Celebrity

6. listopadu 2023 13:05

Eliška Reiglová

Princ Harry odmítl pozvánku na otcovu oslavu narozenin. S Karlem III. téměř nemluví

Princ Harry (39) patří mezi členy královské rodiny, kterým na oficiálních událostech příliš pozornosti věnováno není. Z jarní korunovace Karla III. například odešel dřív. Kdyby ovšem zůstal, nemohl by ani na balkon, panovník totiž přístup povolil pouze pracujícím příslušníkům. Král zároveň pozval syna na svou listopadovou oslavu 75. narozenin, na ní se ho ale nedočká.

Necelých 29 hodin. Takovou dobu princ Harry pobyl v Londýně, kam přijel kvůli korunovaci svého otce. Bezprostředně po konci ceremoniálu se odebral na letiště a do letadla usedal jen krátce poté, co kočár s králem Karlem III. a jeho chotí dorazil do Buckinghamského paláce. Nejen z toho je jasné, že mladší ze dvou sourozenců s rodinou příliš času trávit nechce.

Čtěte také: Alžběta II. před smrtí prožila válku princezen a ztratila tři zásadní muže svého života

Když princ navštívil Velkou Británii v září, musel se ubytovat v hotelu. Pokud totiž bude chtít pobývat v budovách patřících královské rodině či navštívit krále Karla III., musí o to dopředu požádat. Vztahy panovníka se synem nyní přitom nejsou ani zdaleka ideální. Na vině je především Harryho dokument a také kniha, v níž vylíčil otcovu manželku Camillu jako stvůru.

Harry odmítl účast na oslavě Karla III.

Narozeniny jsou důležitou událostí a s přibývajícím věkem na jejich významnosti jen přibývá. Půlkulatých 75 let hodlá král Karel III. oslavit v Clarence House v Londýně, pozvánky už své rodině a přátelům odeslal. Podle informací deníku Daily Mail však princ Harry pozvání odmítl. A není to poprvé.

Mohlo by vás zajímat: Karel III. je stále i milujícím otcem. Se synem Harrym by se ale smířil jen přes ultimátum

V září měl král svého syna požádat, aby přijel a s rodinou si připomněl výročí skonu královny Alžběty II., což Harry rovněž odmítl, přestože byl v Británii. Vyniká tak kontrast mezi jeho nynějším chováním a tím, co udělal před pěti lety. Tehdy s Meghan Markle odložili líbánky, aby se zúčastnili zahradního večírku na počest otce, který slavil 70. narozeniny.

Vztahy mezi princem Harrym a jeho rodinou ochladly poté, co se s manželkou odstěhoval do Kalifornie a vzdal se královských povinností. Podle britských médií nyní se svým otcem téměř není v kontaktu. Královská rodina mu v září ani veřejně nepopřála k narozeninám na sociálních sítích, přičemž jiní členové se podobných příspěvků běžně každoročně dočkávají.

Jak by královská rodina reagovala, kdyby se princ Harry chtěl vrátit?

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie oslava narozeniny princ Harry král královská rodina Karel III.

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.