Celebrity

30. března 2024 09:08

Vanesa Havlíková

Oldřich Kaiser prodává svou milovanou roubenku. Za atypickou nemovitost chce šest milionů

Herec Oldřich Kaiser (68) se rozhodl, že prodá svou roubenku v malé obci Hlavice nedaleko města Český Dub. Za chalupu z roku 1780, jež se nachází uprostřed přírody a o kterou se pečlivě staral, chce šest milionů korun.

Přestože si Oldřich Kaiser chaloupku, kterou zdědil v roce 2002, velmi zamiloval, pravidelně na místo obklopené lesy jezdil, roubenku zrekonstruoval a v roce 2016 jí dal zcela novou omítku, po letech došel k rozhodnutí, že ji prodá.

Čtěte také: Rihanna prodává luxusní byt v LA, kde žil i Matthew Perry. Chce za něj 577 milionů

Chalupa ihned k nastěhování

„Oldřich Kaiser s těžkým srdcem prodává chalupu z roku 1780, kterou přeměnil vlastními silami do dnešní podoby. Na této chalupě relaxoval a hledal inspiraci ke své práci,“ píše se v inzerátu na web Sreality.cz.

Chalupa s obytnou plochou 95 m² má 4 místnosti, nachází se na klidném místě v mírně svažitém pozemku s jihozápadní orientací o rozloze 264 m² nedaleko města Český Dub. V roce 2016 prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Dominantou roubenky je velká obývací místnost s krbovými kamny a kuchyňskou linkou, jež se nachází v dolním obytném patře chalupy společně s ložnicí, koupelnou se sprchovým koutem a toaletou.

Roubenka dále disponuje předsíní, z které vede dřevěné schodiště do podkroví, kde se nachází další velký otevřený prostor a podkrovní pokoj. V přízemí chalupy jsou 2 sklípky s klenutým stropem a také garáž.

Přečtěte si: Dáše Vokaté se podařilo zkrotit Oldřicha Kaisera. Jak jim to klape v manželství?

Nespokojení sousedé

V roce 2016, kdy chalupa prošla rozsáhlou proměnou, se herec rozhodl pro poněkud netradiční barvu omítky. Výraznou modrou barvou, jež zvolil, si podle deníku Blesk znepřátelil nejednoho souseda a do sporu se dostal také s památkáři.

Památkářům vadilo, že barva narušuje historickou autenticitu stavby. Jelikož se ale roubenka nenachází v chráněné oblasti, oblíbený herec se vyhnul veškerým sankcím. I tak ale modrá barva byla některým sousedům trnem v oku.

Podívejte se také na chalupu Jiřího Bartošky:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.