Celebrity

29. listopadu 2023 08:30

Eliška Reiglová

Ewa Farna s manželem zdědili nádherný dům. Prodejem by vydělali nejmíň desítky milionů

Zpěvačka Ewa Farna (30) a její manžel Martin Chobot (34) mají nové radosti i starosti. Společně se pustili do rekonstrukce trojdomu, který Chobot zdědil po svém dědečkovi. Ten se nachází v lokalitě, která je vyhledávána místními i turisty a kde jsou lidé za nemovitosti ochotní platit majlant. Na nemovitost upozornil deník Blesk.

Malebná pražská čtvrť Nový Svět se nachází v historickém centru Prahy, v blízkosti Pražského hradu. Tato čtvrť je známá pro své úzké uličky, historické domy a klidnou atmosféru. Její název vznikl kolem roku 1580, kdy byla založena při výstavbě tří nových předměstí při Pražském hradu. Název odkazuje na to, že toto místo bylo v minulosti považováno za „nový svět“ ve srovnání s okolním starým městem.

Dědictví a rekonstrukce

Nový Svět je proslulý svou klidnou a romantickou atmosférou. Malebné uličky, starobylé domy a zelené dvorky tvoří ideální místo pro procházku. Mnoho turistů i místních si sem chodí odpočinout a načerpat energii z klidu a krásy. A právě v této lokalitě Ewa Farna s manželem opravují podle zjištění Blesku tři propojené domy.

Zpěvaččin manžel Martin Chobot k nemovitostem přišel tak, že je zdědil po dědečkovi, výtvarníkovi Vladimíru Suchánkovi. Podle informací deníku Blesk pak manželé u notáře stvrdili, že podíl na novém bydlení bude jejich společným jměním. Krásný dům nyní prochází rekonstrukcí a záměrem je vrátit mu původní podobu.

Desítky milionů jen za domek

Deník oslovil také realitního makléře, který prozradil, že stejně jako je specifická lokalita, jsou na trhu nemovitostí také specifické ceny. Lidé jsou ochotni i jen za podíl na domě na Novém Světě zaplatit velký obnos peněz.

„Z realizovaných transakcí stojí za zmínku dvě poslední. Jsou jimi v obou případech prodeje podílů. Tou první je prodej 4/5 podílu na bytě o ploše necelých 120 m2 , který byl prodán za 19 milionů. Druhou a zajímavější je prodej podílu 5/6 za malý domek v částce 38 milionů Kč. Je tedy bez diskuse, že současná tržní cena i malého domku dosahuje částek v řádu vyšších desítek milionů korun,“ řekl Ondřej Černovický.

Co řekla Ewa Farna o výchově dětí?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.