Celebrity

4. října 2023 12:58

Tomáš Durčák

Olga Matušková si užívá krásné chvíle s druhým manželem. Zkritizovala Čechy jako voliče

Vdova po legendárním zpěvákovi Waldemaru Matuškovi Olga (75) je už dva roky opět šťastně provdaná. Byť jak nyní sama přiznala, po smrti manžela si neuměla představit, že by ještě někdy někomu měla znovu říct u oltáře své ano. Tím šťastným se nakonec stal jejich rodinný přítel Jiří Planner. Matušková si rovněž rýpla do Čechů za to, koho si zvolili na Pražský hrad.

Olga Matušková s manželem v roce 1986 emigrovala do Spojených států, odkud se již do rodných Čech nikdy zpět nepřestěhovali. Místo toho našli nové štěstí i domov na teplé Floridě, kde vdova po Waldovi žije dodnes. Již pár let jí dělá společnost nový partner a poslední dva roky také manžel Jiří Planner, bývalý ředitel divadla Semafor, který do USA za svobodou zamířil již v roce 1963.

„V podstatě patřil do naší rodiny, Walda ho požádal, aby vystrojil křtiny a šel Waldíkovi za kmotra,“ popsala Olga pro CNN Prima News s tím, že Jiřího s prvním manželem brali prakticky za člena rodiny. Přiznala také, že Waldemar Matuška mladší je pro ni dodnes tím nejkrásnějším darem od Waldy, na nějž nikdy nezapomene. Co dnes potomek slavného zpěváka dělá? „Žije ve světě vědy a utěšuje mě, že všechno dobře dopadne,“ vysvětlila Matušková.

Olga se již nikdy znovu vdávat nechtěla

Ona sama dle svých slov žije život, který si po ztrátě svého prvního manžela vlastně vůbec neuměla představit. „Tak jako jsem si nemyslela, že se vezmeme s Waldou, se kterým jsme měli krásný vztah bez papíru skoro osm let, tak mě ani ve snu nenapadlo, že bych se po třiatřicetiletém manželství ještě někdy vdala. Byla jsem ostatně sama skoro deset let,“ popsala Olga nelehké období po ztrátě Waldemara. Osud tomu však chtěl, že blízkého přítele potkala podobná tragédie, která je nakonec svedla dohromady.

„Když Jirkovi zemřela Janička, se kterou byl asi čtyřicet let, začali jsme se vídat častěji. Dnes jsme oba rádi, že nás osud takhle spojil, a užíváme si krásného života, který ani jeden z nás nikdy neplánoval,“ popsala šťastně působící Matušková. O poznání méně šťastná je nejen z politického vývoje v USA, ale také v její rodné České republice, kde ji zklamala zejména letošní prezidentská volba.

Z politické situace v Česku je smutná

„Opravdu mi není jasné, jak mohl být zvolen tento prezident. Viděla jsem s ním rozhovor na veřejnoprávní televizi, kde ospravedlňoval svůj názor na okupaci v roce 1968. Katastrofa,“ povzdechla si zklamaně Olga, která politické dění v Čechách bedlivě sleduje a probírá ho také se svými českými kamarádkami. „Mám čerstvé zprávy, dostávám zajímavé články, ale veřejně bych nic podrobně nechtěla komentovat,“ dodala.

Vdova po Waldemaru Matuškovi se rovněž netají tím, že podporovala i nadále podporuje bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa. „Modlím se, aby za rok prezidentské volby opět vyhrál. Jedině jemu by se mohlo podařit zachránit ještě Ameriku a tím i svět. Za tuhle poznámku to určitě schytám. USA ale postavil na nohy. Obyčejným lidem se dařilo výborně, proto za ním většina stojí,“ dodala na závěr Olga, která v rozhovoru mimo jiné přiznala, že se jí občas docela stýská po zpívání.

Jak Olga Matušková s nejbližšími prožívala v USA 11. září 2001?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.