Seriály a filmy

28. července 2016 22:00

Petra Kloidová

5 slavných hereček, které začínaly v seriálu Právo a pořádek

V pátek můžete sledovat na Prima Love dva díly amerického krimi seriálu Právo a pořádek. Seriál běží už dvacet pět let, patří mezi programové stálice na americkém trhu, a tak není divu, že se i tady vystřídalo spoustu začínajících hvězd.

V pátek večer ve 20.15 vás znovu čekají kriminální příběhy z okrsku New York pod kriminalisty, kteří mají rádi Právo a pořádek. Co uvidíte tentokrát? Školačka odešla z domova a už se nevrátila. Noční můra všech rodičů se potvrdí ve chvíli, kdy policie nepátrá po únosci, ale po vrahovi. A co teprve chvíle, kdy kriminalisté pátrají po vrahovi slavného lékaře. Nakonec je totiž jejich zjištění hodně překvapivé.

Herečky, které začínaly v Právo a pořádek

A teď se vraťme k hvězdám, které můžete vidět na filmovém plátně, a kterří opravdu začínali jako mladí teenageři právě v seriálu Právo a pořádek. Vybrali jsme jich pro vás pět, ale v tématu budeme pokračovat v dalších článcích. V každé zemi totiž existuje seriál, který funguje jako rozjížděcí platforma pro nové herce. Z některých hvězdy udělá, pro jiné představuje další posun v kariéře.

1) Jennifer Garner (řada 6, epizoda 23)

Jennifer můžete znát buď jako manželku Bena Afflecka, nebo jako herečku převážně romantických komediích. Jennifer se zrovna snažila necelý rok hrát, když ji na stole přistála nabídka zahrát si vedle Benjamina Bratta mladou koketnici.

2) Claire Danes (řada 3, epizoda 23)

Elegantní herečka, která si zahrála třeba po boku Leonarda DiCapria ve filmu Romeo a Julie, se objevila v Právu a pořádku ve svých třinácti letech. Hrále dceru prostitutky, která je zamilovaná do vraha. Kriminalisté z Práva a pořádku to měli tedy hodně těžké, protože Claire byla svědkem vraždy.

3) Rooney Mara (řada 7m epizoda 20)

Rooney Maru jste viděli třeba ve filmu Muži, kteří nenávidí ženy, kde hraje vyzáblou punk - hackerku. Když začínala, zahrála si i v krimi seriálu. Rooney hrála malou šikanátorku, která má nadváhu a terorizuje ty, jež trpí stejným problémem. Když se herečky nedávno ptali, jaká to pro ni byla tehdy zkušenost, nejprve říkala, že naprosto otřesná. To způsobila velký poprask mezi fanoušky seriálu, a tak svůj výrok upřesnila, že samotný příběh jí přišel tak "otřesný". Můžeme a nemusíme ji to věřit.

4) Jessica Chastain (řada 1, epizoda 3, řada 3, epizoda 13)

Hollywoodská herečká nominovaná dvakrát na Oscara si zahrála i v Právo a v pořádku. Ten rok, tedy v roce 2011 jste ji mohli vidět i v seriálu Veronica Mars. Holt, ne vždy mají herci a herečky práci, a tak vezmou za vděk i "obyčejným" seriálem, aby o několik let pozdějo mohli zdobit červený koberec.

5) Leighton Meester (řada 9, epizoda 15)

Leighton můžete znát jako nevyzpytatelnou Blair ze seriálu Super drbna. Ale tato kráska začínala jako herečka už v deseti letech a toho využili i tvůrci Práva a pořádku. Herečka si zahrála teenagerku - bezdomovkyni, což není v Americe nic překvapivého. Tato dívka ví něco zásadního o oběti vraždy, na kriminalistech je, aby z ní všechno dostali.

Právo a pořádek uvidíte v pátek na Prima Love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.