Celebrity

20. července 2023 15:30

Eliška Reiglová

Nová Sněhurka pobuřuje. Hispánku doprovázejí trpaslíci různého původu i vzrůstu

Filmy společnosti Disney poslední dobou vzbuzují více a více kontroverzí. V hojném počtu vznikají hrané verze pohádek, které dosud lidé znali v kreslené podobě. Nový život byl takto vdechnut už například Alladinovi či Krásce a zvířeti. Nejtěžší je ale pro veřejnost smířit se s novou Malou mořskou vílou, po jejíž letošní premiéře ještě o něco hůře snášejí, že Sněhurku bude hrát Hispánka.

Staré kreslené pohádky z dílny Walta Disneyho jsou pro mnohé srdeční záležitostí a nelze jim upřít, že jsou kultovní. V poslední době jako by se s novými verzemi starších filmů a seriálů roztrhl pytel a lidem ke skepticismu stačí už jen pouhá informace od studia, že se do takzvaného remaku pouští. Na klasiku si zkrátka málokdo chce nechat sáhnout.

Nepříliš dobře lidé reagovali už na nejnovějšího Lvího krále, v němž postavy byly vytvořeny za pomoci nejmodernější animace. Film je o zvířatech, obsazení tak nebylo co vytknout. Divákům ovšem vadilo, že vzhledem k realistickému vyobrazení neviděli v obličejích postav emoce odrážející situace, se kterými se musely vypořádávat.

Čtěte také: Disneyovské princezny jako špatné vzory pro holčičky, ale dobré pro kluky

S kritikou se setkala i nová Malá mořská víla, v níž se hlavní role ujala Halle Bailey. Původně byla Ariel zobrazována jako běloška s červenými vlasy, nyní z ní tvůrci udělali černošku. Divákům kromě této změny vadilo i vyobrazení jejího dříve roztomilého rybího kamaráda Floundera, u něhož měli stejný problém jako u postav ze Lvího krále.

Klasika jinak

Kreslená Sněhurka vyšla v roce 1937 a princezně v ní byly přiděleny vlastnosti vycházející ze zcela původní pohádky – byla bílá jako sníh se rty rudými jako krev a vlasy měla černé jako eben. Útočiště před zlou královnou našla u sedmi trpaslíků a po ukousnutí z otráveného jablka ji k životu polibkem probral princ. Tento příběh ale od nového snímku čekat nelze.

Souhlasíte s výběrem herečky do role nové Sněhurky?

Příští rok fanoušci neuvidí Sněhurku jako bledou dívku, protože role se zhostila hispánská herečka Rachel Zegler. Změna bude patrná i v charakteru princezny, protože ji chtějí vytvořit nezávislejší a odvážnou. Je tak otázkou, jestli bude ke šťastnému konci vůbec potřebovat prince.

Nová Sněhurka vyvolala spoustu kontroverzí:

Ke změně dojde i u trpaslíků, kterým se takto nejspíš ani nebude říkat. Hrát je totiž bude sedm mužů různého vzrůstu a různých etnik. Proti těmto změnám se lidé v diskusích ostře ohrazují, přičemž svou kritiku hájí tím, že přehnaná politická korektnost a snaha zavděčit se všem nemá v Hollywoodu, natož v pohádkách, co dělat.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.