Celebrity

19. února 2024 17:40

Eliška Reiglová

Pravnučka Ilji Prachaře měla cestu k herectví trnitou. Pluju si po svém, říká Alžběta Malá

Alžběta Malá v 7 pádech Honzy Dědka

Alžběta Malá (26) se na obrazovkách objevuje čím dál častěji. První větší roli získala v roce 2021 a od té doby sbírá další, a to především v seriálech. Příští rok ji ovšem čeká také premiéra filmu. V talkshow u Honzy Dědka prozradila, proč byla její cesta k herectví trnitá a proč se na školách nesetkávala s velkými úspěchy.

Ještě před několika lety znal jméno Alžběta Malá jen málokdo, nyní už je ale v povědomí širší veřejnosti díky rolím v úspěšných seriálech i filmech. A to i přesto, že Divadelní fakultu Akademie múzických umění se jí vystudovat nepodařilo. „Dvakrát jsem se hlásila na DAMU a vydržela jsem tam rok. Nebylo mi tam dobře,“ prozradila.

Přestože se dá říct, že díky příbuzenství s Ijlou Prachařem, jehož je Alžběta pravnučkou, má herectví v genech, dlouho se k němu nedokázala pevně rozhodnout. Její studijní cesta vedla přes mnoho zastávek, nakonec se ale nikde takzvaně neuhnízdila. Zkrátka a jednoduše se vydala vlastní stezkou, což jí nakonec i prospělo.

Čtěte také: Moje show? Dobrých dílů bylo jen pár. S Krausem mi tekly čůrky potu po těle, říká Honza Dědek

„Cestu k herectví jsem měla trnitější, dlouho jsem nevěděla co by. Studovala jsem scénickou tvorbu, ale vyhodili mě ve třeťáku. Šla jsem na grafický design, tam jsem odmaturovala. Pak jsem šla na fildu na divadelní vědu, tam jsem taky nechodila. Pak jsem šla na DAMU, tam jsem chodila, ale nebavilo mě to. Mně studijní systém moc nevyhovuje, vyhovuje mi tak po svém si plout, jak sama cítím,“ řekla Honzovi Dědkovi v jeho talkshow, kterou uvidíte v úterý večer na Primě.

Nyní se v herectví angažuje jen dle svých sil. „Teď mám odpočinkové období. Řadu seriálových nabídek jsem nechala odplout. Je to dilema, člověk se musí nějak uživit, ale současně tu práci miluju. Chci ji dělat, ale nějak si to držím, dělám jenom to, co mi dává smysl a skrze co můžu promlouvat,“ vysvětlila.

Fotbalové dilema

V rodině je nejen herectví, ale i fotbal. I v tom se Alžběta vydala jiným směrem. „Celá rodina je těžce slávistická, já jsem jediný sparťan. Nějak jsem s tou Spartou víc souzněla a kombinace červené a bílé se mi moc nelíbí. Pro rodinu je ale Slavia citlivé téma, nezabrušovala bych tam,“ zasmála se herečka.

Pro leckoho může být pohled na Alžbětu Malou pastvou pro oči. Sama ale přiznává, že ne vždy působila tak žensky jako dnes. „Osm let jsem tančila street dance, měla jsem takové klučičí období. Hrála jsem florbal, bavila jsem se hodně s klukama. Byla jsem malý kluk. Až teď poslední dobou mám pocit, že jsem víc žena,“ dodala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.