Prima LOVE uvádí seriálový hit Domov na pobřeží. Diváci se mohou těšit na čtyři řady

Podzimní sezóna na Primě

Rodinná dramata, romantika i šance na nové štěstí. To všechno přináší úspěšný americký seriál Domov na pobřeží. Jeho hlavní hrdinka Abby se po mnoha letech vrací i s dětmi do města, kde vyrůstala, aby pomohla zoufalé nejmladší sestře. Jenže to znamená znovu potkat svou první lásku. Těšte se hned na čtyři řady. Ta první bude mít na premiéru na Prima LOVE již od 29. 8., každý den odpoledne.

Abby O’Brien-Wintersová (Meghan Oryová) je rozvedená a už několik let žije s dětmi v New Yorku, kde se jí podařilo vybudovat velmi úspěšnou kariéru. Když jí náhle zavolá zoufalá nejmladší sestra, musí se vrátit domů. Jess O’Brienová (Laci J. Mailey) koupila starou zchátralou hospodu a chtěla by ji přestavět na nový pěkný hotýlek, ale kvůli problémům s penězi jí hrozí předčasný bankrot. Abby byla tak dlouho zaneprázdněná, že na rodinu, natož město Chesapeake Shore, kde vyrůstala a které pomáhal vystavět její otec Mick (Treat Williams), ani nepomyslela. Její rozhodnutí pomoci sestře znamená znovu se zapojit do rodinného života a prožívat všechny rodinné problémy. Ale i znovu potkat svou bývalou první lásku.

Charismatický muzikant Trace Riley (Jesse Metcalfe) dodnes nezapomněl na to, jak náhle a rychle ho Abby před šestnácti lety opustila. Podaří se jim překonat dávná příkoří? Najdou k sobě znovu cestu? A mohlo by jejich setkání po tak dlouhé době rozkvést v novou lásku? Rodinné drama se rozjíždí na plné obrátky, teprve když se do města překvapivě vrací i Abbyina dávno ztracená matka.

Zajímavosti o seriálu Domov na pobřeží

  1. Domov na pobřeží je dramatický seriál, který vznikl na motivy románové série americké spisovatelky Sherryl Woodsové.
  2. Seriál byl poprvé uveden na televizní obrazovky v srpnu 2016. Postupně vzniklo 6 řad a celkem 55 epizod. Závěrečná epizoda seriálu měla premiéru v říjnu 2022.
  3. Autorka románové předlohy k seriálu Sherryl Woodsová vydává knížky od roku 1982 a napsala jich už více než 110. Zaměřuje se na romantické a mysteriózní příběhy, které publikuje také pod pseudonymy Alexandra Kirková, Suzanne Sherillová, Molly DeWittová nebo Amanda Robertsová.
  4. Hlavním producentem prvních dvou sérií byl John Tinker (Soudkyně Amy, Nemocnice Chicago Hope, Volání srdce).
  5. První tři řady mají po deseti epizodách. Čtvrtá řada má pouze šest epizod.
  6. Kromě toho, že Jesse Metcalfe hraje jednoho z hlavních hrdinů seriálu, také nazpíval některé z písniček, které jsou ke slyšení v různých epizodách. Dvě z nich dokonce sám složil.
  7. Všichni herci a herečky, kteří hrají hlavní role sourozenců O’Brienových, hostovali ve vedlejších epizodních rolích ve slavném seriálu Lovci duchů.
  8. Treat Williams, který hraje hraje jednoho z hlavních hrdinů seriálu Micka O’Briena, se 12. června 2023 stal obětí smrtelné nehody na motorce. Podle policejního vyšetřování vjelo Wiliamsově motocyklu do cesty auto a herec se nedokázal vyhnout ani nijak jinak zabránit srážce.
  9. Domov na pobřeží vznikl na zakázku pro věhlasnou americkou kabelovou televizi Hallmark Channel, která se proslavila vysíláním původních televizních filmů s romantickou zápletkou.
  10. Ve vedlejších rolích se opakovaně objevují Serge Houde (Mezi časy), Britt Irvinová (Ve jménu nebes), Tom Butler (Zločin), Ali Liebertová (Bomb Girls, Jeden z nás lže), Jessica Siposová (UnREAL), Bradley Stryker (Ďábel v Ohiu), Gregory Harrison (Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně), Victor Webster (Zpátky do práce) nebo Teryl Rotheryová (Hvězdná brána).
  11. Děj seriálu se odehrává, podobně jako Vraždy v Midsommeru, ve fiktivním městě Chesapeake Shores, které je situováno na severovýchodní pobřeží amerického státu Maryland.
  12. Natáčelo se ve městech Qualicum Beach a Parksville, která stojí na ostrově Vancouver Island v kanadské provincii Britská Kolumbie.
  13. V seriálu se objevuje věrný psí společník jménem Axl, který však „záhadně” změní nejen podobu, ale i plemeno. Zatímco v první pilotní (dvou)epizodě je Axl zlatý retrívr, od dalších dílů už je to německý ovčák.
  14. Písnička v úvodní znělce se jmenuje Coming Home Soon a nahrál ji Adam Woodall Band. Později byla vyměněna za píseň Home od skupiny Daughtry.

