Celebrity

30. prosince 2022 12:21

Tomáš Durčák

Pelé to s ženami uměl stejně jako s míčem. Sedm dětí přiznal, další tvrdě odmítal

Zemřel Pelé

Truchlí nejen fotbalový svět. Zemřel totiž Edson Arantes do Nascimento. A byť nikdo vlastně přesně neví, kdy mu lidé začali říkat jeho přezdívkou, jméno Pelé si vysloužilo respekt a uznání napříč světem. Kromě fotbalového daru od Boha byl však Brazilec „kanonýrem“ i mimo hřiště, kde se stejnou jistotou, s jakou střílel, góly, dokázal okouzlit ženy.

Fotbalová legenda i sukničkář

Důvodů, proč byl Pelé živoucí fotbalovou legendou a podle mnohých nejlepším fotbalistou, jaký kdy na trávník vstoupil, je mnoho. Za svůj život odehrál 1363 zápasů, v nichž nastřílel 1279 branek, což je statistika, kterou najdete i v Guinessově knize rekordů. Svou hvězdnou kariéru zahájil v 15 letech a už v 17 byl poprvé mistrem světa. Brazílii k titulu dovedl ještě v letech 1962 a 1970.

Zajímavé také je, že byť se o něj doslova přetahovaly evropské velkokluby a nabízely mu kufříky plné peněz, když k nim přestoupí, Pelé všechny nabídky celá léta odmítal. Říkal, že nejlepší fotbal se hraje v Brazílii, tak proč by chodil jinam. Drtivou většinu své kariéry strávil v brazilské lize, kde hrál za klub Santos. Jeho soukromý život byl nicméně stejně působivý jako statistiky nasbírané na stadionech.

Za svůj život se Pelé oženil celkem třikrát, přičemž naposledy před oltář předstoupil v 75 letech. Kromě toho však měl nespočet románků a záletů, přičemž jejichž konečný počet zřejmě neznal ani on sám. Zanechal po sobě celkem sedm dětí od různých matek, o nichž se ví. Jak totiž sám přiznal, o některých svých dětech se dozvěděl až dlouho poté, co jeho milenky porodily.

Novináři se Pelého několikrát ptali, zda si nemyslí, že bohatý milostný život fotbalistovi bere energii před důležitými zápasy. On se vždy usmíval a říkal, že geniální hráč, který střílí góly, si může dopřát i o poločasové pauze.

Podobné články

První manželství i nevěry

Svou první manželku Rosemeri dos Reis Cholbi si vzal v roce 1966. Vychovali spolu celkem tři děti, dcery Kelly a Jennifer a syna Edsona. Ten byl v roce 2014 odsouzen ke 33 letem vězení za pašování drog a praní špinavých peněz, ale jeho trest byl zkrácen na 12 let a 10 měsíců. Pelé syna ve věznici několikrát navštívil a po jeho prvním zatčení tvrdil, že proti němu přeci nemají „vůbec žádné důkazy“.

Manželství vydrželo až do roku 1982, kdy zkrachovalo pravděpodobně kvůli nevěře. Již od roku 1981 se totiž spekulovalo, že Pelé má poměr s mladičkou televizní moderátorkou jménem Xuxa, které bylo v té době pouhých 17 let. Jejich pětiletý vztah jí však pomohl odstartovat velmi úspěšnou televizní kariéru, která se postupně rozrostla i o zpěv, herectví, modeling a podnikání.

Podobné články

Druhá svatba a soud s vlastní dcerou

V dubnu 1994 se Pelé oženil podruhé, když si vzal psycholožku a gospelovou zpěvačku Assirii Lemos Seixas. 28. září 1996 se manželům po in vitro oplodnění na klinice narodily dvojčata Joshua a Celeste. K druhému rozvodu v Pelého životě došlo v roce 2008. Tím počet jeho manželských potomků končí, avšak fotbalová legenda měla minimálně dvě další nemanželské děti.

Hold Pelému vzdala také modelka Tereza Maxová:

Sandra Machado se narodila po aféře, kterou měl Pelé v roce 1964 se svou služebnou. Její matka, Pelého bývalá služebná Anizia Machado, léta bojovala za to, aby Pelé, který mezitím odmítal podstoupit DNA test, své otcovství přiznal. Sandra jej nakonec zažalovala a soudem nařízený test otcovství skutečně prokázal, že je jeho dcerou a může používat jeho příjmení Nascimento. Zemřela však již v roce 2006 na rakovinu prsu a jak následně poznamenala média, Pelé se pohřbu dcery, kterou nikdy nechtěl, ani nezúčastnil.

Podobné články

O svých záletech manželkám nikdy nelhal

Své druhé nemanželské dítě – dceru Flavii Kurtz – však bez větších námitek po aféře s novinářkou Lenitou Kurtz v roce 1968 přijal za svou. Zda jde stoprocentně o konečný počet Pelého potomků, se už možná nikdy nedozvíme. Jak ostatně sám přiznal: „Byl jsem normální mladík a prožil spoustu dobrodružství.“ Pro loňský dokument společnosti Netflix na dotaz, zda měl potíže zůstat svým manželkám věrný, odpověděl: „Upřímně, ano. Měl jsem několik afér, z některých vzešly děti, o nichž jsem se ale dozvěděl až později.“ Dodal také, že svým manželkám nikdy nelhal a o jeho nevěrách vždy věděly.

Ve svých 73 letech Pelé světu oznámil záměr oženit znovu. Jeho nastávající se měla stát jednačtyřicetiletá Marcia Aoki, s níž randil od roku 2010. Vztah fotbalisty a obchodnice se zdravotnickým materiálem brazilsko-japonského původu však sahal mnohem dále do historie. Pelé Marciu znal již od dětství, poprvé se potkali již v 80. letech, následně pak v roce 2008, kdy si padli do oka. Svatba proběhla v červenci 2016. Se svou třetí manželkou Pelé zůstal až do své smrti.

Sdílejte článek
Štítky smrt nevěra Brazílie kariéra fotbalista děti fotbal přítelkyně Pelé manželky milenky zálety Rosemeri dos Reis Cholbi Xuxa Assíria Lemos Lenita Kurtz Anizia Machado Marcia Aoki

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.