Celebrity

9. listopadu 2023 09:36

Eliška Reiglová

Sylvester Stallone přišel o syna příliš brzy. Zanedbával jsem ho, přiznává s odstupem

Pro každého rodiče je ztráta dítěte nejhorší noční můrou. Sylvester Stallone (77) si tímto martyriem prošel poté, co mu v červenci roku 2012 zemřel prvorozený syn Sage. Po vzoru otce se vydal na hereckou dráhu, ve 36 letech se mu ale stala osudnou nemoc zvaná ateroskleróza, která u něj zapříčinila infarkt. Herec dnes zkroušeně přiznává, že nějakou dobu se synovi moc nevěnoval.

Ateroskleróza je onemocnění tepen, při němž se ve velkých tepnách vytvářejí takzvané aterosklerotické pláty. V důsledku toho tepny zužují svůj průměr a tvrdnou. Sage Stallone této nemoci podlehl poté, co u něj v pouhých 36 letech způsobila infarkt. Nějakou dobu panovalo přesvědčení, že se předávkoval, to ale bylo vyloučeno.

Mladý nadějný herec byl nalezen bezvládný ve svém domě a u jeho postele se povalovalo mnoho prázdných obalů od léků na předpis. Později se ale ukázalo, že je nezneužil, byly nutným prostředkem k úlevě od bolesti po prodělané operaci zubů.

Výčitky svědomí

Sylvester Stallone svému synovi představil svět filmu, Sage debutoval ve filmu Rocky V, kde si zahrál syna ústřední postavy. Ve snímku po herci jeho syn křičel, že se mu nikdy nevěnuje a nevěnuje se ani jeho matce. Sylvester nyní s odstupem času přiznává, že ač tyto věty byly ve scénáři, byly procítěné i ve skutečnosti a opravdu tomu tak bylo.

„Aspekty toho filmu v něčem odpovídaly našemu skutečnému vztahu. Do scénáře jsem napsal věci, které jsem chtěl udělat i v realitě, ale nedokázal jsem to. Člověk bohužel občas rodinu upozadí, ale následky jsou radikální a devastující,“ řekl Stallone ve svém novém dokumentu, jak ho cituje deník Daily Mail.

Sage Stallone nicméně v dávném rozhovoru pro magazín People řekl, že natáčení tohoto filmu bylo zlomové a mnohé se po něm změnilo. „Všechno se pak otočilo k lepšímu. Vyventiloval jsem hodně ze svých emocí, párkrát jsme si pobrečeli. Udělali bychom jeden pro druhého cokoliv,“ řekl mladík, který tento svět opustil příliš brzy.

Fotograf Antonín Kratochvíl připomněl největší faux pas Sylvestera Stallonea:

Sdílejte článek
Štítky nemoc Sylvester Stallone výčitky ateroskleróza lítost Rocky V Sage Stallone

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.