Vicemiss Evě Čerešňákové česká kuchyně svědčí
Další nedělní zastávka a regionální ochutnávka proběhne kousek od Prahy na Zbraslavi a v Jílovišti. Na jaké lahůdky se můžeme těšit? Ochutnáme vynikající kuřecí řízek na moravský způsob s letním bramborovým salátem. A také špekáčkový salát, protože uzeniny nemusíme vylepšovat jen v plamenech.
Na chatě přijde tato pikantní svačinka jistě vhod.Pozor! Konečně uslyšíme, jak má vypadat správný špekáček. Sváteční jídlo uvaří ve svém zbraslavském bytě dnešní host – vicemisska 2007 Eva Čerešňáková. Čím pohostí vášnivá kuchařka a vyznavačka české kuchyně jejího mistra? Staročeskou kachnou s povidlovou omáčkou a bramborovými noky. Putovní kuchyň si Jaroslav Sapík rozloží v nedalekém Jílovišti. V obci, kterou v historii dvakrát zničili, to žije a je vyhledávanou a prosperující lokalitou. Začneme květákovým mozečkem ze surovin od místních obyvatel. A co na návsi uvaří Jaroslav s Evou na závěr? Trochu neobvyklou sladkou tečku: studenou jahodovou polévku s vanilkovými nočky. Možná osloví i diváky, kteří se ji mohou zkusit s nimi. Osvěžující ovocné polévky – vhodné i pro děti – se vracejí do módy. Inovované recepty naší tradiční kuchyně a další užitečné rady mistra Sapíka vás opět čekají v Česku na talíři v neděli podvečer na Prima family!Špekáčkový salát jsou vlastně takoví rychlí a velmi pikantní „utopenci“. Dobrý tip na zpracování špekáčků, co zbyly, když se kvůli dešti negrilovalo nebo hosté nepřišli. Na výsledek nemusíte čekat týden, stačí vydržet přes noc, než se salát rozleží. Samozřejmě použijeme co nejkvalitnější špekáčky! Květákový mozeček pojme mistr trochu netradičně na kari a s česnekem, jak to má ráda moderátorka Daniela Šinkorová. Nejprve předvaří pokrájené květákové růžičky v jemně ocukrované a osolené vodě. Pak je osmaží na oleji, přidá domácí vajíčka od jednoho z diváků a zdravé vegetariánské jídlo před servírováním ozdobí zelenou petrželí.Vicemiss Eva Čerešňáková to vezme od podlahy. Uvítá hosty na prahu chlebem a solí, jak se v našich zemích sluší. Čerstvá inženýrka ekonomie si pochutná na stehenním kuřecím řízku s letním bramborovým salátem. Stehýnko Jaroslav Sapík krok za krokem před kamerami částečně vykostí, opatří trojobalem a usmaží. Eva pro kuchaře a moderátorku upeče perlu české kuchyně – staročeskou kachnu s povidlovou omáčkou a bramborovými noky. Rodačka z Uherského Hradiště odešla do Prahy studovat a na Zbraslavi vyhrála jako vicemiss roční pronájem. Kombinace nedalekého velkoměsta a okolní přírody se jí tak zalíbila, že si tu obstarala a užívá vlastní pěkné bydlení. Jak dopadne její méně sladká verze studené jahodové polévky s vanilkovými nočky? Čí netradiční moučník divákům v Jílovišti zachutná víc?To uvidíte v neděli v 18.00 jen na obrazovkách Prima family!