Postel místo posilovny. Nejvíce kalorií spálíte v poloze máselnice nebo trakaře

Pohyb je důležitou součástí života. Kdo chce být v kondici, ví, že bez dřiny se zkrátka neobejde. Pokud se vám ale nechce sportovat, nemusíte se cítit provinile. Spalovat kalorie se totiž dá i doma s partnerem při aktivitách, které vám budou brát dech v lepším slova smyslu. Jaké sexuální pozice vyzkoušet, pokud chcete spojit příjemné s užitečným?

Postelové hrátky, jakkoliv jsou příjemné, jsou většinou minimálně pro jednu stranu také fyzicky náročné. Pokud zrovna nemáte náladu na rychlovku a do posilovny se vám nechce, můžete si ze sexu udělat cvičení. Spalování kalorií spojíte s příjemným prožitkem a o to lepší pocit pak budete mít. Přečtěte si, jaké polohy jsou pro to vhodné a kolik díky nim spálíte za 30 minut.

Smyslné dřepování

Pokud jste u sexu ráda nahoře, je to pro vás jedině dobře. Stačí, aby si váš partner lehl na záda a pokrčil nohy tak, abyste se o ně mohla opřít, a můžete začít se cvičením. Když při „dřepování“ nasadíte opravdu rychlé tempo, můžete spálit i 224 kalorií. I při pomalejším tempu se však zbavíte až 188 kalorií.

Máselnice

Možná to zní trochu směšně, ale pohyby při této poloze jsou dost podobné těm, které jste mohli vidět při stloukání másla na starých máselnicích. Jde o trochu složitější pozici a protažení před jejím provozováním není od věci.

Čtěte také: Češi vyhledávají erotické hračky v každém věku. Preference se ale výrazně liší

Stačí, aby si žena lehla a kotníky dala do vzduchu alespoň k úrovni hlavy. Její záda budou v podstatě ve vzduchu. Muž se nad ní pak skloní a seshora může proniknout. Krev navalená do mozku může násobně zesílit pocit extáze a žena navíc spálí 179 kalorií, přestože většinu práce odvádí muž.

Trakař

Chcete-li si trochu zařádit a zaposilovat, trakař je pro vás jako stvořený. Žena si klekne na všechny čtyři a široce roztáhne nohy, aby partnerovi, který si k ní klekne zezadu, umožnila přístup. Jednu nohu pak žena dá do vzduchu a natáhne, aby byla co nejrovnější. Udržet v této pozici rovnováhu je posilovací výzvou, jejímž výsledkem je spálení 149 kalorií.

Vzrušující jízda

Pakliže máte náladu a energii na sex, ale váš partner měl náročný den, můžete ho uklidnit tím, že půjdete na něj a on se nebude muset více unavovat. Zatímco sám spálí jen 48 kalorií, vy proměníte sex v pořádnou jízdu, ať už čelem, či zády k němu, a spálíte jich hned 139.

Zdroj: The Sun

Co říká sexuolog Ondřej Trojan o orgasmu?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.