Celebrity

8. listopadu 2023 08:56

Eliška Reiglová

Antonína Panenku zasáhla rakovina Slováčkové. Připomíná mu osud zesnulé dcery

Fotbalová legenda Antonín Panenka (74) si v polovině listopadu připomíná výročí úmrtí své dcery. Martina v pouhých 47 letech prohrála boj s rakovinou a období po jejím skonu je pro rodinu stále velmi náročné a bolestivé. Bývalý československý reprezentant přiznal, že v souvislosti s dcerou jeho i manželku zasáhlo, že se rakovina vrátila Aničce Slováčkové (27). Osud obou dívek jim totiž připadá téměř stejný.

Panenkovu dceru Martinu fotbaloví fanoušci poprvé výrazně zaznamenali v roce 1976. Jako malá holčička vítala svého tatínka na letišti, když fotbalisté přivezli z Bělehradu titul mistrů Evropy. Vynikající fotbalista, po kterém je pojmenováno i specifické provedení penaltového kopu, si bude s rodinou nyní poprvé připomínat výročí jejího úmrtí.

Čtěte také: Bolestná slova Panenkova přítele o boji fotbalistovy dcery s rakovinou: Z měsíců se staly dny

„Je to pro nás teď velmi aktuální téma, protože za pár dní to bude rok, a samozřejmě že vzpomínáme, truchlíme a v podstatě jsme si řekli, že se na to první výročí s ní ještě rozloučíme,“ řekla Antonín Panenka v rozhovoru pro eXtra.cz.

Náročné období v listopadu prožívá nejen on, ale také jeho manželka Vlasta a syn „Není to samozřejmě příjemný, ale holt takovej je bohužel život a člověk se s tím musí vyrovnat a jet dál, takže snad to nějak zvládneme v pořádku,“ přiblížil legendární fotbalista, co nyní s rodinou prožívá. Myslí si, že nejhůře je na tom právě manželka.

„Žena to prožívá intenzivně a daleko více než já se synem. Já mám přece jen více možnost jít do společnosti, jít se prezentovat, nemyslet na to, takže mám určitou výhodu, ale žena s tím má ještě opravdu velké psychické problémy,“ vysvětlil Panenka.

Ochranné vajíčko

Antonín Panenka se odmítá dobrovolně trápit. Přestože ví, že památku dcery je potřeba uctít a také to hodlá udělat, rozhodl se, že chmury, které by ho v tomto období mohly zcela logicky přepadat, si do hlavy nepustí. Odreagovává se nejrůznějšími aktivitami, ať už sportovními, či společenskými.

„Samozřejmě na jednu stranu musí člověk něco ctít, ale na druhou stranu se snažím se od toho oprostit. Dělám si takové vajíčko, aby ke mně ty věci nedošly, protože si myslím, že to člověku jen psychicky přitíží, ale určitě nějaká pieta, vzpomínka je namístě,“ popsal někdejší fotbalista svůj proces.

Stejný osud v jiném věku

Rodinu Panenkových zasáhlo i sledování nejnovějších zpráv ze showbyznysu. Když Anička Slováčková přiznala, že se jí vrátila rakovina, z níž se jí podařilo v minulosti vyléčit, oživilo to vzpomínky na dobu, kdy si podobným trápením procházela dcera.

Čtěte také: Antonín Panenka vzpomíná na fotbalovou kariéru. Zákaz sexu trval i půl roku, říká

„Že se Aničce vrátila rakovina, to nás s manželkou velmi zasáhlo. Ten osud mají s Martinou vlastně stejný s tím rozdílem, že Anička je samozřejmě o dost mladší,“ okomentoval Antonín Panenka, proč pro ně tato informace byla takovou ránou.

„Dcera měla to samý, rakovinu prsu, údajně se z toho dostala, ale pak se to vrátilo a dopadlo to špatně, takže celá naše rodina, zejména žena, která to prožívá daleko víc, držíme Aničce pěsti, aby to dopadlo dobře a měla více štěstí, než měla naše Martinka,“ dodal.

Poslechněte si rozhovor s Antonínem Panenkou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.