Celebrity

23. dubna 2023 10:50

Eliška Reiglová

Princ Louis slaví 5. narozeniny ve stínu korunovace Karla III. Tradiční fotka ale nechybí

Královskou rodinu v nadcházejícím období čeká řada významných událostí. Jednou z nich je i oslava pátých narozenin prince Louise. Ta ovšem bude ve stínu korunovace krále Karla III. (74), na níž právě nejmladší potomek prince Williama (40) a princezny Catherine (41) bude jedním z mála dětí, které se nechopí významnější role.

Páté narozeniny prince Louise jsou velkou událostí, nicméně plánovaní oslavy rozhodně nezabere tolik času jako přípravy na korunovaci jeho dědečka. Přestože ta vychází na 6. a 7. května, machinace okolo ní jsou v plném proudu už celé měsíce. Louis však jejich součástí na rozdíl od ostatních dětí v rodině není. Kromě potomků prince Harryho a vévodkyně Meghan bude princ Louis jediným bez významnější role.

Podívejte se, co všechno bude součástí korunovace Karla III.:

Nejmenší ratolesti se obvykle na důležitých událostech nepodílejí, a pokud ano, ne výrazně. Princ Louis se tak například nezúčastnil pohřbu královny, který by pro něj byl pravděpodobně zdlouhavý a náročný. Plány na oslavu narozenin malého Louise nebyly zveřejněny, to ostatně královská rodina nedělá nikdy. Jako již tradičně ale byla zveřejněna jeho nejnovější fotografie. Tentokrát jsou snímky dokonce dva a nepořizovala je sama Kate, nýbrž fotografka, která zároveň zachytila i svatební hostinu prince Williama a jeho choti.

Velký bratr bude mít významnější roli

Na rozdíl od mladšího bratra bude mít následník trůnu princ George úkol nadmíru důležitý. Ač si pozornost zrovna neužívá a v obklopení fotoaparátů se necítí komfortně, souhlasil, že bude nést slavností roucho.

Mohlo by vás zajímat: Malý princ George podle expertky vnímá své postavení. Spolužákům to dává ostře najevo

„George a jeho rodiče se shodli, že kdyby tuto roli nepřijal, mohl by toho později litovat. Předcházelo tomu ovšem dlouhé přemýšlení a diskuse nejen Williama a Catherine, ale pochopitelně i jejich nejstaršího syna,“ řekl expert na královskou rodinu britskému britskému deníku Mirror.

Sdílejte článek
Štítky britská královská rodina narozeniny princ korunovace Karel III. slavnost William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge George, princ z Cambridge korunovace Karla III.

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.