VIP Prostřeno s krásnými VIP redaktorkami
Točí reportáže s celebritami a na VIP zprávách spolupracují každý den. Ještě ale nevědí, že spolu také usednou u jednoho stolu a budou bodovat své kvality kulinářské a hostitelské.
Dost možná, že spolu pojedou i na dovolenou, protože jedna z nich určitě vyhraje zájezd k moři. Která to bude? „Dohromady jsme strávily už hodně večerů a vždycky je to smršť, přiznává jediná brunetka z reportérského kvarteta Andrea Košťálová. „U nás rozhodně nehrozí, že by bylo nějaké trapné ticho. Dobře se známe a vždycky si máme co říct,“ těší v průběhu večírků Lenku Špilarovou. „Hodně času trávím v práci, takže se vlastně nejvíc stýkám s holkama,“ baví VIP sestava roztomilou Lucku Špakovou, která se těší, že se konečně zorientuje ve své kuchyni. Komu říkali na škole Špejle a kdo rozplakal pana Rychtáře při natáčení? I to se tento VIP týden dozvíte. Dívky doufají, že to kolegové dobře sestříhají, protože některé jejich hlášky se prý nedají vysílat ani po 22. hodině. Jako první uvaří Tereza Jemelíková, a protože to nebude žádná ošizená večeře pro „modelíny“, byla by ráda, kdyby přišel aspoň jeden muž. Ten by jistě kachničku s moravským zelím a dvěma druhy knedlíků ocenil. Jinak se dívky tváří, že vaření moc nedají, ale možná nás, sebe i sebe navzájem ještě hodně překvapí. Třeba taková Andy Košťálová by si za svůj výkon dala desítku. V úterý večer se na Prima family přesvědčíte, zda oprávněně…
Tereza Jemelíková (29) a její vydatná česká večeře na úvod
První blondýna se přizná, že do noci uklízela a zkoušela knedlík. Terezka pochází z Moravy, je to Hanačka, do Prahy se přestěhovala před osmi lety. Charakterizuje se jako výbušná, se smyslem pro humor. Jaký má tahle zadaná redaktorka VIP zpráv vztah k vaření? „Když mám čas, vařím ráda, ráda zkouším nové věci.“ Rozhodčím je přítel, na němž své kulinářské výtvory zkouší. Ještě prý dýchá a chodí. Jako malý, ale milý charakterizuje první hostitelka svůj moderní byt, který má všechny funkce v jedné místnosti. „Doufám, že nepřijdou žádné modelíny,“ obává se Tereza, která se rozhodla uvařit čtyřchodové menu s poetickými názvy, které napovědí, ale neprozradí. A zasytí. Lehká večeře to tedy nebude. Sen Červené Karkulky o kozičkách je pečená červená řepa s kozím sýrem a rucolou, fazolová pohádka fazolačka s rajčaty. Co ukrývají Kačenčini chlapci… a možná bude na talíři Karel? Pečenou kachnu s karlovarským knedlíkem a zelím. Zvládne Tereza v limitu i chlupaté knedlíky? Také štrúdl alias „nohavice dvojí chuti“ má dvě varianty: závin bude klasický jablečný a s mangovou náplní. Ochutná Andy kozí sýr, který jí chutná po kozlovi? Budou velké červené fazole v polévce dost měkké? A kachnička propečená? Sice se pekla tři hodiny, nakonec je ale trochu studená. Zábavou je twister: „Jsem ráda, že ani jedna z holek neměla minisukni,“ uvědomuje si hostitelka, když sleduje krkolomné pozice kolegyň. Který ze závinu bude mít větší úspěch? A co by Terezka řekla, kdyby ji její přítel požádal o ruku? To všechno se dozvíte v první porci úterního VIP Prostřeno z vlastních řad.
Andrea Košťálová (23) a její řecký večírek
Všichni jí říkají Andy. „Všude, kde je temperamentní Andrea, je nálada výborná,“ říká o mladší kolegyni včerejší hostitelka Tereza. Dnešní kuchařka je šťastná, že hned po praxi zůstala v redakci a točí soft bulvár. „Andrejka bydlí s maminkou a babičkou v domečku a je to tam moc příjemný,“ těší se krásná Lucie, která u ní byla na grilování. I proto se Andrea dle vlastních slov motá tak maximálně kolem lednice. „Vařit neumím, ale jídlo miluju, takže doufám, že to bude vidět. Já když už vařím, tak jedině s láskou, protože vařím pro někoho, koho mám ráda a dnes vařím pro kolegyně,“ Její tříchodové menu je středomořské, z Itálie jsou krevety na víně, ale protože Andy miluje Řecko, na hlavní chod upeče klasickou musaku s tzatziki a pečenými paprikami, jako moučník bude čokoládové suflé. „Odteď to budeš vařit do práce,“ přeje si Lucka, potom co ochutná krevety. Tereza nevěří, že Andy nevaří. „Podezírám ji, že si každý večer tady dává tyhlety chuťovky a dobroty.“ Musaka totiž vypadá a chutná jako z řecké restaurace. „Je vidět, že chodila po všech řeckých známých a sbírala recepty,“ směje se Lucka, kterou uchvátily tzatziki. „Jestli mě budete ještě chvíli chválit, zítra je tady fronta,“ Andy se už těší na dav nápadníků. Řecký večírek pokračuje malou lekcí lidových tanců pod vedením pravého Řeka v kroji. Holky to nadchne, vždyť Andy závodně tancovala patnáct let, jen Lenku to trochu zmáhá. Suflé se nemusí podařit ani zkušené kuchařce, takže to bude definitivní zkouška pro mladou začínající amatérku. Jak dopadne? To uvidíte v úterý večer na Prima family.