Ostravský Gastrošef sundá kuklu. Soupeře zaskočí tlačenka v krabici a rychlá pizza

Křenový krém starého havíře - Prostřeno! S30 (48)

Heřman Gazda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Speciál Prostřeno! s kuchaři Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Křenový krém starého havíře Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Tlačenka v krabici Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Tříminutová pizza Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Pařížsko - ostravská čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih) Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Ve středu pohostí profesionální kuchaře Heřman Gazda, maskovaný Ostravský Gastrošef a hvězda sociálních sítí. Uvaří osvědčené rychlovky, které neocení každý. Proč nosí před kamerou masku a co se stane, když se večeře zvrhne v párty?
Tento týden nebojují o nejlepšího kuchaře týdne amatéři, ale ti, které vaření živí. Máme tu majitele cateringové firmy, šéfkuchaře špičkové kuchyně i zábavné influencery. Mezi ty patří i středeční hostitel Heřman Gazda, který je na sítích známý pod jménem Ostravský Gastrošef. Nevaří u sebe doma, dům mu půjčil kamarád Zdeněk Mahdal. Na jeho bydlení si diváci Prostřeno! určitě vzpomenou, protože tolik svítivě zelených prvků v interiéru jen tak někdo nemá.
Speciál Prostřeno! s kuchaři Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Borko BIDLO hotdog Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Z dýně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Býk na víně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dezert Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Libor Kovačka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čedarové krokety s bazalkovou majonézou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Česnekový krém s bramborovou slámou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Roastbeef s omáčkou z hrubozrnné hořčice s bramborovým fondánem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pistáciové tiramisu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vojtěch Kanta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tlačenka v krabici Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Křenový krém starého havíře Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tříminutová pizza Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pařížsko - ostravská čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih) Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Heřman Gazda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí tartar s lískovým oříškem, meruňkovým puré, lanýžovou majonézou a naším chlebem z hotelu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilované tygří krevety s cherry rajčaty Datterino, hroznovým vínem a Meunier omáčkou s čerstvým lanýžem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí Wellington s lanýžovým puré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rozložené tiramisu s perníkovým mascarpone, švestkami a maková zmrzlina Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Oldřich Holec Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rebelské vitello tonnato Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kukuřičný krém, restované chorizo a koriandrová gremolata Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Family BBQ – vepřová pluma asian fusion, picanha Argentina, grenaille v ohni, variace listových salátů a omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Spálené ovoce, skyr, vanilka, mučenka a sušenkový crumble Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Miloš Dub Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pařížsko - ostravská čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih) Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí tartar s lískovým oříškem, meruňkovým puré, lanýžovou majonézou a naším chlebem z hotelu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilované tygří krevety s cherry rajčaty Datterino, hroznovým vínem a Meunier omáčkou s čerstvým lanýžem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rozložené tiramisu s perníkovým mascarpone, švestkami a maková zmrzlina Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Heřman se rozhodl neukázat svůj obličej a ukrývá se za brýlemi, parukou a kuklou. Má rád svoje soukromí a raději on pozoruje lidi, než aby oni sledovali jeho. Vaření miluje odmalička. Jeho maminka byla kuchařka a on jí od pěti let pomáhal. V menu slibuje tlačenku v krabici, křenový krém starého havíře, tříminutovou pizzu a pařížsko-ostravskou čokoládovou pěnu, která je míchaná za úplňku směrem na jih. Recepty najdete v aplikaci Prima Zone.
Miloš jídla v menu označí za prasárny v dobrém slova smyslu, ostatní se usmívají. Něco podobného očekávali. Nejpracnější bude asi křenová polévka, na kterou vaří Gastrošef uzený vývar a při strouhání křenu je rád, že má na očích brýle. Diváky možná potěší, že ve svůj hostitelský den ukáže Heřman alespoň část tváře. V masce je mu horko a dlouho by v ní vařit nedokázal.
Jak dostat tlačenku z obalu? Soutěžící jen zírají:
Zapečenou tortillu vydává za rychlou pizzu
Prvním chodem bude polévka. Soutěžící se podivují, že s nimi hostitel nejí. Všichni naštěstí chválí dochucení, Liborovi chutná uzené maso. Zajímavou vychytávkou bude druhý chod - tlačenka, kterou Heřman nechal zatuhnout v krabici od džusu. Soutěžící budou žasnout. Oldřich klasickou tlačenku nemusí, ale tahle mu zachutná. Nejsou v ní totiž játra ani mleté kůže. Miloš také chválí, ale s klasickou tlačenkou to prý nemá nic společného.
S hlavním chodem přijde rozčarování. Slibovaná tříminutová pizza není taková rychlovka, jak Gastrošef sliboval. S kynutým těstem se ani neobtěžoval. Na koupenou tortillu před hosty naskládá různé suroviny a nechá ji zapéct. Ani se nezeptá, na co by případně hosté měli chuť. Nejvíc se bude rozčilovat Miloš s Oldou. Tohle se nedá hodnotit, protože nejde o žádné vaření. Dezert také nikoho neuchvátí. Rozteklý krém na podšálku nemá s pěnou nic společného.
Heřman s Liborem si navíc natáčení spletou s párty a ostatním to nebude příjemné. „Dnešní večer na mě byl trošku moc. Borek s Heřmanem se trochu picli, začali krkat, mluvit sprostě, člověk se ani nedostane ke slovu,“ myslí si Vojta. Jako zábava bude lekce ostravských slovíček. Víte, co je kysňa nebo fáračky? Dívejte se ve středu na prima+ a odpoledne na Primě, kde dostanete odpověď.

Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
