Astročlánky

9. července 2024 06:30

Eliška Reiglová

Přecitlivělá znamení zvěrokruhu: Emocemi se nechávají pohltit Raci i Ryby

Když je člověk citlivý, má to své klady i zápory. Takový jedinec se snadno napojí na pocity ostatních, ale zároveň je sám dost zranitelný. Obzvláště to pak platí v případě přecitlivělosti. K té mají některá znamení mnohem větší sklony než jiná. Jaká to jsou?

Rak

Raci jsou často považováni za nejcitlivější jedince zvěrokruhu. Vládne jim Měsíc a jsou hluboce intuitivní a empatičtí. Dokážou vycítit emoce lidí kolem sebe a často upřednostňují potřeby druhých před svými vlastními. Díky této citové hloubce jsou neuvěřitelnými pečovateli, ale zároveň jsou náchylní k psychickému přetížení. Když jsou zranění, mají navíc tendenci se stáhnout do své ulity, což ostatním komplikuje možnost pochopit jejich pocity.

Ryby

Ryby, kterým vládne Neptun, jsou známé svou zasněnou a soucitnou povahou. Jsou velmi empatické a často vstřebávají emoce lidí kolem sebe. Tato hluboká empatie může být darem i břemenem. Ryby mohou být snadno zahlcené emocionální energií, kterou přijímají, což vede k období uzavřenosti a nadměrnému přemýšlení nad něčím, co neovlivní. Protože jsou Ryby velmi citlivé, často se cítí nepochopené. Mohou mít potíže s nastavením hranic, a proto je pro ně zásadní naučit se svou energii chránit.

Mohlo by vás zajímat: Znamení, která se bojí zamilovat: Panny a Štíři mají strach ze zrady a zklamání

Štír

Štíři, kterým vládne Pluto a Mars, prožívají emoce s nesrovnatelnou intenzitou. Jejich citlivost je často maskována silným zevnějškem, ale pod povrchem vše hluboce prožívají. Štíři jsou vysoce intuitivní a snadno zachytí jemnosti svého okolí. Díky této intenzivní citlivosti jsou loajální a ochranitelští, ale také náchylní k citové bolesti. Mohou se potýkat s problémy s důvěrou a potřebují pomoc, aby se zorientovali ve svých složitých emocích.

Panna

Panny, kterým vládne Merkur, možná nejsou prvním znamením, které vás napadne, když přemýšlíte o citlivosti. Jejich citlivost se však projevuje pečlivostí, s jakou dbají na detaily, a hlubokým zájmem o druhé. Panny jsou velmi všímavé a často si dělají starosti o blaho těch, na kterých jim záleží. Tato citlivost může vést k přílišnému přemýšlení a sebekritice. Panny se musí naučit, jak svou citlivost usměrnit do konstruktivních činů, aniž by na sebe byly příliš přísné.

Tři nej podle horoskopu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.