Celebrity

10. května 2023 05:30

David Laštovka

Tereza Pokorná zářila v rolích princezen. S Herzem žila i po rozvodu v jednom domě

TOP STAR magazín 2018 (45): Juraj Herz stále nemá hrob

Herečka Tereza Pokorná (62) ve filmu poprvé zazářila v 19 letech, kdy ji Karel Kachyňa obsadil do snímku Lásky mezi kapkami deště. Její životní láskou byl o 26 let starší režisér Juraj Herz, s nímž má dceru Annelii. Jejich milostné soužití by vydalo na román.

Tereza Pokorná vystudovala tanec na pražské konzervatoři a šest let působila jako sólistka Laterny magiky. Díky poetickému filmu Lásky mezi kapkami deště se stala hvězdou a režiséři ji často obsazovali do rolí pohádkových princezen. Při natáčení snímku Kouzelné galoše se zamilovala do režiséra Juraje Herze.

Čtěte také: Alena Mihulová: Že je dcera na holky? Nezaskočilo mě to, Kachyňa by to nesl hůř

Přestože byl o 26 let starší, byla z toho velká láska. O dva roky později se vzali a následně spolu emigrovali do německého Mnichova. Tam Tereza natočila šest celovečerních filmů a kromě hraní se živila jako asistentka režie a choreografka. V roce 1989 se jim narodila dcera, která dostala jméno Annelie.

Našli si jiné partnery, všichni žili společně

Po revoluci se vrátili zpátky a žili střídavě v Česku a Německu. V roce 2011 přišel nečekaný rozvod, i po něm však zůstali v přátelském vztahu. Oba si našli jiné partnery. Herz herečku a dabérku Martinu Hudečkovou, ona fotografa Karla Zakara. Ani to jim nebránilo v tom, aby všichni i se svými novými láskami žili pohromadě pod jednou střechou.

Mohlo by vás zajímat: Jste připravená na otevřený vztah? Díky těmto 5 otázkám to zjistíte

„Funguje to tak, jak jsem si přála, že by to mohlo fungovat. Juraj je a vždycky bude součástí mého života. Jsem přesvědčená, že život lidí se odehrává v určitých kruzích, které se uzavírají. A tím se uzavřou i vztahy,“ uvedla Tereza Pokorná v rozhovoru pro MF DNES.

Důvodů k rozchodu bylo několik

„S manželem jsme se vždycky měli rádi, milovali se, potom se to přerodilo v jiný druh lásky a ve velké přátelství. Bydlí v domě nahoře, většinu času tam s ním tráví jeho přítelkyně Martina, já s přítelem Karlem bydlíme dole. V suterénu máme vybudovanou soukromou galerii, kde se scházíme všichni dohromady. Juraj mi zrovna nedávno vynadal, že je Karel hubený, a Martina mu vzápětí udělala řízky,“ promluvila o netradičním soužití.

Čtěte také: Hana Vagnerová ukázala přítele. Na polyamorii má stejný názor jako na svatbu

Důvodů k rozchodu s režisérem Herzem prý bylo několik. „Oba jsme najednou šli jiným životním směrem, začali nás zajímat jiné věci. Juraj například je militantní ateista, já jsem se ubírala jinou cestou, protože věci mezi nebem a zemí mě zajímají,“ vysvětlila Pokorná, která hereckou kariéru už dávno uzavřela. Věnuje se psaní, své galerii, filmové kritice a moderování v rádiu.

Sdílejte článek
Štítky láska film manželství polyamorie režisér herečka princezna Juraj Herz Karel Kachyňa Tereza Pokorná

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.