Celebrity

2. května 2024 10:29

David Laštovka

Obavy o život herce Jana Kačera. Není na tom dobře, nemůže dýchat

Herec Jan Kačer má podle webu Blesk.cz problémy s dýcháním, které způsobil těžký zápal plic. Jeho blízcí a rodina se obávají, aby se jeho stav nezhoršil. Herec byl dokonce hospitalizovaný v nemocnici.

Herce Jana Kačera, který loni v říjnu oslavil 87. narozeniny, poslední roky sužují vážné zdravotní problémy. Před třemi lety mu lékaři voperovali novou srdeční chlopeň, následně mu byla diagnostikována cirhóza jater, nemoc, která postihuje především alkoholiky, což hvězdu seriálů Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy šokovalo.

Čtěte také: Jiří Krampol se už domů nevrátí, kývnul na pečovatelský dům. Jsem smířený, říká

V rozhovoru pro pořad Showtime se tehdy dušoval, že alkoholu nikdy neholdoval a celý život žije střídmě. „Není to spravedlivé,“ prohlásil. Ke všemu mu začaly otékat nohy, kvůli čemuž má problémy s pohybem a velmi špatně se mu chodí.

Podle přátel je to vážné

„O tom, že je Jan Kačer v nemocnici, vím. Děláme spolu už roky Čtené divadlo. Naposledy jsme se viděli před měsícem,“ uvedl pro deník Blesk herec, scenárista a režisér Vlastimil Venclík. Jan Kačer pro Prima Ženy uvedl, že ale od středy je už doma - psali jsme zde.

Milovaná manželka mu umírala před očima

Janu Kačerovi před třemi lety zemřela milovaná manželka, herečka Nina Divíšková, s kterou prožil sedmapadesát let. Ta poslední roky života bojovala s Alzheimerovou chorobou. Pro oba to bylo psychicky vyčerpávající.

„Nesnáším tu nemoc. Mám čím dál víc Ninu rád. Čím je hubenější, tím víc ji mám rád. Ale projevy nemoci, sobecké výkřiky a poroučení: Dej mi pivo, dej mi cigaretu. A jak se opakuje, jak zapomíná. To mě tak neobyčejně se*e, že na ni někdy i řvu,“ svěřil se dva roky před smrtí své ženy Jan Kačer časopisu Instinkt s tím, že se v ní svým křikem snaží probudit tu noblesní dámu, kterou Divíšková bývala.

Po její smrti jsou jeho jedinou radostí jeho děti, devět vnoučat a pět pravnoučat.

Jan Kačer má dlouhodobě zdravotní problémy (Showtime, 2021):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.