnostikována roztroušená skleróza, neušla Applegate nikdy víc než dva tisíce kroků denně, a to navíc s holí. „Podívala jsem se na chytré hodinky a měla jsem tam za den devět tisíc kroků. Bylo to opravdu skvělé,“ dodala hvězda seriálu Ženatý se závazky. Pro leckoho je tento počet kroků nižším denním průměrem, pro ni ale jde o důvod k radosti.

Podívejte se, jak poznáte roztroušenou sklerózu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.