Celebrity

17. září 2023 08:30

Tomáš Durčák

Rakovina jí vzala obě ňadra i šanci na děti. Anastacia útěchu nachází u své fenky

Její kompletní anamnéza vypadá jako zdravotní noční můra. Neobsahuje jen dvakrát prodělanou rakovinu prsu, ale také mastektomii, tedy odstranění obou ňader. A k tomu Crohnovu chorobu, operaci srdce i krku. Jak ale zpěvačka Anastacia (55) podotýká, sama sebe nepovažuje za hrdinku, ale pouze za ženu, která se snažila a stále snaží přežít. Její nezaměnitelný, intenzivní hlas navíc fanoušci na celém světě zbožňují již více než 25 let.

Kvůli zdraví loni odložila i pražský koncert

Loni v prosinci americká zpěvačka Anastacia po předchozím odložení kvůli zdravotním problémům vystoupila v pražském O2 universu a v rámci svého turné, které zahájila po koronavirové pandemii. Za svou více než čtvrt století trvající kariéru si získala fanoušky po celém světě včetně České republiky, kam se vrátila po čtyřech letech. V rámci vystoupení všem poděkovala, že na něj přišli poté, co to předchozí o dva měsíce dříve musela kvůli zdraví odložit.

Každý úspěšný koncert je pro ni velkým zadostiučiněním zejména proto, že v soukromém životě dlouhodobě bojuje s řadou zdravotních problémů. Vše začalo v roce 2003, kdy jí byla diagnostikována rakovina prsu. Lékaři ji naštěstí odhalili včas, a tak zpěvačka nemoc porazila bez nutnosti mastektomie. Jenže nemoc se po deseti letech opět vrátila a Anastacia se rozhodla k radikálnímu kroku. Podstoupit odstranění obou ňader.

Anastacia riziko rakoviny prsu navždy odstranila

„Při rozhodování, jestli mastektomii podstoupit, jsem si musela uvědomit, jak moc chci žít. Mastektomie pro mě byla volba života. Zvažovala jsem ji už poprvé, ale ještě jsem se rozhodla počkat. Když se ale nemoc vrátila, ihned jsem věděla, co musím udělat,“ svěřila se zpěvačka pro britský Daily Mail. Přiznala, že život v konstantním strachu z toho, zda jí během následujícího vyšetření neoznámí návrat rakoviny, nenáviděla.

„Teď ten strach zmizel. Už nikdy se nebudu bát rakoviny prsu, protože nemám žádnou prsní tkáň, v níž by mohla růst. To je vše, co pro sebe můžu udělat. A popravdě se nebojím ničeho, co by se mi mohlo stát, protože pokud se to stane, tak to tak mělo být,“ dodala Anastacia, která si musela projít nejedním martýriem okolo svého zdraví.

Bezdětná zpěvačka dnes nachází útěchu u svého psa

Četné zdravotní problémy rovněž způsobily, že nemohla mít děti. Šťastně nedopadlo ani její jediné manželství s bodyguardem Waynem Newtonem, které skončilo rozvodem kvůli „neřešitelným sporům“ již po třech letech. Jak ale sama dnes říká, naučila se žít šťastně i navzdory faktu, že se jí nepoštěstilo založit rodinu.

„Největší radost mi dělá můj pes Sophia, ta dělá všechno hezčí. Když se necítím psychicky nejlépe, věnuji pozornost tomu zvířeti, které si chce jen hrát, mazlit se a chodit na procházky. Dovoluje mi na chvíli přestat myslet na vše kolem,“ popsala Anastacia pro magazín Notebook terapeutické účinky své fenky. Lásku, kterou nemůže dávat vlastním dětem, se pak snaží předávat aspoň těm cizím, pro něž má velkou slabost.

Anastacia se loni v rámci svého turné po čtyřech letech vrátila do Prahy:

„Všechny bych je chtěla zachránit. Chci jim dělat radost a chci, aby se cítily milované. Myslím, že děti jsou báječné. Nikdy jsem je neměla, ale to neznamená, že jsem je nechtěla. Nedopadlo to podle mých představ, ale popravdě? Dnes ani nelituji toho, že je nemám,“ řekla sebevědomě zpěvačka, jejíž celé jméno je Anastacia Lyn Newton. Ani četné zdravotní komplikace a choroby, ani neúspěchy v osobním životě ji však doposud nedokázaly odradit od koncertování, skrz nějž neustále rozdává radost fanouškům z celého světa.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.