Celebrity

6. září 2024 19:00

David Laštovka

Divoký vztah Petra Nováka s herečkou Jakoubkovou. Nezřízené pití a rozvod kvůli majetku

Životní láskou zpěváka Petra Nováka, autora hitů Povídej, Náhrobní kámen, Já budu chodit po špičkách nebo Hvězdičko blýskavá, byla o sedm let mladší Eva Jakoubková, která v osmdesátých letech patřila k nejkrásnějším českým herečkám. Na začátku září to bylo přesně čtyřicet let, co se vzali. Jejich manželství by vydalo na román.

Zpěvák Petr Novák měl během své hudební kariéry spoustu fanynek. Patřila mezi ně také herečka Eva Jakoubková. Byla to právě ona, která jako první vyvinula aktivitu k jejich sblížení. Zamilovali se do sebe a začali spolu žít. Ke štěstí oběma stačilo málo. Volný čas pravidelně trávili popíjením alkoholu po hospodách. To byl jejich život.

Po založení rodiny ani jeden z nich nikdy netoužil. Po dvouleté známosti se na začátku září v roce 1984 vzali. A byla z toho velká událost, dalo by se říci svatba roku. Na pražskou Staroměstskou radnici dorazila spousta kolegů z branže. Jakoubková všechny zaskočila tím, že si svatební šaty ušila vlastnoručně. Její kamarádky z divadla zase na obřad přišly v lidových krojích.

Po třech letech rozvod

Po třech letech se však naoko rozvedli, protože Petr Novák vlastnil ještě jeden byt v centru Prahy a hrozilo, že mu ho komunisté seberou. Na jejich soužití si ale vůbec nic nezměnilo. Žili spolu dál a holdovali alkoholu. Milostný život mezi nimi prakticky neexistoval. „Jednou se nám Petr zmínil, že přes rok a půl spolu neměli sex, čímž nám úplně vyrazil dech. Nechápali jsme to,“ prozradil Novákův dlouholetý parťák z kapely Karel Kahovec.

Čtěte také: Petr Novák rozpůjčoval miliony. Přišel i o chalupu. Proč se rozvedl s Jakoubkovou?

Láska k alkoholu se talentovaným umělcům nakonec stala osudnou. Oba se upili k smrti. Petr Novák se dožil pouhých jednapadesáti let, zemřel v roce 1997, Eva Jakoubková ho přežila o osm let, bylo jí třiapadesát let.

Miliony rozpůjčoval cizím lidem

Petr Novák, úspěšný autor řady hitů, už za hluboké totality inkasoval vysoké tantiémy. Podle jeho spoluhráčů z kapely z nich ročně dostával až milion korun. Zpěvákův den probíhal následovně: vstával kolem desáté dopoledne a rovnou zamířil do oblíbené hospůdky, kde trávil celý den. Byl tak velkorysý a zároveň důvěřivý, že kdokoliv ho požádal o půjčku, bez váhaní mu ji dal a neřešil, kdy mu ji dotyčný vrátí.

Mohlo by vás zajímat: Herečka Eva Jakoubková se upila k smrti. Proč s manželem Petrem Novákem neměli sex?

„Ta hospoda byla takový jeho obývák. Přišel tam v půl jedenácté, sedl si, vzal si noviny, dal si malé pivo, pak mávl rukou, na stole se objevilo šampáňo a už to jelo. Protože byl bohém, všechno platil, takže se na něj lepili i různí příživníci. Když chtěl někdo půjčit, vždycky mu vyhověl. A když mu někdo prachy nevrátil, mávl rukou se slovy, že v životě už přišel o víc. Parazitů kolem něj bylo dost a on byl takový dobrák, že každému vyhověl. A ani podepsat nic nechtěl. Sám chodil pořád v jednom oblečení, peníze potřeboval jenom na to pití,“ přiblížil Karel Kahovec. 6. září by nezapomenutelnému českému zpěvákovi Petrovi Novákovi bylo 79 let.

Tereza Ramba si ve filmu Zápisník alkoholičky zahrála ženu, která má problém s pitím:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.