Astročlánky

7. dubna 2024 05:30

Robert Policar

Novoluní v Beranu: Připravte se na velké nové začátky

Novoluní v Beranu nastane v pondělí 8. dubna 2024 ve 20:20. Slunce i Luna se setkají v ohnivém znamení Berana, které přeje novým začátkům a odvážným činům. Dá se předpokládat, že mnoho lidí po tomto dni změní a ukončí svou současnou práci, protože neodolají volání své duše.

Zatmění Slunce, které toto novoluní bude provázet, umocňuje vše výše uvedené, a tak doporučuji si znovu definovat své osobní cíle a životní záměry. Vliv retrográdního Merkura v Beranu však varuje před přílišnou impulsivitou, a tak do nového naplno vstupte, pokud možno, od 1. května. Zatím se na tento velký přestup náležitě připravte. Velký úklid jak v práci, tak doma je velmi žádoucí.

Toto novoluní může být zvlášť důležité pro všechna ohnivá a vzdušná znamení, která ho mohou naplno využít ve svůj prospěch. Zemská a vodní znamení budou muset v sobě probudit větší odvahu opustit to, na co si již zvykla, což není jednoduchý úkol. Velkou výhodou však je, že viditelnou změnu je stejně doporučeno učinit až v květnu, tedy co se týká nových začátků. Doporučuji dokončit vše nedokončené a pohrávat si s vizí té nejlepší možné budoucnosti, kterou si můžete vytvořit. V březnu začal nový astrologický i mayský rok, což definitivně ukončilo vše staré. Duben může být měsícem rozloučení se svým starým já a probuzení nového. Začíná tedy čas znovuzrození, což bylo i pravým symbolem Velikonoc.

Mohlo by vás zajímat: Indický horoskop: Karkata se nechá ovlivňovat city, Tula potřebuje víc sebelásky

Odvaha léčí a strach prohlubuje utrpení

Velkým tématem tohoto novoluní je právě odvaha, která má schopnost přeměnit jakýkoliv strach v použitelnou sílu, která nás může dovést k vytouženým snům. Planetka Chiron, která je v přesné konjunkci se Sluncem a Lunou v Beranu, probudí léčivé síly, které nám mohou pomoci překonat naše letité strachy, které nám vždy bránily překonat naši vlastní komfortní, ale bezútěšnou zónu, kterou jsme si sami definovali. Nabízí se tedy všem příležitost začít žít tak, jak chceme, a najít své místo, ze kterého se můžeme těšit a radovat. Ohnivé znamení Berana je znamením nejen odvahy, ale především radosti z ní vyplývající.

Odvaha začít a odvaha vytrvat

Abyste úspěšně dosáhli svých cílů, potřebujete dva typy odvah. Jedna je odvaha začít a druhá je odvaha vytrvat. Toto novoluní vám může poskytnout tu první. A tak se zatím nestresujte představami o daleké budoucnosti. Buďte v přítomnosti a následujte svůj dobrý pocit v srdci, který vás zaručeně povede tou nejlepší a nejkratší cestou, přestože bude i tak plná odboček a zákrut. Život je labyrint, kdy to vypadá, že se neustále vracíme na stejná místa, aniž bychom si všimli, jak moc jsme se už změnili. Nic si nevyčítejte, ať jste v jakékoliv situaci. Začít můžete kdykoliv, ale následující měsíc máte obrovskou příležitost začít žít život svých snů.

Vytvořte si složku svých snů a nového já

Doporučuji učinit toto novoluní jedno zábavné cvičení. Vytvořte si v počítači složku nebo si vyrobte papírovou krabici, do které budete vkládat obrázky, symboly a dopisy toho, co chcete žít. Celý následující měsíc si můžete vybírat obrazy, psát afirmace nebo virtuální příběhy, které budou věrně odrážet vaše nejhlubší touhy. Dělejte to bez lpění na výsledku a hrajte si jako malé děti. Nenechte se ovládnout různými strachy a obavami z minulosti. Ponořte se do svých tvůrčích aktivit, které vás spojí s velkou přítomností, což je přesně to, k čemu slouží i všechny ostatní duchovní nebo psychologické techniky. Mějte odvahu být tím, kým se opravdu cítíte být. Snažte se v každém okamžiku být nejlepší verzí sebe sama.

Zdroj: Autorský text astrolog Robert Policar - autor se věnuje jak astrologii, tak meditaci i reiki

Duben podle mariášových karet:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.