Celebrity

21. září 2023 18:34

Tomáš Durčák

Meghan Markle vyhrožuje otec soudem. Je krutá a nenechá nás vídat vnoučata, stěžuje si

Meghan Markle a její otec Thomas Markle již řadu let neudržují žádný styk, nutno dodat k jeho velké nelibosti. Opakovaně se proto veřejně snaží svou dceru vyzvat, aby zakopali válečnou sekyru a on mohl konečně vidět svá vnoučata Archieho a Lilibet. Nyní dokonce pohrozil, že má rozhodně právo Meghan kvůli jejímu chování zažalovat.

Byť manželka prince Harryho se svým otcem již celé roky nepromluvila jediné slovo, on se neustále snaží ji aspoň skrz média přesvědčit, aby mu aspoň umožnila setkat se s vnoučaty. V novém interview pro Good Morning Britain však Thomas Markle zašel ještě trochu dál, když naznačil, že by mohl manžele kvůli svému právu vidět malého prince a princeznu zažalovat.

V americkém státě Kalifornie totiž mají prarodiče ze zákona právo navštěvovat a vídat svá vnoučata. Jenže jak pro stanici Fox News vysvětlil právník Christopher Melcher, s žalobou by to nebylo tak snadné: „Prarodiče možná takové právo v Kalifornii mají, ale soud musí vždy vzít v potaz nejen jejich požadavek, ale také základní právo každého rodiče rozhodovat o tom, kdo se může, či nemůže vídat s jeho dítětem,“ vysvětlil advokát a dodal: „Prarodiče rovněž nemají žádné právo žalovat rodiče, kteří jsou stále manželé ohledně styku s vnoučetem.“

Melcher zároveň připustil, že tahat do snahy o napravení špatných rodinných vztahů soudní žalobu nemusí být nejlepší nápad. „Hrozit někomu soudem kvůli tomu, aby mohl vidět svá vnoučata rozhodně není vhodný způsob, jak mít s nimi i jejich rodiči normální vztah,“ dodal právník s tím, že Thomasovo výhružné vyjádření by u soudu pravděpodobně spíš opodstatnilo rozhodnutí Meghan nenechat své děti stýkat se s dědou.

Otec Meghan Markle loni prodělal mozkovou mrtvici a má od té doby problémy s mluvením. Dle svých slov svou dceru neviděl již pět let a naposledy s ní mluvil krátce před její svatbou s Harrym (2018), kdy byl hospitalizovaný. „Stále jsem neviděl svá vnoučata. A o tom to celé je. Chci je vidět a myslím si, že král by je vlastně také moc rád vidět,“ vysvětlil Thomas s ohledem na druhého „dědu“ Archieho a Lilibeth, krále Karla III. Zároveň je jasné, že má obavy o své vlastní zdraví a rád by vnoučata viděl ještě před smrtí.

Thomas dále vysvětlil, že jej současný vztah s dcerou nesmírně trápí. „Velmi mě to mrzí, i proto, že udělat něco takového prarodiči je podle mě velmi kruté. A teď nemluvím jen o sobě, ale i o anglickém králi, k němuž je přistupováno stejně,“ dodal Markle s odkazem na fakt, že vztah Harryho otce s oběma manželi je rovněž na bodu mrazu, byť ze zcela jiných důvodů. On sám stále opakuje, že „neudělal nic špatného“ a vždy byl vůči své dceři „velmi milujícím otcem“, což ona sama prý dobře ví.

I proto se již několikrát označil za „oběť“ manipulace, jelikož byl „vylíčen“ ve špatném světle ještě před svatbou Harryho a Meghan. Chování své dcery dle svých slov nechápe, jelikož ji odmalička vychovával a byl s ní neustále v kontaktu i poté, co dospěla. „Nikdy jsem v ní ženu, kterou se nyní stala, neviděl. Stále jsem z toho v šoku, protože zkrátka není tou samou osobou, již jsem dříve znal,“ vysvětlil otec Meghan Markle.

Harry ani Meghan o Thomasovi běžně veřejně vůbec nehovoří, ani na jeho prosby nijak nereagují, čímž dávají jasně najevo, že o vztah s ním zřejmě nestojí. Avšak během známého interview s Oprah v roce 2021 Meghan vysvětlila, že ji otec „zradil“, když komunikoval s bulvárními novináři a předával jim informace. Dodala, že si otec „ani neumí představit, že by udělal něco, co by mohlo ublížit mým dětem,“ čímž vysvětlila, proč jsou otcovy prosby pravděpodobně marné.

Připomeňte si historii vztahu Harryho a Meghan, kteří letos oslavili 5 let od svatby:

Sdílejte článek
Štítky rodina rozhovor otec princ Harry manželé spor Meghan Markle Thomas Markle Kalifornie vnoučata soud žaloba právo Karel III. Archie Mountbatten-Windsor Lilibet Diana Mountbattenová-Windsorová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.