Celebrity

27. května 2024 14:55

redakce Prima Ženy

První slova maminky Davida Pastrňáka po zlatém finále: Škoda že mi není dvacet

Marcela Ziembová, maminka Davida Pastrňáka, našim hokejistům fandila do poslední vteřiny. Jak sama řekla, byla napnutá jako struna na kytaře a na hochy je náležitě pyšná, nejvíce samozřejmě na svého syna. V euforii, díky níž jí už skoro nestačil hlas, naznačila, že je možná čeká týdenní party. S humorem si následně posteskla, že už jí není 20 let...

V rozhovoru pro web iSport Marcela Ziembová nasdílela svoje první dojmy a pocity z vítězství Česka nad Švýcarskem, které zajistilo národnímu hokejovému týmu zlato na mistrovství světa po dlouhých 14 letech. Nemohla ani moc dobře mluvit, protože do té chvíle urputně fandila na stadionu. „Nestíhám odpovídat. Mám hrozně moc zpráv! Takže dělám to, co nesnáším. Že tam ke každé gratulaci dám jenom toho smajlíka malého... Ale všem se omlouvám. Nestíhám,“ vysvětlila.

Davídek tam hodil fíka a mně se podlomila kolena

„Já jsem byla hrozně napnutá. Jako struna na kytaře. Davídek si tam hodil toho svého fíka, na který čekal asi celý turnaj... Úplně se mi v tu chvíli podlomila kolena,“ popsala pyšná máma, která byla podle svých slov opravdu nervózní, ale teď si náležitě užívá odměnu v podobě rozhodujícího gólu svého syna.

Poukázala také na sílu lásky Davida Pastrňáka a jeho partnerky Rebeccy. „Někde jsem řekla, že letos mám tušení, že něco klapne. Měla jsem za to, že to bude Stanley Cup. A ejhle, ona je to zlatá medaile! Takže nějaké štěstíčko tam nahoře při nás stojí. Asi nás někdo hlídá a přeje nám,“ dodala.

Sklízení ovoce za náročné začátky

Marcela Ziembová měla tři práce, aby své dva syny uživila a mohla je podpořit v jejich zálibách. A byť to někdy nebylo snadné, nikdy to dle vlastních slov vzdát nechtěla. „Takový moment si myslím, že nikdy nepřišel. Docházely mi síly, energie a byly dny, kdy jsem si říkala, že se na to vyprdnu, ale vždycky jsem to nějak skousla a jela v tom režimu dál. A takhle nějak jsem to zvládala,“ zavzpomínala v podcastu Známí známých.

Teď se může radovat, že ani kousek z její péče nepřišel nazmar. „Nebyla to sranda, ale teď se mi to nesmírně vrací. Sklízím za to ovoce. Zlaté ovoce! Svým dětem jsem dala veškerou energii i lásku, jako by to udělala každá máma,“ popsala pro iSport.

Švédská snoubenka skákala spolu s Čechy

Přestože to nejprve vypadalo, že snoubenka Davida Pastrňáka Rebecca Rohlsson a jejich malá dcerka Freya na finále nedorazí, nakonec se na stadionu ukázaly. Někteří fanoušci spekulovali, zda bude Rebecca fandit vždy jen Čechům, anebo se v ní láska k partnerovi bude mísit se slabostí pro rodné Švédsko.

„Na to existuje jediná odpověď. Nevím, jestli jste si toho všimli, ale když bylo ‚Kdo neskáče, není Čech‘, skákala ona i její máma. Takže asi tak. Je jasné, na jaké straně byly...“ zasmála se Marcela Ziembová a dodala: „Její maminka měla u sebe při semifinále i švédský dres, ale radši ho neoblíkla. No a potom už je obě naplno pohltila česká euforie.“

Škoda že mi není dvacet, ale to by tady nebyl Pasta

Oslavy výhry, která dokázala stmelit v mnoha směrech rozhádaný český národ, nejspíš hned tak neskončí. Udrží krok s týmem i maminka Davida Pastrňáka? „No, to jo...“ zasmála se. „Říkala jsem, že je škoda, že jsem tohle nemohla prožívat, když mi bylo dvacet! Ale zase to by tady nebyl Pasta... Ale už stárnu, nezvládám to. Stoprocentně půjdu kluky ještě někam podpořit. Uvidíme, možná bude party celý týden,“ předpověděla.

Podívejte se na rozhovor s Marcelou Ziembovou v podcastu Známí známých:

Sdílejte článek
Štítky láska rodina rozhovor zlatá medaile David Pastrňák hokej finále Česko Mistrovství světa v ledním hokeji MS v hokeji 2024 Marcela Ziembová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.