Celebrity

22. března 2024 15:05

David Laštovka

Osudové ženy Petra Spáleného. Filipovskou podváděl, Voborníková se ho bála

Hudební legenda Petr Spálený, který slaví 80. narozeniny, patříval k idolům dívek a žen. Fanynky ho zbožňovaly pro jeho medový baryton a charisma. Oženil se celkem dvakrát a stal se otcem tří dcer. Jaké je jeho soukromí?

První ženou Petra Spáleného byla o tři roky starší zpěvačka, moderátorka a herečka Pavlína Filipovská, která už za sebou měla jedno nevydařené manželství. Seznámili se v divadle Apollo, kam je oba angažoval textař Jiří Štaidl. Ve svazku, který trval pět let, se jim narodily dvě dcery: Pavlína a Johana.

Čtěte také: Jiřímu Štaidlovi kdysi utekla Trumpová od oltáře. Patrasová s ním málem přišla o život

Důvodem rozvodu byly zpěvákovy nevěry. S odstupem let však Filipovská přiznala, že i ona na něm měla svůj podíl. Když totiž přišly na svět jejich dcery, věnovala se především jim a o manžela tak trochu přestala mít zájem.

Jak Pavlína Filipovská vzpomíná na Yvonne Přenosilovou, která zemřela v roce 2023?

S druhou a osudovou ženou, zpěvačkou Miluší Voborníkovou, se Spálený sblížil díky svému bratrovi Janovi. Právě on se rozhodl dát je pěvecky dohromady. Pomyslná jiskra mezi nimi nepřeskočila hned. O pět let mladší Miluše se Spáleného dokonce zpočátku bála, protože na ni působil nepřístupně. Svatbu měli v roce 1980 a v manželství, které šťastně trvá dodnes, se jim narodila dcera Barbora. Ta se vydala jiným směrem než její slavní rodiče. Drží se civilních zaměstnání, je například velmi zdatnou počítačovou grafičkou.

Manželka mu doma zařídila nemocniční pokoj

Před několika lety čelil Petr Spálený vážným zdravotním problémům. Léčil se s nemocnou páteří, kvůli níž musel podstoupit operaci. Celé dny jen proležel, nemohl vstát z postele a užíval léky proti bolesti. Nezbývalo mu nic jiného než přerušit svoji hudební kariéru. Velkou oporou mu byla jeho manželka Miluše.

Mohlo by vás zajímat: Lucie Bílá oslaví narozeniny bazarem a křtem. Partner jí dopřeje čtyřhodinové nákupy

„Po operaci mě strašně držela, starala se o mě. Nemohl jsem si ani sednout, plazil jsem se po břiše, tak mi z jednoho pokoje doma udělala jakýsi nemocniční pokoj, včetně speciální polohovací postele,“ prozradil redakci webu Prima Ženy zpěvák. Díky obrovské vůli se znovu dokázal postavit na nohy, a dokonce se vrátit na koncertní pódia. Publikum a milovaní fanoušci mu dodávají potřebnou energii.

Petr Spálený se svým bratrem vyrůstal pouze s maminkou, protože tatínek, mimochodem vynikající klavírista byl za války vězněn v koncentračním táboře. Po nástupu komunistů skončil v base znovu. Důvod byl absurdní. Vzhledem k tomu, že koncentrační tábor osvobodila britská armáda, byl považován za západního špiona. Po propuštění na svobodu v roce 1960 zemřel při výbuchu nádrže s čpavkem.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.