Celebrity

26. srpna 2024 17:23

Tomáš Durčák

Výhrůžky, krev i nucená nahota. Šichtařová popsala násilné praktiky Pikory. Kampaň, tvrdí on

Známá ekonomka a autorka řady knih Markéta Šichtařová přišla se zcela šokující zpovědí. Sedminásobná matka v rozhovoru pro magazín Ona Dnes popsala domácí násilí, psychologický teror i nechutné výhrůžky, kterým podle všeho musela ona i její děti čelit ze strany jejího manžela, ekonoma Vladimíra Pikory. Ten pro CNN Prima News označil explozivní výpověď manželky za kampaň a řekl, že zvažuje právní kroky.

Ekonomický „power couple“ České republiky. Tak nějak zřejmě v uplynulých letech veřejnost vnímala manželský pár Markétu Šichtařovou a Vladimíra Pikoru. Z jejich veřejných vystoupení to dokonce mnohdy působilo tak, že ona byla v jejich vztahu tím ráznějším, kdo nad vším držel pevnou ruku a o mnoha věcech rozhodoval. Právě tato na první pohled velmi ostrá a nekompromisní žena však nyní veřejně popsala domácí fyzický i psychický teror, jemuž musela dlouhých deset let ze strany manžela čelit.

„Nikdy bych nevěřila, že se mi něco takového může stát. Myslela jsem si, že se domácí násilí může přihodit jen slabé ženě, která se tomu neumí vzepřít. Kdybych to sama neprožila, nikdy bych si neuměla představit, jak sofistikovanou podobu to může mít a jak těžké je z toho uniknout,“ popsala v otevřeném rozhovoru Šichtařová pro iDnes.cz.

Ta vůbec poprvé poodkryla roušku tajemství nad tím, jak vypadal navenek idylický vztah s jejím manželem Vladimírem Pikorou za dveřmi jejich domova. Příčinou domácího násilí měla být jeho psychická nemoc, konkrétně obsedantně kompulzivní porucha.

Mohlo by vás zajímat: Obětí domácího násilí se může stát každý: Vytrpěly si ho i tyto slavné ženy

„Tito lidé mají pocit, že všechno kolem nich je špinavé a že si musí neustále mýt ruce. Zpočátku to ale nijak zásadně nevadilo, fungovali jsme několik let zcela bezproblémově. Pak ale vše začalo gradovat a přibývalo věcí, které byly údajně kontaminované,“ popsala ekonomka, jak jí i dětem partner postupně skrz křik, vztek a výhrůžky zakazoval stále více věcí, jichž se nesměly ani dotknout.

Šichtařová přiznala, že domácí násilí ze strany manžela roky trpěla, jelikož „nechtěla rozbíjet rodinu a neměla právo brát dětem otce“.

Všude byla krev, dcera nahá uklízela podlahu, popsala hrůzné chvíle Šichtařová

Požadavky se však měly neustále stupňovat, až Šichtařová dle svých slov nesměla dělat téměř žádné běžné věci včetně používání telefonu, jelikož vše bylo dle manžela „kontaminované radiací“. Popsala také několik konkrétních situací, k nimž mělo v domácnosti dojít. „Přišla jsem do kuchyně, kde stála nahá zakrvácená dcera. Partner po ní hodil půllitrem plným vody, ten se rozbil, střep se odrazil od země a řízl ji do stehna. Všude byla krev a dcera měla poručeno střepy nahá uklidit a potom vytřít podlahu. Když to udělala, hodil po ní další půllitr,“ popsala hrůznou scénu matka sedmi dětí, která se musela svléknout a střepy uklízet společně s dcerou. Podle Šichtařové jim Pikora také  vyhrožoval, že se podřízne nožem. „Někdy na mě tím nožem mířil,“ uvedla známá ekonomka.

Popsala i „ponižující očistný rituál“, který prý musel na manželův příkaz absolvovat každý, kdo se vrátil domů. Ona i děti se musely svléknout donaha a po jedné noze doskákat do koupelny, kde se za dozoru Pikory musely umýt a pak po sobě vytřít cestu. Celé to trvalo dvě hodiny. Existovat za těchto podmínek tak podle ní bylo prakticky nemožné.

Mohlo by vás zajímat: Vrah Simony Monyové chce na svobodu. Spisovatelku roky týral, pak ji ubodal

Situace se měla negativně podepsat i na jejím zdraví, avšak manžel Vladimír Pikora jí údajně zakázal jít k lékaři, který byl prý taktéž radioaktivní.

Markéta Šichtařová musela nakonec dle svých slov od manžela i s dětmi utéct v dodávce. Její manžel se následně údajně pokusil o sebevraždu. Od té doby už spolu podle všeho komunikují jen skrz soud, přičemž všech sedm dětí bylo svěřeno do její péče a nejstarší potomci mají dokonce soudní zákaz se s otcem stýkat, aby nedošlo k jejich traumatizaci. Jejich rozvodové řízení probíhá již tři roky.

Když jsem se dnes ráno dočetl, co vše jsem údajně své exmanželce udělal, byl jsem v šoku. Vůbec se mi nechce věc...

Posted by Vladimír Pikora on Monday, August 26, 2024

Redakce CNN Prima NEWS Vladimíra Pikoru kontaktovala s žádostí o vyjádření k vážným obviněním, která proti němu manželka v rozhovoru vznesla.

„V tuto chvíli to musím nejdříve konzultovat se svým advokátem, protože si myslím, že tam je řada věcí na žalobu. A nejsem si jistý, zda je v tuto chvíli vhodné věc více komentovat. Protože to, co udělala, je, že poškodila naše děti. Kdykoliv a jakkoliv to budu já komentovat, tak je poškodím také. V současné době budu řešit věc s advokátem. Považuji za předčasné se teď vyjadřovat,“ zareagoval na slova Markéty Šichtařové její manžel Vladimír Pikora. „Jsem přesvědčený, že toto je součástí její kampaně,“ dodal pro CNN Prima NEWS. Později se také vyjádřil na sociální síti Facebook.

Nepřehlédněte: Systém znásilněné dívce flusl do obličeje, říká expertka. Popsala, s čím se oběti potýkají:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.