Celebrity

16. listopadu 2023 13:51

Karolína Oehmová

O kariéře Pavlíny Wolfové rozhodl 17. listopad. Dodnes chodí vzpomínat na Národní třídu

Pavlína Wolfová - o její kariéře rozhodl 17.listopad

Pavlína Wolfová je známá moderátorka, která vede televizní debaty nejen s politiky. Cesta k její kariéře pro ni ale byla poměrně složitá. Jako náctiletá se musela rozhodnout, zda chce v zemi, kde není svoboda slova, opravdu studovat novinařinu. Naštěstí přišel 17. listopad 1989 a Pavlína měla jasno. Jak její profesní dráhu ovlivnila sametová revoluce? A jaký rituál každoročně provozuje se svými dětmi?

Novinářkou chtěla být už v mládí. Moment, který rozhodl o její kariéře, byl významným dnem pro celý národ. Kdy ale přišel ten první impulz? „Myslím si, že to bylo jasné. 17. listopadu roku 1989 o půlnoci. Věděla jsem, že se chci teď chodit ptát lidí, že budu psát a popisovat, v čem jsme žili, a budu se snažit získat nejvíc informací o tom, jak žít můžeme,“ říká Pavlína Wolfová, moderátorka pořadu 360⁰ na CNN Prima NEWS.

Studium žurnalistiky v zemi, kde není svoboda slova

Rozhodování se, zda půjde studovat novinařinu, ovšem nebylo tak jednoduché. „Ptali jsme se sami sebe, co chceme studovat dál. Já chtěla psaní a žurnalistiku, ale zároveň jsem věděla, co to bude pravděpodobně obnášet v zemi, kde není svoboda slova. Říkala jsem si, že tedy možná půjdu na nějakou školu, ale budu to studovat v této zemi? Zůstanu tady vůbec? Věděla jsem, že jednou psát budu, ale co, kde a kdy budu žít, to byla těžká věc. V tento moment, 17. listopadu 1989, se to myslím vyjasnilo. Byla jsem totiž jedna z těch, kteří v tu chvíli uvěřili, že se to stane. A ono se to stalo,“ vzpomíná Pavlína Wolfová a dodává, že někdy je vše víc o víře než o událostech.

Každý rok chodí na Národní třídu a v noci vysílá

Tento den je pro ni významný i tím, že opravdu tenkrát byla na Národní třídě, kde se nakonec schovávala u cizích lidí na půdě. Pravidelně se tak každý rok na toto místo vrací.

Čtěte také: Osobní zpovědi lidí  na 17. listopad 1989, kdy začala revoluce, která změnila osud Čechů

„My chodíme s dětmi na Národní třídu. Letos pravděpodobně budu, stejně jako předchozí roky, v noci vysílat a mluvit o tom, co se tenkrát stalo a kam se to posunulo. Jsme v roce 2023 a ne všichni jsme spokojení s tím, jak to tady vypadá, a víme, že jsme možná něco časem ztratili či prošvihli. Já se budu letos, tak jako možná loni a předloni ptát, jak bychom to mohli dohnat,“ prozrazuje své plány na 17. listopad moderátorka, kterou o den dříve můžete vidět v zábavné show Inkognito vysílané každý čtvrtek ve 21:35 na Primě.

Chtěla by pronajímat apartmán a jezdit po pláži na koni

Že by nebyla novinářkou, si dnes vůbec nedokáže představit. „V mediálním prostředí jsem se ocitla hned, jak to šlo. V listopadu 1989 jsem se v něm v podstatě ocitla aktivně. Kde bych ale občas chtěla být, tak to je někde u moře, uklízet apartmán, který by mi patřil a nesl mi peníze. Pronajímala bych ho a jezdila po pláži na koni. Jo, to si představit umím,“ říká na závěr zasněná Pavlína Wolfová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.