Celebrity

12. září 2024 09:34

Tomáš Durčák

Petr Vágner jde s partnerkou extrémní závod v horách. Stan jim zničily nejdřív krávy, pak vítr

Moderátor Petr Vágner se společně se svou partnerkou Silvií Vlčkovou už nějaký ten pátek věnuje outdoorovým závodům. Na ten poslední spolu vyrazili až do divokých Pyrenejí, které se nyní pokoušejí zdolat. Cestu jim však komplikuje nejen velká zima a silný vítr, ale i místní fauna.

Ve svých pravidelných hlášeních z pochodu napříč celými Pyrenejemi od Atlantického oceánu ke Středozemnímu moři Petr Vágner jako problém pravidelně zmiňuje počasí. To jim už několikrát dokonce znemožnilo pokračovat, takže museli ve stanu nocovat ve výšce hodně přes 2000 metrů nad mořem.

Čtěte také: Vágner s přítelkyní absolvovali nejtěžší běžecký závod. Strašné, nechal se slyšet moderátor

„Rozhodli jsme se rozdělat s Laskonkou stan ve 2 613 m.n.m. A v noci to přišlo. Tady v Andoře je totiž podzim! A teploty jsou tady ráno okolo 2 °C a přes den 17-19 °C a stále prší. Každopádně v noci přišel nárazový vítr, který dokonce vytrhal několikrát kolíky od stanu, jedna část málem uletěla! Když pominu bouřku, déšť, a dokonce i kroupy – nad ránem jsme už museli sbalit stan a celí mokří jít v tom nečase přes hřeben skoro třítisícovky Portella de Baiau,“ popsal Vágner, který své partnerce Silvii říká „Laskonka“, jednu z náročnějších nocí závodu.

„To, co tady člověk zažije, se někdy nedá ani popsat slovy! Prostě drsná příroda!“ zhodnotil známý moderátor CNN Prima News, mimo jiné pořadu Showtime, místy extrémní podmínky v Pyrenejích. Ty jim občas komplikuje i podle všeho hůře značená trasa závodu, díky níž už pár, kterému do cíle zbývá méně než 200 kilometrů, párkrát zabloudil. „Místy je špatně značená trasa, díky čemuž občas bloudíme,“ napsal na konci srpna Petr, přičemž dodal: „Naplánovat si můžete cokoliv, ale Matka příroda si to stejně udělá po svém.“

Dvojice musela zhruba po třetině závodu dokonce vyměnit svůj původní stan. Ten se totiž stal obětí zdejší fauny. „A ano – máme nový stan! Přes ten původní se nám totiž prohnaly krávy!“ popsal Petr Vágner nepochybně adrenalinový zážitek z Pyrenejí, kde se jako v mnoha jiných pohořích volně pasou velká stáda krav. Populární moderátor letos vysoko v horách oslavil i své 47. narozeniny. 1. září se totiž namísto nějaké oslavy v teple nacházel na Coll de Vallibierna ve výšce 2 732 metrů nad mořem.

Petr se v pravidelných intervalech hlásí na svém Instagramu, naposledy přidal novinky 9. září: „Ať prší, padají kroupy, fouká nárazový vítr – nebo naopak jsou vysoké teploty, jdeme s Laskonkou do cíle! Už jenom 200 km!“ Odvážný pár si díky svým extrémním dobrodružstvím získal také hromadu fanoušků, kteří jim na dálku drží palce a podporují je. „Jste neuvěřitelní, smekám!“ stojí v jednom z komentářů. „Máte můj obdiv, tohle je fakt drsné!“ vzkázal další z fanoušků.

Milovník extrémních závodů Petr Vágner loni s partnerkou zvládl nebezpečný maraton až v dalekých Himalájích:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 9. 2024

Vaše inspirace a představivost dnes stoupá, Berani. Možná se budete chtít pustit do nějakého uměleckého projektu. Výsledek by vás mohl příjemně překvapit. Vaše intuice je také na vysoké úrovni a vaše porozumění lidem kolem vás se výrazně zvýší. Nebojte se jednat na základě instinktu. Toto je jeden z těch dnů, kdy by měl zvítězit nad racionalitou a logikou.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.