Celebrity

14. dubna 2023 05:30

Tomáš Durčák

Jejich Instagram nenajdete. 10 celebrit, které vůbec nepoužívají sociální sítě

Sledovat své idoly online na sociálních sítích je už dneska tak trochu automatická věc. Ale ne všechny celebrity tento trend akceptují a mají chuť si Facebook, Instagram nebo Twitter založit. Mnohdy jde přitom i o opravdové superstar, které by nepochybně měly miliony a miliony sledujících. Koho budete v online světě hledat marně a proč tito slavní lidé sociální sítě odmítají?

Jennifer Lawrence

„S telefony a všeobecně technologiemi mi to moc nejde. Nestíhám ani číst všechny maily, takže představa, že bych měla Twitter, je pro mě strašidelná,“ přiznala známá herečka Jennifer Lawrence v roce 2014 pro BBC Radio 1. Představitelka několika virálních klipů – mimo jiné i slavného pádu na schodech Oscarů v roce 2013 – dodala: „Twitter si nikdy nezaložím. A pokud někdy uvidíte Facebook, Instagram nebo Twitter s mým jménem, téměř jistě to nejsem já.“

George Clooney

Slavný herec i jeho manželka Amal se veřejně netají tím, že sociální sítě příliš v lásce nemají. „Upřímně bych raději podstoupil rektální kontrolu od člověka se studenýma rukama, než bych si založil profil na Facebooku,“ nebral si příliš servítky George Clooney. „Nemyslím si, že člověk potřebuje být až takhle dostupný. A taky nevidím lidi, jako je Brad Pitt nebo Matt Damon, že by měli potřebu neustále někde zveřejňovat své myšlenky,“ řekl Clooney pro Variety.

Brad Pitt

Dlouholetý miláček žen by zřejmě řadu z nich zaskočil, kdyby jim na rande přiznal, že netuší, jak fungují počítače a nemá nejmenší chuť účastnit se tohoto „nástroje publicity“. Ostatně Brad si nepochybně na nedostatek pozornosti určitě stěžovat nemůže. „Nikdy k tomu nedojde,“ řekl Pitt rezolutně dle E! News v roce 2019. Dodal sice, že pověstné „nikdy neříkej nikdy“ samozřejmě platí, ale život bez online shonu mu přijde skvělý, takže nevidí důvod se do něčeho, jako jsou sociální sítě, vůbec pouštět. Brad je rovněž dobrým příkladem toho, jak velký je na sítích hlad po jeho profilu. Jen fanouškovský Instagram, jenž dle popisu nemá s hercem samotným nic společného, má přes 1,7 milionu sledujících.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vica Kerekes o sociálních sítích: Nutí nás ukazovat, jak jsme šťastní. Pravda je jinde

Scarlett Johansson

Herečka proslavená zejména rolí superhrdinky Black Widow ve filmech studia Marvel má po světě nepochybně nespočet velkých fandů. Ti ji však nikde na sociálních sítích nenajdou. „Jde mi z toho všeho hlava kolem. Nikdy jsem nepochopila tu potřebu neustále něco sdílet. V podstatě sami sebe skoro zneužíváme jen proto, abychom byli viděni,“ řekla Scarlett Johansson v roce 2016 pro Marie Claire.

Daniel Radcliffe

Fanoušci Harryho Pottera už se za ta léta smířili s tím, že jejich kouzelnický idol Daniel Radcliffe jim nikde online nesdělí, co zrovna dneska dělá. Jak sám herec přiznal, ze sociálních sítí nemá úplně nejlepší pocit. „Není to tak, že bych je nesnášel, ale rozhodně by mi to nešlo. Jsem ten typ, který by se s někým neustále hádal,“ přiznal herec v show Busy Tonight. „Mám obavu, že bych na internet neměl dostatečné znalosti, takže by to nakonec dostal na starost někdo jiný a v tu chvíli by veškerá autenticita mých profilů byla ta tam,“ dodal.

Kristen Stewart

„Věřím, že to zní podivně a trochu jako klišé. Říkají to totiž všichni a možná zním jako nějaký důchodce, ale popravdě můžeme dělat mnohem zajímavější věci než být na sociálních sítích, které žerou obrovské množství času,“ vysvětlila Kristen Stewart v roce 2016, proč online najdete jen její fanouškovské profily, ale ona sama se na sociálních sítích nijak neangažuje.

Eddie Murphy

Miláček diváků na celém světě, kteří zbožňují jeho skvělé komedie, se rovněž v online světě vůbec neangažuje. „Nemám potřebu být na sociálních sítích a říkat tam svým fanouškům, že jsem třeba zrovna snědl jahody,“ svěřil se Eddie Murphy během interview v roce 2016. „Tak trochu sleduju ostatní, kteří to dělají, ale zatím mě nic nepřesvědčilo, že bych se k nim měl přidat a taky všem sdělovat, že zrovna jdu do obchodu, zrovna jsem měl taky jahody, tady je fotka mého dítěte a tak podobně. Tohle vážně odmítám dělat,“ dala herecká legenda jasně najevo svůj názor.

Mila Kunis

Mila Kunis se sice tu a tam objeví na sociálních sítích svého manžela Ashtona Kutchera, ale sama o sobě má o sdílení svého života se zbytkem světa přesně nulový zájem. „Pamatuji si, když se mě kdysi spolubydlící ptala, jestli znám Facebook, a už tehdy mi to přišlo podivné,“ řekla herečka v roce 2018 pro časopis Cosmopolitan. „Když bylo hlavním smyslem spojovat lidi, dávalo to zřejmě nějaký smysl. Ale celé se to zvrhlo a dneska je to jen o tom, kdo je nejvíc slyšet, kdo je nejvíc naštvaný nebo negativní. Popravdě na tom nevidím nic zábavného,“ dodala.

Benedict Cumberbatch

Britský gentleman Benedict Cumberbatch, který je aktuálně znám především jako Doctor Strange, se sociálním sítím rovněž vyhýbá. A jak řekl časopisu People v roce 2016, pokud by skutečně byl
online, byla by to jedna velká katastrofa: „Většinou bych určitě přesáhl nějaký limit znaků, aniž by příspěvek dával jakýkoli smysl, z čehož bych byl nepříčetný. Zároveň mám obavu, že by mě celý ten svět pohltil, což mi přijde poměrně toxické. Raději budu energii věnovat tomu, proč mě vůbec dneska všichni ti lidé znají, což je moje práce.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tvař se roztomile, platí nás za to. Které matky sdílejí fotky dětí a které vůbec

Keira Knightley

I tato slavná herečka patří do skupiny lidí, kteří se sociálním sítím vyhýbají širokým obloukem. Přitom jste ji svého času teoreticky na Twitteru sledovat mohli. „Měla jsem účet na Twitteru, ale asi jen pět sekund. Sledovala jsem, jak během tří sekund nasbíral asi stovku sledujících, a tak mě to vystrašilo, že jsem to ihned vypnula,“ přiznala Keira Knightley v roce 2019 pro The Observer. „Podobně dopadl i Facebook. Používala jsem ho jeden jediný den asi před deseti lety, nikdy tam nic nezveřejnila a stejně mi dodnes chodí maily, jako bych tam byla nějakým členem nebo co,“ dodala.

Herec Jiří Langmajer si založil Instagram teprve nedávno. Vysvětlil, proč


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.