Celebrity

10. května 2022 11:08

Josef Šťastna

Poslední minuty před smrtí: Syn Ivana Vyskočila měl sebevraždu promyšlenou

Šéf jedné z největších dopravních firem v Česku spáchal sebevraždu

Noční můra všech milujících rodičů zasáhla rodinu Ivana Vyskočila (75). Hercův syn Jakub (†46) spáchal sebevraždu. K osudovému rozhodnutí ho dohnaly problémy v podnikání. Ivan Vyskočil pro Prima Ženy popsal, kdo podle jeho mínění za Jakubovou smrtí stojí. Zoufalý podnikatel se zastřelil na hrázi jihočeského rybníka Horní Roudný.

Jakub Vyskočil, který šéfoval dopravní skupině BusLine, ukončil svůj život v noci z neděle na pondělí. Zastřelil se u rybníka Horní Roudný. Zůstala po něm manželka a malá dcera.

Do firmy se nabourával jiný podnikatel, řekl Vyskočil

Podle Ivana Vyskočila jeho syn žádné rodinné problémy neměl. Jakub ale cítil obrovský stres kvůli situaci ve firmě.

„Žádné rodinné problémy tam nejsou. Měl hodnou a pevnou rodinu. Měl hodnou ženu a vše bylo bezvadný,“ vysvětlil pro Prima Ženy zdrcený herec, podle kterého jeho syn psychicky neunesl nátlak, který na něj vyvíjel liberecký podnikatel Jiří V. (redakce zná celé jméno podnikatele, na kterého Ivan Vyskočil v rozhovoru ukázal, pozn. red.).

Sebevražda zřejmě nebyla náhlým hnutím mysli

„On se mu neustále boural do firmy a psychicky ho trápil a týral. Tam to krachlo, tam to nevydržel. Ale to je všechno věc policie. Policie to už dlouho vyšetřuje. Bohužel to někdy bývá tak, že ti hodní to odskáčou a ti hajzlové jsou na koni. Ale taky na ně dojde,“ doplnil pro Prima Ženy Ivan Vyskočil.

Podle informací deníku Aha! Jakub Vyskočil svou smrt plánoval. Sebevražda zřejmě nesouvisela s náhlým hnutím mysli, ale stala se pro podnikatele východiskem z dlouhodobých problémů.

Před sebevraždou Vyskočil změnil jednatele dopravní společnosti BusLine, aby firma mohla fungovat i bez něj jakožto majitele. Podle deníku Blesk byl před svým definitivním odchodem také v intenzivním kontaktu s advokátem.

„Ten Jiří V. je mimo firmu. On s tou firmou neměl nic společného, on se do té firmy pořád cpal (Ivan Vyskočil použil vulgární výraz, pozn. red.). Tahal z ní prachy, intrikoval, na lidi házel všelijaké nesmysly a trestní oznámení... Můj syn byl pod velkým psychickým tlakem,“ dodal pro Prima Ženy Ivan Vyskočil s tím, že jeho syn vše vysvětil v dopise na rozloučenou a tragický případ vyšetřuje policie.

Sdílejte článek
Štítky policie smrt sebevražda BusLine Anife Vyskočilová Jiří V. Ivan Vyskočil Jakub Vyskočil

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.