Celebrity

16. listopadu 2023 13:51

Karolína Oehmová

O kariéře Pavlíny Wolfové rozhodl 17. listopad. Dodnes chodí vzpomínat na Národní třídu

Pavlína Wolfová - o její kariéře rozhodl 17.listopad

Pavlína Wolfová je známá moderátorka, která vede televizní debaty nejen s politiky. Cesta k její kariéře pro ni ale byla poměrně složitá. Jako náctiletá se musela rozhodnout, zda chce v zemi, kde není svoboda slova, opravdu studovat novinařinu. Naštěstí přišel 17. listopad 1989 a Pavlína měla jasno. Jak její profesní dráhu ovlivnila sametová revoluce? A jaký rituál každoročně provozuje se svými dětmi?

Novinářkou chtěla být už v mládí. Moment, který rozhodl o její kariéře, byl významným dnem pro celý národ. Kdy ale přišel ten první impulz? „Myslím si, že to bylo jasné. 17. listopadu roku 1989 o půlnoci. Věděla jsem, že se chci teď chodit ptát lidí, že budu psát a popisovat, v čem jsme žili, a budu se snažit získat nejvíc informací o tom, jak žít můžeme,“ říká Pavlína Wolfová, moderátorka pořadu 360⁰ na CNN Prima NEWS.

Studium žurnalistiky v zemi, kde není svoboda slova

Rozhodování se, zda půjde studovat novinařinu, ovšem nebylo tak jednoduché. „Ptali jsme se sami sebe, co chceme studovat dál. Já chtěla psaní a žurnalistiku, ale zároveň jsem věděla, co to bude pravděpodobně obnášet v zemi, kde není svoboda slova. Říkala jsem si, že tedy možná půjdu na nějakou školu, ale budu to studovat v této zemi? Zůstanu tady vůbec? Věděla jsem, že jednou psát budu, ale co, kde a kdy budu žít, to byla těžká věc. V tento moment, 17. listopadu 1989, se to myslím vyjasnilo. Byla jsem totiž jedna z těch, kteří v tu chvíli uvěřili, že se to stane. A ono se to stalo,“ vzpomíná Pavlína Wolfová a dodává, že někdy je vše víc o víře než o událostech.

Každý rok chodí na Národní třídu a v noci vysílá

Tento den je pro ni významný i tím, že opravdu tenkrát byla na Národní třídě, kde se nakonec schovávala u cizích lidí na půdě. Pravidelně se tak každý rok na toto místo vrací.

Čtěte také: Osobní zpovědi lidí  na 17. listopad 1989, kdy začala revoluce, která změnila osud Čechů

„My chodíme s dětmi na Národní třídu. Letos pravděpodobně budu, stejně jako předchozí roky, v noci vysílat a mluvit o tom, co se tenkrát stalo a kam se to posunulo. Jsme v roce 2023 a ne všichni jsme spokojení s tím, jak to tady vypadá, a víme, že jsme možná něco časem ztratili či prošvihli. Já se budu letos, tak jako možná loni a předloni ptát, jak bychom to mohli dohnat,“ prozrazuje své plány na 17. listopad moderátorka, kterou o den dříve můžete vidět v zábavné show Inkognito vysílané každý čtvrtek ve 21:35 na Primě.

Chtěla by pronajímat apartmán a jezdit po pláži na koni

Že by nebyla novinářkou, si dnes vůbec nedokáže představit. „V mediálním prostředí jsem se ocitla hned, jak to šlo. V listopadu 1989 jsem se v něm v podstatě ocitla aktivně. Kde bych ale občas chtěla být, tak to je někde u moře, uklízet apartmán, který by mi patřil a nesl mi peníze. Pronajímala bych ho a jezdila po pláži na koni. Jo, to si představit umím,“ říká na závěr zasněná Pavlína Wolfová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.