Celebrity

30. března 2024 09:08

Vanesa Havlíková

Oldřich Kaiser prodává svou milovanou roubenku. Za atypickou nemovitost chce šest milionů

Herec Oldřich Kaiser (68) se rozhodl, že prodá svou roubenku v malé obci Hlavice nedaleko města Český Dub. Za chalupu z roku 1780, jež se nachází uprostřed přírody a o kterou se pečlivě staral, chce šest milionů korun.

Přestože si Oldřich Kaiser chaloupku, kterou zdědil v roce 2002, velmi zamiloval, pravidelně na místo obklopené lesy jezdil, roubenku zrekonstruoval a v roce 2016 jí dal zcela novou omítku, po letech došel k rozhodnutí, že ji prodá.

Čtěte také: Rihanna prodává luxusní byt v LA, kde žil i Matthew Perry. Chce za něj 577 milionů

Chalupa ihned k nastěhování

„Oldřich Kaiser s těžkým srdcem prodává chalupu z roku 1780, kterou přeměnil vlastními silami do dnešní podoby. Na této chalupě relaxoval a hledal inspiraci ke své práci,“ píše se v inzerátu na web Sreality.cz.

Chalupa s obytnou plochou 95 m² má 4 místnosti, nachází se na klidném místě v mírně svažitém pozemku s jihozápadní orientací o rozloze 264 m² nedaleko města Český Dub. V roce 2016 prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Dominantou roubenky je velká obývací místnost s krbovými kamny a kuchyňskou linkou, jež se nachází v dolním obytném patře chalupy společně s ložnicí, koupelnou se sprchovým koutem a toaletou.

Roubenka dále disponuje předsíní, z které vede dřevěné schodiště do podkroví, kde se nachází další velký otevřený prostor a podkrovní pokoj. V přízemí chalupy jsou 2 sklípky s klenutým stropem a také garáž.

Přečtěte si: Dáše Vokaté se podařilo zkrotit Oldřicha Kaisera. Jak jim to klape v manželství?

Nespokojení sousedé

V roce 2016, kdy chalupa prošla rozsáhlou proměnou, se herec rozhodl pro poněkud netradiční barvu omítky. Výraznou modrou barvou, jež zvolil, si podle deníku Blesk znepřátelil nejednoho souseda a do sporu se dostal také s památkáři.

Památkářům vadilo, že barva narušuje historickou autenticitu stavby. Jelikož se ale roubenka nenachází v chráněné oblasti, oblíbený herec se vyhnul veškerým sankcím. I tak ale modrá barva byla některým sousedům trnem v oku.

Podívejte se také na chalupu Jiřího Bartošky:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.