Předsilvestrovské hvězdné divadlo. Oblohu ovládne zářivá šňůra planet a Měsíce

Prosincové nebe nabídlo několik pozoruhodných nebeských událostí. Ještě nás ale čeká úchvatná šňůra světel, kterou bude tvořit pět planet Sluneční soustavy spolu s Měsícem, a konjunkce Merkuru s Venuší. Na noční obloze bude také jasně zářit největší posel štěstí planeta Jupiter.

Silvestrovská světelná šňůra

Na konci prosince se na večerní obloze nabídne vzácný pohled na všech pět jasných planet Sluneční soustavy (Merkur, Venuše, Mars, Jupiter a Saturn) a Měsíce v jednom okamžiku. Úchvatný úkaz, jasná světelná šňůra, bude viditelný mezi 27. a 31. prosincem 2022 a díky vysoké jasnosti objektů i z měst. Planety Venuši a Merkur budeme ale muset vyhlížet ještě během soumraku velice nízko nad jihozápadním obzorem, a to okolo 16:40 SEČ. Saturn, Jupiter a Mars se pak budou na nebi nacházet dost vysoko, takže je můžeme pozorovat i po soumraku. Měsíc bude v průběhu podívané pozvolna dorůstat. Znovu se podobné situace nedočkáme dříve jak v polovině října roku 2028 v ranních hodinách.

Našich srdcí se dotkne konjunkce Merkuru a Venuše

29. prosince 2022 se navíc spojí Merkur s Venuší, symbolicky se tak naší lásky dotknou vtip, humor a bystrý úsudek. Pokud máte ve svých vztazích nějaká nedorozumění, máte šanci si vše vyjasnit. Komunikace je tím pravým lékem na všechny strasti lásky. V tento den máte výjimečnou schopnost říkat pěkné věci, můžete být k druhým milí a vstřícní.

Další nebeská událost nám zajistí vítězství

Mezi jasnými planetami, které můžete na prosincovém nebi mezi 27. a 31. prosincem spatřit pouhým okem, zasvítí i planeta Jupiter, která se 20. prosince 2022 vrátila do znamení Berana a každému z nás postupně dodá v jedné životní sféře nadšení, optimismus a touhu si vybojovat svoje místo na slunci. V Beranu zůstane až do 16. května 2023. Během této doby zejména ohnivá znamení – Beran, Lev a Střelec – mohou zažívat velký návrat životních sil, energie a fyzického uzdravení. Budou prožívat nové začátky. Mohou uskutečnit svoje plány, vize nebo založit něco nového – například firmu či vlastní podnikání – ale také se třeba vdát či oženit. Jupiter nadlehčí osud i vzdušným znamením, mezi která řadíme Blížence, Váhy a Vodnáře.

  • Chcete-li se dozvědět, v čem konkrétně můžete mít pod vlivem Jupitera v Beranu štěstí, podívejte se na následující článek:

Znamení Berana, do kterého se planeta Jupiter vrátila, je symbolem bojovnosti, vítězství nad vším, co nás brzdí, pomůže zbořit brány a zdi v nás i okolo nás. Spirálovitý tvar rohů Berana připojuje i myšlenku vývoje a posiluje hodnoty otevřenosti.

Jaký bude rok 2023 podle astrologie?

Mohlo by vás ještě zajímat:

Zdroj: Autorský článek a progresy.physics.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.