Společnost

15. listopadu 2023 10:34

Tomáš Durčák

Po tragicky zesnulém policistovi zůstala žena a dítě. Kolegové vyhlásili veřejnou sbírku

Praporčík Martin Šaršon se těšil na to, že bude již brzy s milovanou manželkou a tříletým synem bydlet v novém domě. Na konci října však tragicky zahynul, takže jeho rodinu nyní čekají smutné Vánoce. Martinovi kolegové proto nyní vyhlásili pro pozůstalé veřejnou sbírku, která poběží do konce roku.

Smrt otce rodiny v pouhých třiatřiceti letech jeho manželku i malého chlapečka, stejně jako jeho kolegy ze služby, nesmírně zdrtila. Policisté se proto rozhodli pozůstalým pomoci aspoň finančně. „Nezávislý odborový svaz Policie České republiky a Základní organizace NOS PČR Blansko, ve spolupráci s Krajským ředitelstvím police Jihomoravského kraje a kolektivem Odvodního oddělení Blansko tímto vyhlašují sbírku, kterou chtějí podpořit rodinu Martina Šaršona. Martin nečekaně skonal ve svých 33 letech a zanechal zde ženu Simonu a tříletého Martínka,“ stojí na stránkách NOS PČR.

„Všichni, kteří Martina znali, ho vnímali jako pracovitého, svědomitého, obětavého a veselého. A takový Martin skutečně byl. Nejen v osobním, ale také v profesním životě. Velký sen, vlastní rodinný dům, se Martinovi podařilo téměř dokončit, ale schovat se pod jeho střechou společně s milovanou rodinou už mu nebylo dopřáno," uvedli v prohlášení policisté jeden z důvodů, proč sbírku pro tragicky zesnulého kolegu pořádají.

Ke sbírce se již přidalo několik spolků na Blanensku. Sportovní nadšenci ze skupiny Vícebojaři chystají amatérský dobročinný půlmaraton, jehož výtěžek poputuje na transparentní účet sbírky. Je to taková sranda akce v kamarádském duchu. Žádný závod na čas. Začínali jsme ve dvou ve třech a teď už s námi běhá víc lidí. Při posledních ročnících jsme vždy něco vybrali do prasátka a pak peníze předali lidem, kteří potřebovali pomoc. Většinou se jednalo o děti. Na rodinu tragicky zesnulého policisty jsme v naší komunitě měli vazbu, někteří ho znali osobně, takže letos se symbolicky poběží na její podporu,“ řekl pro Blanenský Deník člen skupiny Tomáš Koutný.

Dalším je komunita střelnice WarZone v blanenské Dolní Lhotě, jež se ke sbírce rovněž veřejně přidala. „Tímto se připojujeme k veřejné sbírce pro rodinu tragicky zemřelého policisty jménem Martin Šaršon. Martina jsme osobně znali a je nám velice líto této ztráty, a především jeho rodiny. Děkujeme,“ uvedla střelnice v pondělí na svém Facebooku. Pro zájemce o přispění do veřejné sbírky, která poběží do 31.12.2023, uvádíme potřebné údaje:

  • Číslo účtu: 3067112
  • Kód banky: 5500
  • Variabilní symbol: 326935

Policisté musí občas řešit vskutku netradiční případy:

Sdílejte článek
Štítky rodina Facebook Vánoce dobrý skutek policista veřejná sbírka Blansko Policie České republiky tragická smrt Dolní Lhota

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.