Celebrity

27. března 2023 15:15

David Laštovka

Po Evě Hruškové toužil i Hanzlík. Proč Popelku nesvedl a čím ji okouzlil Přeučil?

UP-Spot Prima+ Romantika

Eva Hrušková (71) patřila k nejkrásnějším českým herečkám. Díky svému půvabu dokonce ztvárnila první filmovou Popelku (1969) a o její srdce se ucházela řada slavných mužů. Životní lásku ovšem našla až v 52 letech.

Eva Hrušková se proslavila už v 16 letech, kdy si ztvárnila hlavní roli v tehdy ještě černobílé Popelce. Přestože byla velmi mladá, starší herečtí kolegové po ní začali toužit. Když krátce nato točila pohádku Učedník kouzelníka Čáryfuka (1969), její srdce se snažil získat Jaromír Hanzlík (75).

„Začal se mi zvětšovat hrudník a on za mnou pořád běhal. Režisérka Vlasta Janečková si toho všimla, vzala si ho stranou a říkala mu: ‚Co blbneš, vždyť je ještě pod zákonem.‘ A on toho nechal. Přiznala mi to až po natáčení. Já bych se přitom tenkrát nebránila, aby se mnou koketoval Hanzlík. Bývala bych to brala, už byl slavný a líbil se mi,“ zavzpomínala s úsměvem pro web Extra.cz.

Čtěte také: Jana Brejchová a Tereza Brodská prozradily, že je Jaromír Hanzlík solidně dusil

Na partnery zpočátku štěstí neměla. První manželství s divadelním kritikem Jiřím P. Křížkem, s nímž měla syna Pavla, i druhé se Zdeňkem Rohlíčkem, se kterým měla Zdeňka a Vojtěcha, skončilo rozvodem.

V Janu Přeučilovi se zmýlila

Osudová láska si ji nakonec našla sama. Amorův šíp ji zasáhl po padesátce. Když jejímu sousedovi, herci Janu Přeučilovi (86) tragicky zemřela manželka Štěpánka Haničincová (†68), uzavřel se do sebe. Eva ho chtěla rozptýlit, dostat z chmurných myšlenek, a proto mu nabídla, že by mohli společně udělat představení pro děti. Souhlasil. Pomyslná jiskra mezi nimi přeskočila na zkouškách.

Začali se scházet, povídat si a brzy zjistili, že jeden bez druhého nemohou být. Svatba byla do půl roku. „Abych pravdu řekla, měla jsem ho zafixovaného trochu jinak. Myslela jsem, že je to vážný člověk. Jakmile jsem ho poznala blíže, zjistila jsem, že má nevyčerpatelný smysl pro humor a že je úžasný muž,“ svěřila se Eva redakci webu Prima Ženy.

Čtěte také: Bohdalovou a Přeučila spojuje smutný osud. Vzpomněli na tragickou smrt Štěpánky Haničincové

Od té doby jsou jako jedna duše a příští rok v manželství oslaví už 20 let. Přestože jsou skoro pořád spolu, zevšednit si ještě nestačili. Se svými dětskými představeními objíždějí celou republiku. Ve chvílích volna navíc chodí nakupovat oblečení, móda je totiž jejich velkým koníčkem. Kromě toho rádi vyrážejí na výlety i dovolené. Pravidelně létají na řecký ostrov Thassos, který se už stal jejich druhým domovem.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.