Letní premiéra komediálně laděného filmu Děti Nagana na Primě potěší celou rodinu

Slavnostní premiéra filmu Děti Nagana

Rodinný film inspirovaný památným vítězstvím českých hokejistů na olympiádě v Naganu míří na Primu, kde si ho můžete užít 25. července od 20:15.

Hynek Čermák ve filmu vede partu kluků do důležitého hokejového zápasu s tenisákem na plácku proti rivalům z vedlejší vesnice. Hrát se bude o vítězství, o respekt a taky o první pusu a o srdce nejlepší holky ze třídy. „Hraju bývalého hokejistu, který má pocit, že mu čas a sny protékají mezi prsty. Pak ale v té partě kamarádů s hokejkama na ulici uvidí sám sebe kdysi, když byl malý. Taky vidí, že jsou vlastně jako hokejisti trochu zoufalí a rozhodne se, že jim pomůže,“ přibližuje svou postavu Hynek Čermák.

Děti Nagana měli premiéru v kinech symbolicky 22. února 2023, tedy na den přesně 25 let od slavného a zlatého naganského finále. Vy můžete film sledovat 25. července od 20:15 na Primě nebo kdykoliv online na prima+.

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do zápasu o zlato. Přestože sám je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Hlavně s tenisákem na plácku za domem. Domovým idolem je Dominik Hašek a tým, který s nejlepším kámošem Honzou sestaví, nemohou pojmenovat jinak než Šavle. Hokejku drží spíš jako koště, ale začnou pracovat na velké výzvě – porazit tým Rudých křídel větších kluků z vedlejší vesnice. Po úvodním debaklu přebírá Šavle svérázný trenér a otec Honzy, bývalý extraligový hokejista. Hodně zvláštní a nesourodou skupinu dětí si vezme do parády a za chvíli si začnou věřit na velkolepou odvetu!

„Vedle hokeje a plnění snů jsou Děti Nagana o kamarádství, lásce, rodičovství. Kluci řeší trable ve škole i doma, Dominik už taky pokukuje po holce ze sousedství,“ říká k filmu scenárista a režisér Dan Pánek.

Čtěte také: Jak dnes vypadá Nagano, kde Češi urvali hokejové zlato?

Hrají: Hynek Čermák, Klára Issová, Tom Brenton, Johanka Racková, Fabian Šetlík, Pavel Batěk, Otakar Brousek, Taťjana Medvecká, Štěpánka Fingerhutová, Simona Babčáková... a také Dominik Hašek

Zajímavosti z filmu Děti Nagana:

  • Film vznikal v 7 lokalitách po celé České republice a štáb během natáčení zlomil 17 hokejek.
  • Představitele hlavní dětské role Toma Brentona objevil Pánek na sportovním hereckém kempu. „Tom hraje hokej a nejtěžší pro něj bude zahrát, že ho zas až tolik neumí,“ doplňuje režisér Dan Pánek.
  • Hláška z filmu „Čágo bélo, šílenci“ odkazuje na Terezu Pergnerovou a pořad Eso, jenž uváděla. Dále zde zazní věta: „Když máš hlad, utrhni si malej kousek.“ Jedná se o odkaz na reklamu žvýkaček Bubble Tape, ve které vystupoval Jaromír Jágr.
  • Film měl premiéru 22. února 2023, tedy přesně 25 let od památného hokejového finále Zimních olympijských her 1998, které se konalo 22. února 1998.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.