Přísný stylista Filip Vaněk o kritice: Naučil jsem se žít s tím, že mě lidi nechápou

30+ Otázek Filip Vaněk

Nejen svým vztahem k módě proslul stylista Filip Vaněk (46). Milovník módy a drsný módní policista je rovněž známý pro svůj svérázný způsob hodnocení a kritiky podle něj nevkusně oblečených osobností. A to nejen ze světa showbyznysu. Ovšem, kdo kritiku rozdává, měl by ji rovněž umět přijmout. Toho, že se spousta ostrých slov snáší i na jeho adresu, si je Filip dobře vědom. Jak se s reakcemi vyrovnává?

Na své okolí Filip Vaněk často působí jako člověk, který kritická slova ostatních nevnímá a nikterak se ho nedotýkají. Stylista nicméně dobře ví, že v lidech svými vyhraněnými postoji a názory vzbuzuje silné reakce, které si mnozí nenechávají jen pro sebe. „Nejsem člověk, který by se snažil říkat věci tak, aby se líbily co nejvíc. Říkám věci tak, jak je cítím a jak je myslím. Za léta v byznysu jsem se naučil, že pravda se poslouchá špatně. Naučil jsem se ale taky žít s tím, že je spousta lidí, kteří mě nemají rádi, nebo mě nechápou,“ svěřil se v pořadu 30+ Otázek Filip Vaněk.

Filip Vaněk kritizuje diskriminaci starších lidí v Česku. Na situaci reagoval vyšíváním

A jak se tedy vyrovnává s drsnými komentáři a siláckými řečmi, které jejich autoři vypouští především do online prostoru? „Chápu, že není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem,“ dokončil svou myšlenku pomocí citátu stylista, který radí s oblékáním například Leoši Marešovi nebo Monice Absolonové.

Potíže s českou zpěvačkou

Co se týká oblékání osobností, Vaněk už další cíl nemá. „Osobnosti už moc oblékat nechci, protože už nemám práh tolerance na jejich ega. Vybírám si tudíž lidi, kteří dokážou své ego zvládnout, nebo žádné nemají,“ překvapil odpovědí, a dokonce si i na jednu VIP osobnost postěžoval. Byť jmenovat nechtěl. „Je jedna taková česká zpěvačka, kvůli které jsem skončil ve velkém televizním projektu. Řekl jsem režisérovi, kterého mám moc rád, že s ní prostě pracovat nebudu. Je fakt, že už žádný takový projekt, který děláme, netočila a točit nebude,“ nadhodil sebevědomě Filip Vaněk.

Přečtěte si také: Stylista Filip Vaněk a módní tipy: Francouzky mají pravidlo s barvami. Španělé jsou styloví

Ale pojďme z televizních obrazovek, koncertních jevišť a červených koberců filmových premiér do ulic. Co by Filip Vaněk, co se oblékání týče, poradil českým ženám? „Aby otevřely svoji mysl, přestaly sledovat české blogerky, které jsou kiki styl a začaly si víc kupovat prestižní módní časopisy. A taky kouknout se směrem na západ do měst, jako jsou Paříž, Londýn, New York, Milán, nebo i Madrid a tam hledaly inspiraci,“ vzkázal Češkám prostřednictvím pořadu 30+ Otázek.

Nalakované nehty u mužů jsou trendy

I na vkus českých mužů má kontroverzní stylista svůj názor a nebojí se ho prezentovat. „Čeští muži se bojí hodně trendů, třeba nalakovaných nehtů,“ odpověděl znalec módy na otázku moderátorky Kisy Císařové, jakých trendů se podle něj Češi obávají, ale nemuseli by. Co by si na sebe Filip Vaněk nikdy neobléknul? A za jaký módní trend je rád, že zmizel? Jak moc se o módu zajímá Filipův manžel Antonín a jaká věc z Filipova šatníku se mu nelíbí? To a mnohem víc zjistíte v pořadu 30+ Otázek, který je ke zhlédnutí na začátku článku. A mimochodem, na kameru v něm ostrý stylista také ukázal nejdražší kousek, který měl v tu chvíli na sobě.

Podívejte se také na Show Jana Krause s Filipem Vaňkem v roli hosta. Co prozradil v rozhovoru?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.