Lidé se loučí s hercem Norbertem Lichým. Dorazil Štěpán Kozub i Ondřej Malý

V 59 letech zemřel herec Norbert Lichý

Poslední rozloučení s hercem Norbertem Lichým se koná dnes ve smuteční síni ostravského krematoria, otevřeno bude také Divadlo Petra Bezruče s pietním místem přímo na jevišti. Vše poté zakončí ještě vzpomínkový večer. Sledujte detaily, která budeme průběžně aktualizovat, na našem webu Prima Ženy.

Široká veřejnost se s legendárním hercem Norbertem Lichým rozloučí dnes od 13 hodin ve smuteční síni krematoria ve Slezské Ostravě. Mezi 11. a 17. hodinou je otevřeno také Divadlo Petra Bezruče s pietním místem přímo na jevišti. „Ve foyeru divadla se nachází kondolenční kniha, na jevišti vznikne pietní místo, kam budete moci položit květiny. Svíčky prosíme zapalovat před budovou,“ informovalo divadlo. Rozloučení bude pokračovat ještě vzpomínkovým večerem s rodinou, kolegy a nejbližšími přáteli. Fanoušci vše budou moci sledovat online.

Herci vzpomínají na zesnulého kolegu Norberta Lichého: Bertík byl miláček

Jak informoval Blesk, obřad ve smuteční síni ostravského krematoria začal se zpožděním, 15 minut po 13. hodině. Síní se rozezněla sborová hudba a následně i další písně. U rakve se kromě květin objevily také hercovy oblíbené cigarety, pivo a limonáda.

Přišel se rozloučit Štěpán Kozub i Ondřej Malý

Mezi prvními známými tvářemi se objevil například herec, komik a zpěvák Štěpán Kozub, nebo herec Ondřej Malý, exmanžel herečky Pavly Tomicové. Ten dorazil po boku své partnerky (rovněž herečky) Kristýny Kociánové.

Výrazný herec a hrdý Ostravan

Norbert Lichý se narodil 29. prosince 1964 v Ostravě a byl jejím hrdým patriotem. Kromě herectví se věnoval skládání scénické hudby a v posledních letech namlouval také audioknihy. Zazářil v mnoha filmech, jen namátkou Kajínek, Czech Made Man, Hranaři, Lidice, Sluneční stát, Ve stínu koně či Signál. Výraznou stopu zanechal také v seriálech, jako například Slunečná, Ohnivý kuře či Dvojka na zabití. Jeho otcem byl režisér, herec a dramatik Saša Lichý, který ho k profesi přivedl. Na divadelním jevišti se objevil už v devíti letech.

Norbertova matka Evelyn působila v Divadle Petra Bezruče jako tanečnice. S ní také herec sdílel domácnost. „Doma – to je oáza klidu. S maminkou se mi žije velmi dobře a nevidím na tom nic špatného. Já díky ní nejsem sám, ona díky mně není sama. Výborně vaří, nejmilejším jídlem od ní je svíčková. Tu umí znamenitě,“ řekl v minulosti Norbert Lichý webu Prima Ženy.

Nezapomenutelný herec zemřel 16. ledna ve věku 59 let.

Sdílejte článek
Štítky pohřeb divadlo Slezská Ostrava Norbert Lichý Divadlo Petra Bezruče

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.