Premiérové díly Prostřeno! se blíží. Pražáci ochutnají slováckou sopku a ušáka

Aleš a mixér - Prostřeno! S30 (1)

Od 26. srpna začínají na Primě netrpělivě očekávané premiérové díly vaší oblíbené soutěže amatérských kuchařů. V prvním týdnu se podíváme do Prahy a středních Čech. Sympatická pětice uvaří klasiku i originální pochutiny. Kdo bude chtít vyhrát za každou cenu?

Dvě ženy a tři muži. Kdo se ke své plotně postaví s největším zápalem a koho neodradí ani zapeklitý úkol týdne, kterým je tentokrát příprava pesta? Kdo se bude bát, komu to nepůjde a kdo předvede, že vaření je jeho silnou stránkou? Uvidíme, jak se komu v kuchyni bude dařit připravit naplánované složité i jednodušší menu. Někdo vsadí na novinky světové kuchyně, další na českou klasiku. Jak koho oslní mezinárodní kuchyně, kdo zamíchá kartami tím, že nejí maso, případně něco jiného?

Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno! od 26. srpna každý všední den a hlasujte. Třeba to budete právě vy! Všechny bonusy, recepty nebo hlášky najdete v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno!

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Pondělí: Freelancer Aleš Výmola (44) se v Prostřeno! ocitl díky aktivitě své přítelkyně

Jako první se do kuchyně postaví freelancer Aleš. Pokud by vyhrál, tak by dovybavil dětem pokojíček a koupil by jim matrace, psací stůl a židle. Další peníze by použil na nákup hrnců a talířů, protože většinu věcí má z druhé ruky z různých výprodejů a od bývalé partnerky. Během zábavy se bude zpívat. Menu sestavil z jídel, která mu chutnají. Aleš sice žije v Praze, ale z jeho menu je patrné, že pochází z Moravy: jako předkrm Prunus slivovicenzis, černá polévka „Slovácká sopka“, hlavní chod bude ušák aneb Moravian Cosa Nostra a nakonec poctivý štrúdl. Kdo bude nad králíkem ohrnovat nos?

Úterý: Tatérka Michaela Esenderová (26) je v Prostřeno! díky kamarádce

Úterní večer bude patřit Michaele. Byla při natáčení Prostřeno!, kdy tetovala do záběrů koníčků jednoho účastníka. Pokud by vyhrála, tak by zaplatila zbytek úvěru na auto nebo by si koupila dovolenou s kamarádkami, případně nový strojek na tetování. Jako zábavu si připraví ukázku své práce, tj. tetování – každý si to vyzkouší na umělou kůži a svůj výtvor si odnese domů. Toto menu si vybrala, protože miluje italskou kuchyni – přijde jí, že není těžká na žaludek. Tetovací umělkyně připraví bruschettu s rajčaty, rajčatovou polévku, carbonaru a panna cottu. Zejména předkrm jí dá docela zabrat, protože se rozhodne udělat domácí bagetku. A to není jen tak.

Středa: Programátor Martin Vavřinka (52) je v soutěži z recese. Přihlásili ho jeho kamarádi

Středeční hostitel Martin chce výhru pro hasiče. Zábava bude hasičská – oblečení do výbavy a pak zkouška hašení u rybníka kousek od základny. Tato jídla se rozhodl připravit proto, že je umí a chutnají mu. Co připraví svým soupeřům a jak jim bude chutnat? Večeřet se bude v „hasičárně“. Vařit tak bude ve skromných podmínkách nejen to, tam i připraví celé své menu: rozhudu s pečivem, bramboračku, španělského ptáčka se smetanovou omáčkou a domácím knedlíkem a palačinku vymyslí tak, aby si hosté rovnou sami udělali.

Čtvrtek: Číšník Ondřej Volek (40) se do pořadu přihlásil sám, protože ho baví vaření

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Ondřej. Pokud by vyhrál, tak by dokončil doma pergolu na terase, což by byl dárek pro jeho ženu. Jako zábavu si připraví ochutnávku jídla a kvíz s ním spojený. Menu sestavil z jídel, která miluje celá jeho rodina. Baví ho fotbal, cestování a koncerty – poslouchá rock, metal a punk. Jak bude chutnat jeho menu? Ondra sází na luxusní moderní kuchyni. Jeho menu už na papíře zní skvostně: telecí tataráček, lanýžová majonéza, Grana Padano, krevety na bílém víně, šalotka, česnek, máslo, vepřová pluma z českého plemene, gratinované smetanové brambory, pepřová omáčka, demi glace s portským vínem a šlehané mascarpone, puding, sušenka, strouhaná čokoláda. Pochutnají si hosté na jeho kuchyni nebo jim bude připadat až příliš luxusní?

Pátek: Podnikatelka Vendula Hubáček (40) ráda vaří pro rodinu a přátele

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Vendula. Proč se přihlásila? Chtěla si vyzkoušet vaření před kamerou a překonat svou trému. Menu sestavila z jídel oblíbených u rodiny. Jako zábava proběhne minifotbal. Pomáhá v podnikání svému manželovi a dělá mu administrativu. Mezi její oblíbená jídla patří zapečené těstoviny, ale pro svůj soutěžní večer zvolila menu v italském stylu – bruschetta s rajčaty a bazalkou, chřestový krém s pancettou, roastbeef s béarnskou omáčkou a pečeným bramborem a štrúdl do skla. Zejména o tom se bude hodně mluvit, protože všichni budou zvědaví, jak ten štrúdl do skla nacpe.

Prima na podzim: Zrádci, ZOO i druhé řady seriálů Duch a Dvojka na zabití


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.