Romantický seriál s dramatickými prvky Domov na pobřeží sledujte na Prima LOVE od 29. srpna každý den v 16:00.

Těšit se také můžete na romantický pohádkový příběh Eliška a Damián, který startuje v sobotu 2. září na Primě:

Herci seriálu Domov na pobřeží

Jesse Metcalfe

Americký herec se narodil 9. prosince 1978 v kalifornském Carmel Valley Village. Zahrál si v seriálech Domov na pobřeží, Zoufalé manželky, Dallas nebo Šerifové z Texasu.

Poprvé se objevil před kamerou díky roli v úspěšné soap opeře Passions. Jeho celé rodné jméno je Jesse Eden Metcalfe. Když dospíval, hrál závodně basketbal. V roce 2007 se léčil z alkoholismu. Jeho bývalými přítelkyněmi jsou zpěvačka Nadine Coyleová a herečka Cara Santanaová, která byla i jeho snoubenkou.

Meghan Oryová

Kanadská herečka se narodila 20. srpna 1982 ve městě Victoria v provincii Britská Kolumbie. Zahrála si v seriálech Domov na pobřeží, Bylo, nebylo nebo Strážce spravedlnosti. Už od dětství hrála na divadle, ale matka jí zakázala přijímat filmové i televizní role. Má dvojí občanství – kanadské a americké. Od roku 2008 je jejím manželem herec John Reardon, se kterým se seznámila během natáčení filmu Merlinův učeň. V roce 2018 se jim narodil syn, v roce 2019 pak dcera. V roce 2023 přivítali na světě třetí dítě.

Barbara Nivenová

Americká herečka, scenáristka a producentka se narodila 26. února 1953 ve městě Portalnd ve státě Oregon. Zahrála si v seriálech Domov na pobřeží, Pensacola – Zlatá křídla, Cedar Cove a v mnoha romantických televizních filmech z produkce kabelových stanic Hallmark a Lifetime. Její rodné jméno je Barbara Lee Bucholzová. Prohlásila, že už od pěti let věděla, že chce být herečkou. Když vyrůstala, často chodila na lov a na ryby. Po maturitě strávila šest měsíců studiem na vysoké škole a věnovala se mnoha různým profesím včetně modelingu. Poprvé se vdala v pouhých 21 letech, o pět let později se jí narodil dcera. Po rozvodu měla tak málo finančních prostředků, že musely sdílet byt se spolubydlícími. Na srazu ze střední školy po deseti letech si uvědomila, že se dosud nedostala k herectví. Když bylo její dceři deset, přestěhovala se s ní do Los Angeles, kde se zaměřila na kariéru u filmu a televize. Třicet let, od patnácti do pětačtyřiceti, trpěla bulimií. Má dvojí občanství – americké a kanadské. Je třikrát rozvedená, jejím třetím manželem byl herec David Niven Jr. Má tři vnoučata.

Laci J. Maileyová

Kanadská herečka se narodila 15. listopadu 1990 ve vesnici Fruitvale v provincii Britská Kolumbie. Zahrála si v seriálech Domov na pobřeží, Lovci duchů nebo Falling Skies. Studovala herectví na soukromé konzervatoři Vancouver Film School.

