Dvouměsíční holčička se udusila. Její rodiče zatím popíjeli a tančili na diskotéce

Rodiče vyrazili na diskotéku v domnění, že těch pár chvil jejich dvouletý syn a dvouměsíční dcera prospí na gauči. Holčička se však udusila a za opuštění dítěte nyní mohou rodiče dostat až deset let za mřížemi.

Když během předloňské silvestrovské noci v Českých Budějovicích rodiče (muž 32 a žena 22 let) vyrazili za kamarádem, vzali svého dvouletého syna a dvouměsíční dceru s sebou. Po půlnoci se ale přesunuli na diskotéku a děti nechali spát bez dozoru na gauči. Jak uvedl web Novinky.cz, podle svědků měly mít děti uložené po 21. hodině večerní navíc záchvaty dávivého kašle a teklo jim z nosu. „Malou nechala v zavinovačce, kluk ležel vedle ní na rozkládacím gauči,“ popsala jedna z účastnic oslavy.

Rodiče tvrdí, že po návratu z diskotéky obě děti zkontrolovali a ty byly v pořádku. „Vzbudili jsme se pak kolem desáté. Nejprve jsem šla připravit mléko. Když jsem dceru vzala do náručí, byla už bezvládná. Volali jsme pomoc, přítel se ji mezitím snažil oživit masáží srdce,“ cituje ženu policejní protokol.

Rodiče jsou nyní obviněni ze zločinu opuštění dítěte a soud je může poslat za mříže až na deset let. Soudní znalec uvedl, že nevěnovali dostatečnou pozornost nemocnému kojenci a upřednostnili své vlastní zájmy před péčí o něj. Dvouměsíční holčičce se dýchací cesty postupně ucpávaly hlenem, což vedlo k omezení přívodu kyslíku a postupnému zadušení.

„U takto malého kojence může mít každé virové onemocnění závažný průběh,“ uvedl znalec a podotkl, že rodiče měli jasné signály o závažných zdravotních potížích dcery. „Pokud by reagovali včas, s největší pravděpodobností by se dal závažný stav dítěte zvládnout a smrtelný vývoj odvrátit,“ dodal znalec. Policie k případu zatím nesdělila žádné informace vzhledem k jeho charakteru.

Někteří rodiče svému dítěti ublíží i vědomě:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.