Drsná máma Penélope Cruz: Teenagerů je mi líto, moje děti na sociální sítě nesmí

Oslnivá španělská herečka Penélope Cruz slaví své 49. narozeniny. Od dob, co si podmanila Hollywood tato kráska téměř nezestárla. Podívejte se na zajímavosti z jejího života, které jste o ní možná netušili.

Uhrančivý pohled, zářivý úsměv, opálená pokožka a hnědé vlasy k této herečce neodmyslitelně patří. Penélope Cruz neměla cestu na vrchol kvůli jazykové bariéře úplně nejjednodušší, přesto vytrvala a ukázalo se, že její cílevědomost a odhodlání přináší ovoce. Tohle jsou zajímavá fakta o životě této jedinečné herečky.

Mohlo by vás zajímat: Manželka hokejisty Saláka čeká šesté dítě. Prozradila zajímavosti o početí a porodu

Začínala jako tanečnice

Ještě před tím, než se naplno začala věnovat herectví, byla Penélope tanečnice. Balet studovala devět let a věnovala mu veškerou svou pozornost. Dokonce kvůli němu často odsouvala školu a musela se učit po nocích. V minulosti několikrát prohlásila, že právě tanec jí dopomohl k sebeovládání a soustředění, což považovala za velkou výhodu při plnění svého hereckého snu.

Jazyková bariéra pro ni byla obtížná

Ve dvaceti se přestěhovala do New Yorku, kde pokračovala ve studiu tance. Zpočátku prý vůbec neuměla anglicky a rozuměla pouhým dvěma větám. To pro ni samozřejmě bylo velice obtížné, když se snažila prorazit i ve světě filmu. Její kariéra tam započala v roce 1998 filmem Hi-Lo Country. Sama Cruz popsala, jak měla tehdy problém rozumět pokynům režiséra v angličtině.

Pohádková kariéra

Herecký úspěch na sebe nenechal dlouho čekat a Cruz se objevila v několika slavných filmech po boku zvučných jmen. Ve filmu Vanilkové nebe si zahrála po boku Toma Cruise, se kterým také dva roky chodila. Následoval snímek Kokain, ve kterém objevila spolu s Johnnym Deppem. Největší úspěch přišel po romantickém dramatu Vicky Cristina Barcelona, za který získala v roce 2009 jako vůbec první Španělka Oscara. Se španělským režisérem Pedrem Almodóvarem natočila dohromady šest filmů a on sám ji považuje za svou celoživotní múzu.

Čtěte také: Na vzhledu jim nezáleží. Tyto slavné ženy si vzaly své muže pro jejich vnitřní krásu

Vztahy a rodina

Se svým manželem Javierem Bardemem se potkali během natáčení filmu Vicky Cristina Barelona. On v něm hrál její celoživotní lásku a ta se z pláten přenesla i do skutečného světa. Okamžitě mezi nimi přeskočila jiskra, ale vztah se jim před veřejností dařilo tajit téměř tři roky. Poprvé veřejně promluvil Javier na filmovém festivalu v Cannes, kde převzal cenu za nejlepší mužský výkon za film Biutiful. „Sdílím tuto radost s mou partnerkou, mou láskou – Penélope. Jsem ti hluboce zavázán a moc tě miluji,“ vzkázal jí tehdy, načež se Cruz rozplakala dojetím.

V roce 2010 se tajně vzali. Mají spolu dvě děti, syna Lea a dceru Lunu. Co se týče rodiny a soukromí, tak si ho Penélope velice střeží. Několikrát se v médiích vyjádřila, že se s manželem domluvili, že o svém vztahu vůbec mluvit nebudou. To samé o dětech. Jedna z mála věcí, kterou na jejich adresu prohlásila, byla slova plná lásky. „Všechna ta klišé, která jste slyšeli o porodu a mateřství – to všechno je pravda. A to všechno jsou ty nejkrásnější věci, které kdy zažijete,“ prohlásila v rozhovoru pro Marie Claire.

Je jednou z celebrit, které svým dětem nedovolují sociální sítě. „Je to něco, co nedává smysl a má vliv obzvláště na mladou generaci. Je mi líto těch, kteří jsou dnes teenageři. Je to skoro jako kdyby na nich svět dělal nějaké pokusy. Pojďme se podívat, co se stane, když vystavíme dvanáctileté dítě tolika technologiím,“ prohlásila Cruz pro časopis People.

Podporovatelka charity

Kromě rodiny se Penélope věnuje také charitě a pomoci potřebným. Tento koníček sdílí se svým manželem, který aktivně podporuje Greenpeace. Svůj první výdělek za film věnovala Cruz také charitě. Dobrovolně se účastnila misí v Ugandě, Indii a natočila dokonce i dokument o dětské leukémii. Byla tváří reklamy podporující kampaň PETA, což je organizace bojující za práva zvířat.

Zdroj: Britannica.com

Děti a on-line prostředí. Jaká jsou největší rizika?

Sdílejte článek
Štítky narozeniny celebrita zajímavosti showbyznys Penélope Cruzová Javier Bardem

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 4. 2024

Berani, dnes se vám může přihodit nečekaná finanční událost. Možná budete stát s otevřenou obálkou v ruce a nebudete schopni slova. Ať už se jedná o nečekaný bonus, dárek nebo překvapivou dividendu z akcií, investujte peníze moudře. V poslední době jste utratili spoustu peněz a bylo by dobré, abyste začali doplňovat bankovní konto.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.