Rodina

2. března 2023 10:15

Komerční sdělení

Průvodce světem interaktivních a robotických hraček pro děti

Víte, jak vypadá kouzelné čtení? Doslechli jste se již o existenci edukativních robotů, se kterými si můžete zatančit? I magnetická tabulka již není, co bývala, ale prošla modernizací a nabízí mnoho nových funkcí. Abyste se neztratili ve světě interaktivních hraček, pečlivě si nastudujte tohoto průvodce. Nákup moderních hraček pro děti se tak pro vás stane snazším, protože se budete v nabídce dokonale orientovat.

Kouzelné čtení

Začněme tím, co zní tajemně – kouzelným čtením! Co se pod tímto pojmem skrývá? Kouzelné čtení se skládá ze dvou položek:

1. barevné obrázkové knížky

2. elektronické tužky

Díky elektronické tužce si mohou obrázkovou knížku „přečíst“ i děti, které zatím neumí číst. Díky speciálním kódům totiž stačí přiložit tužku k obrázku a tím se spustí hudba nebo zvuk. Malí nečtenáři se tak dozvědí spoustu informací a získají nové poznatky, i když jim ještě čtení dělá potíže. Největší výhody kouzelného čtení spočívají v tom, že si knihu může dítě „číst“ úplně samo a naučit se tak celou řadu nových věcí. K čtení vám stačí jedna elektronická tužka, k té pak můžete dokupovat kouzelné knihy podle libosti.

Tablety pro děti

Nechcete svým dětem pořizovat skutečný tablet ani jim půjčovat ten váš? Co tahle pořídit jim speciální tablet pro děti? Vypadá jako skutečný, ale slouží výhradně k vzdělávání, protože obsahuje spoustu her, s jejichž pomocí se děti zabaví, ale také si tím rozšíří své znalosti. Dětské tablety jsou vhodné pro děti již od dvou let a mohou posloužit jako první seznámení s elektronikou.

Vysílačky

Mezi oblíbené interaktivní hračky pro děti již spoustu let patří vysílačky. S nimi se totiž dá vymyslet celá řada aktivit. Dětské vysílačky si s sebou můžete vzít na výlet, děti je mohou nosit i na dětské hřiště a neustále být v kontaktu se svými kamarády či rodiči. Děti, které si rády hrají na špiony, potřebují vysílačku do své základní špionské výbavy.

Interaktivní stolky

Jsou vaše děti divoké a chvilku neposedí? To vás pak jistě potěší interaktivní stolky. Jsou zpravidla určeny pro děti starší jednoho roku a díky nepřebernému množství aktivit u nich dokážou děti strávit i celé hodiny. Interaktivní stolky pomáhají s psychomotorickým vývojem dítěte a díky barevným prvkům upoutají dětskou pozornost.

Magnetické kreslící tabulky

Kdo z nás si v dětství nehrál s magnetickou kreslící tabulkou, jako by ani nebyl. Za poslední roky ovšem tyto tabulky prošly poměrně velkým vývojem a ani jejich vzhled již není stejný, jako býval. Ovšem jejich hlavní funkce – kreslení – zůstala stejná. Na složité mazání ale zapomeňte. K odstranění obrázku stačí totiž stisknutí jednoho tlačítka. Součástí balení je samozřejmě i moderní stylus. Výhoda magnetické tabulky je v tom, že ji mohou děti použít k nakreslení hromady obrázků, ale přitom nespotřebovat kilogramy papíru. Hračka je tedy ohleduplná k životnímu prostředí a děti si její používání zamilují.

Edukativní roboti

Málokdo z nás se asi může pochlubit tím, že když vyrůstal, měl svého vlastního robota. Ovšem současné děti již tuto možnost mají, tak proč je o ni obírat? Edukativní robot pomůže dítěti rozvíjet jeho logické myšlení i kreativitu. Dokonce existují i tančící roboti, kteří děti roztančí a spoustu legrace si s ním užijí i dospělí. Nikdo totiž nedokáže rozproudit zábavu tak, jako tančící robot.

Robotická zvířátka

Ovšem roboti nejsou jedinými společníky, jenž můžete svým dětem pořídit. Existuje totiž také možnost koupit jim robotická zvířátka. Jejich přítomnost v domácnosti určitě ocení zejména alergici. Co se dá s takovými robotickými zvířátky dělat? Většina z nich se chová podobně jako jejich živé předlohy.

Robotické kotě například mňouká, umí se posadit, chodí, ale také se umí protáhnout jako správná kočka. Dokonce lze dítěti pořídit i robotického dinosaura. Ten sice není tak velký, jako dinosauři bývali, ale i s ním si lze užít spoustu zábavy. Pokud si dítě přeje živé zvíře, ale je moc malé, tudíž by péči o něj zcela nezvládlo, je robotická hračka skvělou náhradou.

Autíčka na dálkové ovládání

Stálicí mezi kluky i holkami zůstávají také autíčka na dálkové ovládání. Jakmile se je děti naučí správně řídit a přestanou neustále narážet do zdí a nábytku, garantujeme vám, že se vám bude autíčko prohánět po bytě nonstop. Rozhodně je vhodné koupit co nejodolnější autíčko, které je na trhu k dostání. Děti totiž nebudou těmi jedinými, kdo si s nimi bude chtít neustále hrát. Tatínkové jsou v podstatě v jádru stále malými kluky a auto na ovládání je přesně tím typem zábavy, kterému určitě neodolají.

Elektronické stavebnice

Miluje vaše dítě skládání stavebnic, ale ty obyčejné ho již trochu nudí? Dopřejte mu možnost zapojit do stavení i jeho technickou stránku. Elektronické stavebnice umožní dětem vyrobit jejich první rádio či telegram. Součástí stavebnice je také návod a manuál, s jehož pomocí lze sestrojit spoustu projektů. Jakmile dítě přijde elektronické stavebnici na kloub, může si sestrojovat i projekty podle své vlastní fantazie a zlepšovat tak své dovednosti. Tento typ stavebnic je vhodný pro děti starší 8 let.

Svět interaktivních a robotických hraček pro děti je velmi pestrý a existuje ohromné množství možností, ve kterých se snadno můžete ztratit. Ovšem ne s tímto průvodcem. Neztraťte se v pestré nabídce moderních hraček pro děti a pořiďte si přesně takové, které odpovídají vašim požadavkům i představám.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.