Nepořádný Lukáš ohrozí zdraví soutěžících. Vyděsí je syrová vejce i urna v pokoji

Prostřeno! XXVI (20) – Urna

V pátek se v repríze soutěže amatérských kuchařů pokusí překonat sám sebe benjamínek tohoto týdne Lukáš. V kuchyni půjde o jeho premiéru. Zatím sám nikdy nevařil, jen pomáhal mamince. Lukáš studuje obor kuchař-číšník, neumí ale ani nakrájet cibuli. Budou recepty z internetu nejlepší volbou, aby mohl konkurovat soupeřům?

Páteční hostitel, dvacetiletý Lukáš, žije s maminkou a malými brášky. Pak má ještě osmnáctiletou sestru. V březnu 2021 jejich táta zemřel a jeho urnu má rodina vystavenou doma. Lukáš chtěl do soutěže nejprve přihlásit maminku. Ta se z nějakého důvodu zúčastnit nechtěla, tak se rozhodl, že to zkusí sám. Vařit bude podle receptů z internetu, které si předem nevyzkoušel. Na menu bude tvarohová pomazánka, kuřecí vývar s drobením, kuře na bylinkách s vínem a šťouchanými bramborami a na závěr se bude podávat sladká tečka v podobě řezů s tvarohem.

Přípravu jednotlivých chodů bude Lukáš zvládat s velkými obtížemi. Vývar udělá z kuřecích prsou. Zeleninu na polévku zapomene oloupat a příprava drobení do bude jeho premiérou. Tvarohovou pomazánku začne připravovat z polského tvarohu. Přidá nastrouhanou mrkev, na kusy pokrájenou cibuli a dále má následovat vejce. „Nejsem si jistý, co přesně to vejce udělá, protože jsem si tento recept našel na internetu,“ přizná Lukáš a pečlivě řídkou hmotu zamíchá.

„Bude to spíš tvarohový salát,“ odtuší a dál se věcí nezabývá. Korpus na dezert má pro jistotu upečený dopředu, na kameru však poctivě připraví ještě jeden. Jelikož se celkem povede, použije k dohotovení moučníku ten. Kuře na hlavní chod šoupne do rozpálené trouby, kde na něj zapomene, takže bude nakonec podávat vysušené natrhané maso bez chuti a zápachu.

Podívejte se na video, kde soutěžící přestanou jíst předkrm. Proč?

Nepořádek a ostatky tatínka v urně

Soutěžící jsou od první chvíle ostražití. Hostitel v nich nebudí důvěru. Při předkrmu František hledá v pomazánce vejce. Myslí si, že jsou pokrájená příliš nadrobno, protože je v ní nevidí. Lukáš zčervená a začne vysvětlovat, že v receptu psali vejce, tak tam dal syrová. V tu chvíli by se v některých krve nedořezal a ihned přestanou jíst. „Já se omluvím, přece jen kojím,“ prohlásí Kateřina. František má zase obavy ze salmonely a lituje, že se nezeptal dřív. Trapas je na světě. U večeře ostatní zjišťují, jak je na tom Lukáš doopravdy s vařením, a obdivují odvahu, s jakou do soutěže šel. Polévka bude zakalená a oranžová, kuře vysušené a dezert špatně nakrájený. Může být ještě hůř?

Při šmejdění soutěžící zjišťují, že úklid nebude Lukášovou silnou stránkou. „V podstatě nepořádek. Když jde člověk do tohohle pořadu, musí počítat s tím, že šmejdění bude. Já bych se styděl,“ míní Jakub. V jednom z pokojů najdou soutěžící urnu. „Tady bude taťka? Vzpomínka?“ ptá se Nikola. „Za mě to je něco nepředstavitelného, že bych toho člověka měl zpopelněného na římse,“ komentuje to František. Náladu ostatním naštěstí spraví zábava. Navlékání korálků sklidí úspěch a dezert nakonec nebude nejhorší. Dnes vpodvečer uvidíte, jak dopadne tradiční páteční vyříkávání křivd nad pokličkami. Bude někdo obviněn z taktizování? Vyhraje opravdu ten nejlepší?

Čtěte také: Oblíbená soutěž amatérských kuchařů má novou znělku. Prostřeno! dostane moderní švih

Jak se vám líbí nová znělka pořadu Prostřeno!

Sdílejte článek
Štítky trapas Prostřeno! urna repríza salmonelóza bydlení FTV Prima vaření Pardubický kraj binec syrová vejce

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.