Bohatou seriálovou tvorbu nabízí také streamovací platforma prima+:

Emilie Ullerupová

Dánská herečka se narodila 27. října 1984 v Kodani. Zahrála si v seriálech Domov na pobřeží, Svatyně nebo Strážce spravedlnosti. Její rodina působí v diplomacii. Po maturitě se přestěhovala do Kanady a vystudovala herectví na soukromé konzervatoři Vancouver Film School. V roce 2008 jí byl zjištěn nezhoubný, ale agresivní nádor obepínající míšní nervy. O rok později podstoupila operaci, během které jí byla odstraněna kostrč a polovina křížové kosti pánve. Po pěti měsících se natolik zotavila, že se mohla vrátit do práce. Od roku 2018 je jejím manželem fotograf Kyle Cassie, který byl dlouhá léta předtím jejím partnerem.

Brendan Penny

Kanadský herec se narodil 9. listopadu 1978 v Ottawě v provincii Ontario. Zahrál si v seriálech Domov na pobřeží, Motiv nebo Hvězdná brána: Atlantida. Zároveň se objevil v hlavní roli několika televizních filmů z produkce kabelové stanice Hallmark. Jeho celé rodné jméno je Brendan James Penny. Vystudoval herectví na konzervatoři Lyric School of Acting ve Vancouveru. Má dvě děti.

Andrew Francis

Kanadský herec se narodil 27. května 1985 ve Vancouveru v provincii Britská Kolumbie. Zahrál si v seriálech Domov na pobřeží a Cedar Cove. Jeho celé rodné jméno je Andrew Michael Scott Francis. Herectví se věnuje už od šesti let. Od devíti let také mluví postavy v animovaných filmech a seriálech.

Postavy seriálu Domov na pobřeží

Trace Riley (Jesse Metcalfe) – Charismatický muzikant, který byl Abbyinou první láskou, se vrátil do Chesapeake Shores z „hlavního města country” Nashvillu. Dodnes si příliš dobře pamatuje na to, co mu Abby způsobila, když po maturitě náhle a nečekaně odjela z města a nechala ho tam.

Abby O’Brien-Wintersová (Meghan Oryová) – Rozvedená matka dvou mladých dcer má za sebou úspěšnou kariéru v metropoli New York. Když ji okolnosti přinutí vrátit se poprvé po několika letech zpátky do Chesapeake Shores, rozhodne se zůstat rodině nablízku. Je nejstarší z pěti O’Brienových dětí.

Megan O’Brienová (Barbara Nivenová) – Mickova odloučená manželka to s vlastními dětmi neměla jednoduché. Měly jí za zlé, že před lety odešla, i když ona tvrdí, že neměla jinou možnost. Nedokázala už žít s Mickem a přitom nechtěla brát dětem jejich domov.

Jess O’Brien-Peckeová (Laci J. Maileyová) – Abbyina nejmladší sestra je majitelkou starého zchátralého hostince, který chce opravit a přestavět na útulný hotýlek. Ale když se ocitá na pokraji finanční katastrofy, nezbývá jí, než zavolat Abby s prosbou o pomoc, aby ji zachránila před předčasným bankrotem.

Bree Elizabeth O’Brienová (Emilie Ullerupová) – Abbyina mladší sestra se usadila v Chicagu, kde se snaží prosadit jako autorka divadelních her. Její první dílo mělo dobré recenze, ale pak už se jí nepodařilo na počáteční úspěch navázat. Kvůli tvůrčímu bloku a nemocné babičce se rozhodla vrátit domů.

Kevin O’Brien (Brendan Penny) – Nejstarší syn Micka a Megan, který působil jako zdravotník v americké armádě, uvažuje o tom, že by se stal doktorem.

Connor O’Brien (Andrew Francis) – Mladší syn Micka a Megan studuje práva.

Nell O’Brienová (Diane Laddová) – Mickova matka a babička sourozenců O’Brienových je hlavou celé rodiny. Když se jejich matka Megan odstěhovala a Mick byl pořád pryč za prací, starala se o všechny děti.

Mick O’Brien (Treat Williams) – Otec sourozenců O’Brienových šéfuje vlastní stavební společnosti. Když ho před mnoha lety opustila jeho manželka Megan, musel tvrdě pracovat, aby celou rodinu uživil.

Sdílejte článek
Štítky láska romantika Prima Love herec Britská Kolumbie Podzimní program Treat Williams televizní film Domov na pobřeží Jesse Metcalfe Meghan Oryová Mick O'Brien Laci Mailey

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.