Podařilo se hercům Dallasu odvrátit kletbu Ewingů?

16. dubna jsme odvysílali poslední díl fenomenálního seriálu Dallas. Rodina Ewingů se na dlouhých čtrnáct let stala právoplatným členem rodiny všech diváků. Zbavili se herci nálepky famílie magnátů? Nebo je kletba rodiny Ewingů dostihla?

Získat roli v tak oblíbeném seriálu je pro některé herce naopak prokletí. Herci dodávají seriálové postavě nejen obličej, ale i charakter. Zatímco charakter se dá změnit – od toho jsou přece herci, na plastickou operaci se většině z nich pochopitelně nechce. S obličeji, který mají miliony lidí spojený s Bobbym, Džejárem nebo Sue Ellen, musí hrát dál. Povedlo se hvězdám Dallasu se herecky odpoutat z texaského ranče? Nemáme jednoznačnou odpověď.

Krok za krokem. Foto: Business Factory

Málokdo to ví, ale to Patrick Duffy stojí za scénou, která změnila seriálový svět. Ano, hádáte správně. Byla to scéna, kdy Bobby ožil a po dvou sezonách se znovu objevil ve sprše vdovy Pamely. Scénu vymyslel sám aktér. Divačky se tenkrát nenechaly odradit a svými dopisy tak dlouho bombardovaly televizi, až se Patrick Duffy rozhodl, že se vrátí. Anebo to bude možná tím, že nemohl zavadit o práci.

Po skončení Dallasu mu naštěstí stejná produkční společnost nabídla roli otce v sitcomu Krok za krokem, který byl extrémně úspěšný, a Patrick se tak mohl vézt na další vlně seriálové popularity. Ostatně, už před Dallasem byl seriálovým oblíbencem. Jednu specifičnost Patrick Duffy jako herec však má. Zakládá si na tom, že nikdy nehrál zápornou postavu.Dnes hraje i v seriálovém pokračování Dallasu, který ovládly děti Bobbyho Ewinga a Džejára společně s Lindou Grey.

Manželství Džejára se Sue Ellen nikdy neskončilo

Dvojice, která byla ve většině případů celých deset let na nože, dokázala, že jsou oba skvělí herci. V reálném životě to totiž byli nejlepší přátelé. Představitelka Sue Ellen, Linda Grey, s ním dokonce strávila jeho poslední minuty života v dallaské nemocnici společně s jeho vlastní manželkou. Zatímco role Džejára byla pro Larryho Hagmana tak ikonická, že už se v podstatě z role vykořisťovatelského magnáta nevyprostil, Linda Grey po odchodu z Dallasu v roce 1989 vzala několik rolí v seriálech, které byly v Americe hodně úspěšné. V roce 2001 dokonce začala hrát i na Broadwayi.

Nemluvě o tom, že teď se společně s Patrickem Duffym objevuje v seriálovém pokračování Dallasu. Měl tam být i Larry Hagman, ten se však objevil v několika epizodách, dokud v roce 2012 podlehl rakovině.

Z kovboje Raye malířem

Ray z Dallasu. Foto: archiv/Isifa.com

Steve Kanaly měl hrát prvotně právě Bobbyho Ewinga, nicméně jako kalifornskému rodákovi mu jeho sluncem ošlehaná tvář pomohla získat roli utajovaného syna nejstaršího Ewinga, Jocka. Ray Krebbs ze seriálu zmizel v roce 1989 a svoji hereckou kariéru rozvíjel v několika dalších, o dost slabších sitcomech. V těch ostatních se objevoval jako "guest star", aby přilákal diváky. Role Raye ho tedy ještě několik let držela nad vodou. Určitě jste si ho všimli dokonce i v jedné epizodě seriálu Walker Texas Ranger. Kanaly si teď užívá kalifornský důchod se svou manželkou a pomalu, ale jistě si buduje další poměrně úspěšnou kariéru malíře. Laso vyměnil za akvarely.

Dallas byl fenomén. Chcete se dozvědět o zákulisí seriálu víc?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.